Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de raad: wijkschouwen Ludinga en Plan Zuid

26-04-2019

HARLINGEN - In april zijn we met een groep, waaronder de PvdA-ers Bartele, Edwin en Ron, in twee wijken geweest om deze samen te schouwen.

Op 2 april in Ludinga en op 16 april in Plan Zuid. Twee totaal verschillende wijken. De eerste gloednieuw en de tweede een gerenoveerde wijk met geschiedenis.

 

Als het gaat om de campagne ‘tegel eruit, boom erin’ dan kan er in Ludinga nog heel veel gebeuren. In deze wijk waren er voornamelijk klachten over te hardrijdend autoverkeer, de slechte staat van sommige straten als gevolg van het bouwverkeer dat er overheen rijdt, over zwerfafval en hondenpoep. Veel klachten in feite over het gedrag van de eigen medebewoners. Ook was er een klacht over het gebrekkige onderhoud van de dijk tussen wijk Ludinga en de Schepenwijk. Hier zou je een mooi bewonersproject van kunnen maken. Dat is goed voor de sociale cohesie in de wijk. Verder maakten we een rondje door het Harlinger bos dat ook wordt opgeknapt. Hier vroeg men aandacht voor bewegingstoestellen in het bos. Tenslotte was er nog het verzoek om meer verlichting langs de speeltuin. De straat erlangs is in de winter heel erg donker. Conclusie: een gloednieuwe wijk met een aantal (maar niet alle) problemen die de bewoners grotendeels heel goed samen kunnen oplossen!

 

In Plan Zuid liepen Hein, Bartele, Edwin en Ron Leen mee. Deze wijk wordt volledig gerenoveerd en aangevuld met een aantal nieuwbouwprojecten. Echt een wijk waar je blij van wordt, als je er doorheen loopt. Een wijk met perspectief. De start was bij het gebouw Nieuw Zuid, een mooi project voor en door de bewoners van de wijk, maar ook voor alle andere Harlingers om er hun plek te vinden. Veel initiatieven, een echte aanwinst. De klachten van bewoners over deze wijk vielen erg mee. Eigenlijk de geijkte problemen van slecht stoep- en straatwerk en grofvuil aanbiedingen. Dat laatste speelt vooral omdat er momenteel veel verhuisbewegingen in het oude deel van de wijk zijn. De indruk is in ieder geval dat de aanwezige bewoners tevreden zijn met hun wijk en de verbeteringen.

 

Deze wijk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid van woonstijlen en bewoners. Een mooie wijk. Hein Kuiken legt uit dat de financiële middelen (ISV) voor de verder ontwikkeling van Plan Zuid droogvallen en dat er voor de toekomstige inrichting samen met de bewoners keuzes gemaakt moeten worden. Dat is de uitdaging voor de komende tijd. Verder staan met betrekking tot het laatste project ‘Vrijhof’ het bestemmingsplan en de vergunningen op groen. Alle woningen zijn al verkocht en voor een groot deel aan niet-Harlingers. Een teken dat Harlingen en in het bijzonder deze wijk erg in trek is bij mensen van buitenaf. Het wordt dan een bijzondere wijk met oog voor heel veel woonaspecten die horen bij het leven.

 

PvdA Harlingen

Ron Leen, Welmoed Konst, Bartele Boersma, Jacqueline Huizenga, Edwin Helvrich en Hein Kuiken

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Alternatief 40

26-04-2019

HARLINGEN - De dag die je wist dat zou komen, een dag voor Koningsdag is er weer een verse Alternatief bij Omroep RSH.

Ingezonden: Beste inwoners van de Gemeente Harlingen

26-04-2019

HARLINGEN - Onlangs is er commotie ontstaan door een vraag van een volksvertegenwoordiger die verkeerd is opgevat.

Lintjesregen 2019: 6 Koninklijke onderscheidingen in Harlingen

26-04-2019

HARLINGEN - In de gemeente Harlingen hebben 6 inwoners een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus