Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
RSH & Trebol presents:

RSH & Trebol presents:

Zaterdag 26 oktober: Harlinger middag & Sloopfeest!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

Stichting Harlingen Open Golf is op zoek naar nieuwe bestuursleden met passie voor de sport!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de Raad: Tevredenheid over jaarstukken, jeugdzorg blijft een zorgenkindje

16-06-2019

HARLINGEN - De raadsvergadering van woensdag 12 juni stond vooral in het teken van de Jaarstukken 2018 en de begroting van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Twee belangrijke onderwerpen. Bij de jaarstukken kijken we naar wat er in 2018 is bereikt, wat daarvoor is gedaan en wat het heeft gekost. En de Dienst SoZaWe helpt onder andere mensen die even niet een eigen inkomen hebben en ondersteunt de gebiedsteams bij de WMO en Jeugdwet.

 

Storing REC

Voordat de jaarstukken en begroting aan de orde kwamen, eerst de actualiteit. De storing bij de REC riep bij ons vragen op. Welmoed vroeg de wethouder hoe het kan dat zo kort na de langdurige reparatie deze storing heeft kunnen plaatsvinden. Weer langdurig ongefilterde rook uit de pijp. De wethouder zal in gesprek met de provincie over de eventuele gevolgen.

 

Jaarstukken 2018

De financiële positie van de gemeente ziet er over het algemeen goed uit. We zijn als PvdA dan ook tevreden over de verantwoording van het college. Mooi dat het met met bijna algemene stemmen werd aangenomen. Toch zijn er bij ons, en andere partijen, wel zorgen over de kosten van de jeugdzorg.

 

Begroting Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De vraag die speelde bij het bespreken van de begroting van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid was: Hoe krijgen we de kosten voor jeugdzorg onder controle? En zorgen we ervoor dat kwetsbare kinderen altijd goed geholpen blijven worden? Er volgde een betrokken en inhoudelijk debat van de hele raad. Ron voerde bij ons het woord. De jeugdzorg ontwikkelt zich tot een onbeheersbaar en oncontroleerbaar fenomeen waar heel veel geld heen gaat zonder dat de gemeenten daar volledig voor worden gecompenseerd door de landelijke overheid. Een probleem voor bijna alle gemeenten in Nederland. Ook mist er door de huidige manier van werken een financiële prikkel bij de zorgaanbieders om effectief en efficiënt te werken bij het aanbod van hun jeugdzorg. Daar moet verandering in komen. Wethouder Hein Kuiken kon ver meegaan in de woorden van Ron. De jeugdzorg moet weer controleerbaar worden, in het belang van de gemeentes, maar vooral in het belang van het kind. De begroting werd unaniem aangenomen. Want er mogen dan zorgen zijn, we moeten wel door met het leveren van zorg.

 

Jaarlijkse traditie gemeenteraad

Tussen de debatten door kon de gemeenteraad en het publiek genieten van de Hollandse Nieuwe en een korenwijntje. Een traditie dat ieder jaar terugkomst bij de start van het nieuwe haringseizoen. Heerlijk! Ook stond het vertrek van onze loco-griffier Magda Brinksma op de agenda. Zij verlaat helaas de gemeente Harlingen om aan de slag te gaan als griffier op Vlieland. We feliciteren Magda met deze mooie stap en bedanken haar voor al het goede werk dat ze hier gedaan heeft!

 

Namens de fractie van de PvdA

Welmoed Konst, Ron Leen, Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga en Bartele Boersma.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Harlinger Feestweek korting bij Faber Lederwaren

16-06-2019

HARLINGEN - Aankomende week is het Harlinger Feestweek!

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen