Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Raad trapt op de rem: even geen krediet voor onderzoek

28-07-2022

HARLINGEN - In de laatste Harlinger raadsvergadering voor het zomerreces vroeg het college een krediet van 130.000 euro voor een onderzoek verblijfsfunctie winkelhart.

Raad trapt op de rem: even geen krediet voor onderzoek De Voorstraat in vroeger dagen…

Door: Joop van der Heide.

 

Richtje Allersma (D66) diende een motie in om het punt van de agenda te halen om eerst boven water te krijgen wat er al is onderzocht op het thema: verbetering van de verblijfsfunctie (o.a. autovrije Voorstraat. red.).

 

Wethouder Paul Schoute onder wiens verantwoording dit project moet plaats vinden, deed pogingen om toch krediet beschikbaar te stellen, als was het maar een deel, “om te kunnen starten, want er moet nodig wat gebeuren in de Harlinger binnenstad”. Probeerde hij het tij te keren.

 

Antoinette Berkouwer (GroenLinks) reageerde op de motie, die de partij overigens ook steunde, met enkele opmerkingen rond de verhouding tussen de wethouder en de citymanager: “Ik hoor in de wandelgangen dat er een verstoorde relatie is tussen de wethouder en de manager, want de citymanager heeft kennelijk ook een visie wat er moet veranderen en verbeteren in de stad en daar kan de wethouder kennelijk niet mee leven”.

 

Raadsbreed werd het college verzocht om het agendapunt af te voeren. De PvdA vond net als het CDA, Harlinger Belang, Hoop, VVD, D66 en GroenLinks dat het agendapunt haaks staat op het hoofdlijnenakkoord en dat alleen daarom al het punt van de agenda moest. “Eerst maar eens inventariseren wat er al is over herstructurering binnenstad”. Was de teneur. Burgemeester Sjerps bracht vervolgens de motie in stemming en die werd unaniem aangenomen en dus verdween het punt van de agenda.

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Friesche Elfsteden te water 2022

28-07-2022

HARLINGEN - De 25ste editie van de Friesche Elfsteden te Water.

Bakfiets “ KeepRolling… Bak vol verhalen” en Sterk in Verbinding!

28-07-2022

HARLINGEN - Op donderdag 28 juli was burgemeester Ina Sjerps even onderdeel van het team Bakfiets KeepRolling!

8e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2022

28-07-2022

HARLINGEN - Tijdens de 8e speelronde was de opkomst wat lager dan de voorgaande avonden.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns