Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 20, 21 én 22 september verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Spaar voor keukenmessen!

Spaar voor keukenmessen!

Bij PLUS Lunenborg kun je nu sparen voor 6 verschillende keukenmessen van Jamie Oliver. De actie loopt t/m 21 sept. 2019.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de raad: Een volle agenda met belangrijke onderwerpen

05-10-2018

HARLINGEN - Tijdens de eerste raadsvergadering van het seizoen op woensdag 26 september stonden gelijk veel belangrijke onderwerpen op de agenda.

Zo werden de jaarstukken en begrotingen van onder andere Empatec besproken, kwam er een bestemmingsplan voor een nieuwe wijk voorbij en gingen we stemmen over zes begrotingswijzigingen. Hieronder een kleine greep uit vele besproken onderwerpen van de raadsvergadering.

 

Eerst de jaarstukken en begroting van Empatec: De sociale werkvoorziening Empatec leverde positieve cijfers aan. Raadslid Ron Leen merkte op dat wij als gemeenteraad op een afstand staan van een bedrijf als Empatec, wat soms frustrerend is. Hij vroeg zich daarom hardop af hoe je als gemeenteraad van Harlingen grip krijgt op het beleid met betrekking tot Empatec. De PvdA hoopt dat de strategische visie over Empatec in zal spelen op zowel de landelijke verschuivingen als de lokale struikelblokken. De PvdA hecht grote waarde aan de rol en functie van Empatec en stemde daarom vóór het begrotingsvoorstel om eenmalig het tekort voor 2019 aan te vullen.

 

De PvdA is zeer positief over het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk ‘Freyhof’. Zo is het streven om nul-op-de-meter woningen neer te zetten en komt er veel groen in de wijk. GroenLinks vond het geen innovatief en vernieuwend plan is. Dat neemt niet weg dat het wél duurzaam is. Het is zelfs het meest duurzame bestemmingsplan dat Harlingen ooit gezien heeft! Volgens de PvdA hoeft een goed duurzaam plan niet per definitie innovatief en vernieuwend te zijn. Duurzaam bouwen is ook dat een woning levensloopbestendig is en bewoners meer participeren in de wijk, zodat mensen bewust worden van het belang om duurzaam met hun omgeving om te gaan. Daarom stemde de PvdA, na een lovend betoog van PvdA-raadslid Bartele, vóór dit bestemmingsplan.

 

Tijdens de raadsvergadering moesten we stemmen over een begrotingswijziging van €94.000 extra naar de verzelfstandiging van de haven. Dat zet de teller inmiddels op ongeveer €400.000 extra geld. Wij waren als PvdA helemaal niet blij met deze wijziging en wel om het volgende: Met het besluit om de haven te verzelfstandigen werd destijds een risicovol plan gepresenteerd, waarbij eventuele bijkomende kosten voor de gemeente zou zijn. De gemeente is namelijk 100% aandeelhouder. Dus wel de lasten, niet de lusten. Ons raadslid Jacqueline Huizenga gaf aan dat dit toch echt de laatste keer moest zijn dat er extra geld naar de haven gaat. Als de kosten blijven oplopen, worden wij genoodzaakt om als PvdA op een gegeven moment tegen deze begrotingswijzigingen voor de haven te stemmen. Wethouder Paul Schoute garandeerde dat dit de laatste zou zijn. Wij hopen nu dan ook dat hij eindelijk daad bij het woord voegt.

 

PvdA Harlingen

Ron Leen, Welmoed Konst, Bartele Boersma, Jacqueline Huizenga en Edwin Helvrich.

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kwaliteitsleesbril op eigen sterkte

05-10-2018

HARLINGEN - Met het ouder worden ontkomt bijna niemand er aan: de leesbril.

Harlingen naar Boornbergum

05-10-2018

HARLINGEN - Zondag speelt fc Harlingen 1 haar tweede uitwedstrijd tegen sc Boornbergum '80.

Voorbeschouwing: Zeerobben – sv Bedum

05-10-2018

HARLINGEN - Zeerobben ontvangt de kampioen van de 2 e klasse J ( 2017/18).

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12
VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis