RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Harlingen tijdens 1000 km lange fietstocht

05-03-2021

HARLINGEN - Om in tijden van Corona toch de regio in te kunnen om de mensen te kunnen ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst.

Van Duijn gaat langs bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving en wil graag de verhalen uit de streek horen. 

 

Op dinsdag 2 maart bezocht Marieke in het kader van deze groene tour Harlingen en liet zich door de Waddenvereniging en PvdA-raadsleden Bartele Boersma en Welmoed Konst bijpraten over de ontwikkelingen rondom de Waddenzee en het Westerzeedijkgebied. De Groene 1000 - een tocht van twaalf dagen door heel Nederland - wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor mooie duurzame initiatieven en vrijwilligers. Op de fiets gaat van Duijn langs om coronaproof de verbinding op te zoeken, en waar nodig nog een handje te helpen. Ze vraagt ook elke vrijwilliger om een videoboodschap door te geven aan de volgende, wat voor een leuk verbindend effect zorgt.

 

De Waddenzee en Westerzeedijk

In Harlingen werd Marieke warm ontvangen. Hier bracht ze bezoek aan de Westerzeedijk. Hier wordt gewerkt aan het Balklandpark, zijn plannen voor een zeezwembad en worden slibschermen geplaatst om het strand schoner te krijgen. Er werd gesproken over de positieve effecten voor de omgeving en ook uitdagingen waar tegenaan wordt gelopen in deze tijden. Daarnaast is Marieke in gesprek gegaan over de Waddenzee, de negatieve gevolgen van zoutwinning en hoe het Rijk zou moeten helpen Harlingen een sterke, duurzame regio te maken.

 

Van Duijn: “Het is bij elk initiatief weer geweldig om te zien dat zoveel mensen hun steentje bijdragen aan een gezonde, duurzame en sociale leefomgeving. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd is mooi. Belangrijk dat overheden waar nodig dit ondersteunen, zodat het kan blijven bestaan. Ook dragen de initiatieven in Harlingen bij aan een samenleving waarin we elkaar helpen en tegemoetkomen, en de duurzame gedachte die onze samenleving eerlijk en leefbaar houd voor toekomstige generaties - kernwaarden van de PvdA”.

 

De ontwikkelingen stemmen Van Duijn positief. “De manier waarop Harlingen samen met bewoners werkt aan een groen Westerzeedijkgebied waar veel ruimte is voor bewegen is een goed initiatief. Dit soort mooie bijdragen zie ik door het hele land.” Zorgen over de Waddenzee en de gevolgen van zoutwinning en zeespiegelstijging heeft Van Duijn wel. “De Waddenzee is van enorm belang voor Nederland. Dit is niet voor niets een UNESCO Werelderfgoed. De natuur mag niet door menselijk toedoen volledig onder water verdwijnen. Willen we het wad beschermen dan moeten we samen ervoor zorgen dat Harlingen een duurzame toekomst tegemoet gaat. Dus wat is er nodig om mensen hier aan het werk te houden zonder zoutwinning. Kan de energie die nu naar zoutwinning gaat niet Harlinger huizen verwarmen? Daar wil ik ook in Den Haag meer aandacht voor vragen.” Een Waddenmanifest van Friese politici om zo snel mogelijk te stoppen met zout- en gaswinning onder het Wad nam Marieke ook in ontvangst. Ze neemt het nu mee op tocht om andere kandidaten te vragen deze oproep te steunen. 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij Regio Sport & Recreatie

Meer nieuws

Grote belangstelling voor gratis Biobakjes

05-03-2021

HARLINGEN - Onder grote belangstelling gaf wethouder Harry Boon de formele aftrap voor de acties voor Minder Afval Harlingen.

Gebiedsverbod voor 16 jongeren in centrum Harlingen

05-03-2021

HARLINGEN - Sinds half oktober 2020 is het onrustig in de binnenstad van Harlingen.

Peter Kuiper geeft €200 korting op multifocale brillenglazen!

05-03-2021

HARLINGEN - Heeft u een multifocale bril nodig?

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats
Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten