RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de Raad: Tevredenheid over jaarstukken, jeugdzorg blijft een zorgenkindje

16-06-2019

HARLINGEN - De raadsvergadering van woensdag 12 juni stond vooral in het teken van de Jaarstukken 2018 en de begroting van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Twee belangrijke onderwerpen. Bij de jaarstukken kijken we naar wat er in 2018 is bereikt, wat daarvoor is gedaan en wat het heeft gekost. En de Dienst SoZaWe helpt onder andere mensen die even niet een eigen inkomen hebben en ondersteunt de gebiedsteams bij de WMO en Jeugdwet.

 

Storing REC

Voordat de jaarstukken en begroting aan de orde kwamen, eerst de actualiteit. De storing bij de REC riep bij ons vragen op. Welmoed vroeg de wethouder hoe het kan dat zo kort na de langdurige reparatie deze storing heeft kunnen plaatsvinden. Weer langdurig ongefilterde rook uit de pijp. De wethouder zal in gesprek met de provincie over de eventuele gevolgen.

 

Jaarstukken 2018

De financiële positie van de gemeente ziet er over het algemeen goed uit. We zijn als PvdA dan ook tevreden over de verantwoording van het college. Mooi dat het met met bijna algemene stemmen werd aangenomen. Toch zijn er bij ons, en andere partijen, wel zorgen over de kosten van de jeugdzorg.

 

Begroting Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De vraag die speelde bij het bespreken van de begroting van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid was: Hoe krijgen we de kosten voor jeugdzorg onder controle? En zorgen we ervoor dat kwetsbare kinderen altijd goed geholpen blijven worden? Er volgde een betrokken en inhoudelijk debat van de hele raad. Ron voerde bij ons het woord. De jeugdzorg ontwikkelt zich tot een onbeheersbaar en oncontroleerbaar fenomeen waar heel veel geld heen gaat zonder dat de gemeenten daar volledig voor worden gecompenseerd door de landelijke overheid. Een probleem voor bijna alle gemeenten in Nederland. Ook mist er door de huidige manier van werken een financiële prikkel bij de zorgaanbieders om effectief en efficiënt te werken bij het aanbod van hun jeugdzorg. Daar moet verandering in komen. Wethouder Hein Kuiken kon ver meegaan in de woorden van Ron. De jeugdzorg moet weer controleerbaar worden, in het belang van de gemeentes, maar vooral in het belang van het kind. De begroting werd unaniem aangenomen. Want er mogen dan zorgen zijn, we moeten wel door met het leveren van zorg.

 

Jaarlijkse traditie gemeenteraad

Tussen de debatten door kon de gemeenteraad en het publiek genieten van de Hollandse Nieuwe en een korenwijntje. Een traditie dat ieder jaar terugkomst bij de start van het nieuwe haringseizoen. Heerlijk! Ook stond het vertrek van onze loco-griffier Magda Brinksma op de agenda. Zij verlaat helaas de gemeente Harlingen om aan de slag te gaan als griffier op Vlieland. We feliciteren Magda met deze mooie stap en bedanken haar voor al het goede werk dat ze hier gedaan heeft!

 

Namens de fractie van de PvdA

Welmoed Konst, Ron Leen, Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga en Bartele Boersma.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Fotoclub Kimswerd foto van de maand

15-06-2019

HARLINGEN - Onlangs is een groep leden van de Fotoclub Kimswerd een dagje naar Schiermonnikoog geweest.

Nieuwe haring voor het college en raadsleden

15-06-2019

HARLINGEN – Deze week ging het haringseizoen weer van start.

Uitzending Omroep RSH vanuit studio Piet Paulusma

15-06-2019

HARLINGEN - Vandaag, zaterdag 15 juni, is het extra gezellig bij Omroep RSH.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events
VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber