Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de Raad: Tevredenheid over jaarstukken, jeugdzorg blijft een zorgenkindje

16-06-2019

HARLINGEN - De raadsvergadering van woensdag 12 juni stond vooral in het teken van de Jaarstukken 2018 en de begroting van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Twee belangrijke onderwerpen. Bij de jaarstukken kijken we naar wat er in 2018 is bereikt, wat daarvoor is gedaan en wat het heeft gekost. En de Dienst SoZaWe helpt onder andere mensen die even niet een eigen inkomen hebben en ondersteunt de gebiedsteams bij de WMO en Jeugdwet.

 

Storing REC

Voordat de jaarstukken en begroting aan de orde kwamen, eerst de actualiteit. De storing bij de REC riep bij ons vragen op. Welmoed vroeg de wethouder hoe het kan dat zo kort na de langdurige reparatie deze storing heeft kunnen plaatsvinden. Weer langdurig ongefilterde rook uit de pijp. De wethouder zal in gesprek met de provincie over de eventuele gevolgen.

 

Jaarstukken 2018

De financiële positie van de gemeente ziet er over het algemeen goed uit. We zijn als PvdA dan ook tevreden over de verantwoording van het college. Mooi dat het met met bijna algemene stemmen werd aangenomen. Toch zijn er bij ons, en andere partijen, wel zorgen over de kosten van de jeugdzorg.

 

Begroting Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De vraag die speelde bij het bespreken van de begroting van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid was: Hoe krijgen we de kosten voor jeugdzorg onder controle? En zorgen we ervoor dat kwetsbare kinderen altijd goed geholpen blijven worden? Er volgde een betrokken en inhoudelijk debat van de hele raad. Ron voerde bij ons het woord. De jeugdzorg ontwikkelt zich tot een onbeheersbaar en oncontroleerbaar fenomeen waar heel veel geld heen gaat zonder dat de gemeenten daar volledig voor worden gecompenseerd door de landelijke overheid. Een probleem voor bijna alle gemeenten in Nederland. Ook mist er door de huidige manier van werken een financiële prikkel bij de zorgaanbieders om effectief en efficiënt te werken bij het aanbod van hun jeugdzorg. Daar moet verandering in komen. Wethouder Hein Kuiken kon ver meegaan in de woorden van Ron. De jeugdzorg moet weer controleerbaar worden, in het belang van de gemeentes, maar vooral in het belang van het kind. De begroting werd unaniem aangenomen. Want er mogen dan zorgen zijn, we moeten wel door met het leveren van zorg.

 

Jaarlijkse traditie gemeenteraad

Tussen de debatten door kon de gemeenteraad en het publiek genieten van de Hollandse Nieuwe en een korenwijntje. Een traditie dat ieder jaar terugkomst bij de start van het nieuwe haringseizoen. Heerlijk! Ook stond het vertrek van onze loco-griffier Magda Brinksma op de agenda. Zij verlaat helaas de gemeente Harlingen om aan de slag te gaan als griffier op Vlieland. We feliciteren Magda met deze mooie stap en bedanken haar voor al het goede werk dat ze hier gedaan heeft!

 

Namens de fractie van de PvdA

Welmoed Konst, Ron Leen, Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga en Bartele Boersma.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Harlinger Feestweek korting bij Faber Lederwaren

16-06-2019

HARLINGEN - Aankomende week is het Harlinger Feestweek!

Reacties

DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor