Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de raad: Klimaatevent Fryslân ‘Oer de Grinzen’

03-12-2018

HARLINGEN - Maandag 26 november 2018 vond in de Harmonie in Leeuwarden het Klimaatevent Fryslân plaats.

Ron Leen was aanwezig als Winamer PvdA-raadslid van de gemeente Harlingen. De titel van het event was ‘Oer de Grinzen’ en het was bedoeld als de bestuurlijke afsluiter van een jaar gericht op het vergroten van het klimaatbewustzijn bij de inwoners van Fryslân. Een jaar waarin diverse provinciaal uitvoerende instanties samen met private partijen met elkaar en over elkaars professionele grenzen heen spraken over de klimaatuitdagingen voor de komende decennia. Het event was bedoeld als een soort van aftrap voor te ondernemen acties door lokale bestuurders en ambtenaren, boeren, onderzoekers, leraren, ondernemers, maar ook individuele burgers om in 2050 een klimaatrobuust Fryslân te hebben staan.

 

Het event was goed georganiseerd met een klimaatmarkt, een centrale presentatie van de resultaten en een netwerkbijeenkomst. Er waren veel creatieve ideeën om de negatieve klimaatontwikkelingen te keren, zoals het streven naar bodenverhoging door actieve compostering op het land te realiseren. Of het project ‘Valuta voor Veen’, waarbij boeren worden gestimuleerd om verhoging van het grondwaterpeil te accepteren, waardoor de vervening toeneemt en de CO2-uitstoot daalt. De vergoeding die de boeren hiervoor ontvangen komt uit de verkoop van CO2-certificaten aan bedrijven, overheden en burgers.

 

Het verhaal van Bas Haring (filosoof) was volgens Ron heel inspirerend. Zijn boodschap is simpel: Begin, het maakt niet uit wat je doet, maar het is de enige manier om uit de mondiale deadlock te komen! De mondiale deadlock is het elkaar vasthouden in passiviteit door maar te blijven wachten op die ander. En zolang die niets doet, doe ik ook niets! En intussen gaat het slechter met het klimaat.

 

Helaas viel het stil toen de aanwezige lokale bestuurders werden gevraagd wat zij gingen doen met de Friese klimaatatlas en of zij in dialoog zouden gaan met hun bewoners. Het is ook een complex onderwerp. Er ligt nog een hele lange weg voor ons voordat Fryslân in 2050 klimaatrobuust is. Daarom is de gedachtegang van Bas Haring zo toepasselijk: Verbeter de wereld en begin bij jezelf! En wat we hier politiek mee moeten? In iedere geval serieus in actie komen met de Friese klimaatatlas als startpunt bijvoorbeeld.

 

Een aantal interessante links naar meer relevante informatie:

www.klimaateventfryslan.nl

www.frieseklimaatatlas.nl

www.koolstofbank.nl

www.water-wall.nl

 

PvdA Harlingen

Ron Leen, Welmoed Konst, Bartele Boersma, Jacqueline Huizenga en Edwin Helvrich.

 

 

 

Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Team van de week: HMHC MB1 wint in Groningen tegen GHHC

03-12-2018

HARLINGEN - HMHC meiden MB1, een prachtig team, een hechte groep.

Walking Footballers gaven demonstratie bij sc Heerenveen

03-12-2018

HEERENVEEN - Afgelopen zaterdag op een bijeenkomst weest van Walking Football.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda