De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Harlingen tijdens 1000 km lange fietstocht

05-03-2021

HARLINGEN - Om in tijden van Corona toch de regio in te kunnen om de mensen te kunnen ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst.

Van Duijn gaat langs bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving en wil graag de verhalen uit de streek horen. 

 

Op dinsdag 2 maart bezocht Marieke in het kader van deze groene tour Harlingen en liet zich door de Waddenvereniging en PvdA-raadsleden Bartele Boersma en Welmoed Konst bijpraten over de ontwikkelingen rondom de Waddenzee en het Westerzeedijkgebied. De Groene 1000 - een tocht van twaalf dagen door heel Nederland - wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor mooie duurzame initiatieven en vrijwilligers. Op de fiets gaat van Duijn langs om coronaproof de verbinding op te zoeken, en waar nodig nog een handje te helpen. Ze vraagt ook elke vrijwilliger om een videoboodschap door te geven aan de volgende, wat voor een leuk verbindend effect zorgt.

 

De Waddenzee en Westerzeedijk

In Harlingen werd Marieke warm ontvangen. Hier bracht ze bezoek aan de Westerzeedijk. Hier wordt gewerkt aan het Balklandpark, zijn plannen voor een zeezwembad en worden slibschermen geplaatst om het strand schoner te krijgen. Er werd gesproken over de positieve effecten voor de omgeving en ook uitdagingen waar tegenaan wordt gelopen in deze tijden. Daarnaast is Marieke in gesprek gegaan over de Waddenzee, de negatieve gevolgen van zoutwinning en hoe het Rijk zou moeten helpen Harlingen een sterke, duurzame regio te maken.

 

Van Duijn: “Het is bij elk initiatief weer geweldig om te zien dat zoveel mensen hun steentje bijdragen aan een gezonde, duurzame en sociale leefomgeving. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd is mooi. Belangrijk dat overheden waar nodig dit ondersteunen, zodat het kan blijven bestaan. Ook dragen de initiatieven in Harlingen bij aan een samenleving waarin we elkaar helpen en tegemoetkomen, en de duurzame gedachte die onze samenleving eerlijk en leefbaar houd voor toekomstige generaties - kernwaarden van de PvdA”.

 

De ontwikkelingen stemmen Van Duijn positief. “De manier waarop Harlingen samen met bewoners werkt aan een groen Westerzeedijkgebied waar veel ruimte is voor bewegen is een goed initiatief. Dit soort mooie bijdragen zie ik door het hele land.” Zorgen over de Waddenzee en de gevolgen van zoutwinning en zeespiegelstijging heeft Van Duijn wel. “De Waddenzee is van enorm belang voor Nederland. Dit is niet voor niets een UNESCO Werelderfgoed. De natuur mag niet door menselijk toedoen volledig onder water verdwijnen. Willen we het wad beschermen dan moeten we samen ervoor zorgen dat Harlingen een duurzame toekomst tegemoet gaat. Dus wat is er nodig om mensen hier aan het werk te houden zonder zoutwinning. Kan de energie die nu naar zoutwinning gaat niet Harlinger huizen verwarmen? Daar wil ik ook in Den Haag meer aandacht voor vragen.” Een Waddenmanifest van Friese politici om zo snel mogelijk te stoppen met zout- en gaswinning onder het Wad nam Marieke ook in ontvangst. Ze neemt het nu mee op tocht om andere kandidaten te vragen deze oproep te steunen. 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij Regio Sport & Recreatie

Meer nieuws

Grote belangstelling voor gratis Biobakjes

05-03-2021

HARLINGEN - Onder grote belangstelling gaf wethouder Harry Boon de formele aftrap voor de acties voor Minder Afval Harlingen.

Gebiedsverbod voor 16 jongeren in centrum Harlingen

05-03-2021

HARLINGEN - Sinds half oktober 2020 is het onrustig in de binnenstad van Harlingen.

Peter Kuiper geeft €200 korting op multifocale brillenglazen!

05-03-2021

HARLINGEN - Heeft u een multifocale bril nodig?

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten