De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Raad gemeente Harlingen wil ambtelijke huisvesting in Centrum Harlingen

03-09-2020

HARLINGEN - In de raadsvergadering van gisteravond is besloten om, op basis van onderzoek naar vier scenario’s, de variant Centrum verder uit te werken.

Op dit moment is de ambtelijke organisatie van gemeente Harlingen verdeeld over vijf locaties in de stad. Uit onderzoek is gebleken dat de huidige huisvesting niet meer voldoet aan de gebruikswensen en verre van energiezuinig is. In het Coalitieakkoord ‘Bouwen aan de Toekomst’ van 2018 is aangegeven dat de werklocaties verbeterd moeten worden. Het gaat dan om thema’s als klimaatbeheersing in de panden, het toepassen van nieuwe werkvormen en het profileren als goede en aantrekkelijke werkgever.

 

Verder uitwerken

Met het besluit om de ambtelijke huisvesting op de Centrumlocatie nader te onderzoeken, breekt een nieuwe fase aan. De komende periode staan in het teken van het uitwerken van specificaties en het ontwerp voor de verbouw. Zo worden onder meer de financiën, het bouwproces en contractvorming uitgewerkt. Ook wordt er afgestemd met de betrokken partijen. Pas daarna wordt een definitieve beslissing genomen. De verwachting is dat de uitvoering in 2022 start en in 2023 is afgerond.

 

Locatie Centrum

Het Centrum wordt een aantrekkelijke optie gevonden, die past bij de identiteit van Harlingen, herkenbaar en zichtbaar is. Het scenario Centrum heeft een aantal extra voordelen ten opzichte de andere scenario's. Zo komen de bestuurlijke (stadhuis) en een groot deel van de ambtelijke organisatie ‘onder één dak’ en geeft de gemeente een voorbeeld voor het verduurzamen van monumenten. Verder draagt dit scenario het sterkste bij aan de vitaliteit van de binnenstad.

 

Vier scenario’s

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar mogelijke locaties voor de toekomstige huisvesting. Van een tiental locaties bleven er vier voorkeursvarianten over: Centrum, Waddenpromenade, N31 en Westerzeedijk. Deze varianten zijn getoetst op de criteria duurzaamheid, financieel, aantrekkelijk werkgeverschap, burgers en bezoekers, beleid en locatie.

 

Hoge ambitie

De ambitie van de gemeente ligt hoog, op zowel aantrekkelijk werkgeverschap als duurzaamheid. De nieuwe huisvesting moet de identiteit van Harlingen weergeven, nabijheid en ontmoeting stimuleren, zichtbaar en gastvrij zijn en een moderne, groene en lichte werkomgeving kennen. In de nieuwe situatie moet het klimaat en akoestiek worden verbeterd, de duurzaamheidsambities (gasloos, energielabel A en energieneutraal) inclusief circulariteit worden geïmplementeerd.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

De kantine van fc Harlingen weer open

03-09-2020

HARLINGEN - De kantine van fc Harlingen was afgelopen week tijdelijk een paar dagen dicht.

Hockeycompetities weer van start

03-09-2020

HARLINGEN - Komend weekend is het dan eindelijk zover, er kunnen weer competitiewedstrijden worden gespeeld!

Copini Opticiens vanaf vandaag, koopavond weer geopend!

03-09-2020

HARLINGEN - Goed nieuws: Copini Opticiens is vanaf donderdag 3 september weer 'normaal' geopend op de koopavond in Harlingen.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20