Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de raad: De laatste vergadering voor het zomerreces

15-07-2018

HARLINGEN - De laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

Een met kritische vragen, moties over de REC en waarin een van ons gekozen is om Harlingen te vertegenwoordigen.

 

Bij de rondvraag stelde Jacqueline vragen over de ongelukkige situatie van de riviercruise die niet aan kon leggen bij de multifunctionele steiger. Harlingen moet toeristen met open armen ontvangen, dan mag het niet zo zijn dat cruisegangers ontvangen worden door opstuivend zand en lastig van boord kunnen komen. De wethouder gaf aan dat het schip zich niet 24 uur van tevoren had gemeld. Daarom lag de bruine zeilvaart voor de wisseldag aan de steiger. De gastvrouwen zijn al langs geweest voor een gesprek en een klein presentje om de lucht te klaren. Dat is goed. Hopelijk komt dit niet nogmaals voor, de havendienst zou hierin ook een actievere rol kunnen spelen.

 

Na de rondvraag moest er gestemd worden voor een vertegenwoordiger van de gemeente Harlingen in het Algemeen Bestuur van de Waddenzeegemeenten. Bartele en Wim Wildeboer hadden zich hiervoor kandidaat gesteld. In een korte speech gaf Bartele aan dat hij zich volledig wilde inzetten voor de belangen van Harlingen en de Waddenzee en dat hij de raad nauw zou betrekken bij de beslissingen. Met 12 tegen 5 werd Bartele gekozen tot vertegenwoordiger. Mooi dat de PvdA hier actief bij betrokken is.

 

Er was ook minder goed nieuws te melden. Wethouder Hein Kuiken waarschuwde de raad dat de kosten voor de WMO flink zullen stijgen. Dat heeft goede redenen. Zo vinden wij het terecht dat de huishoudelijke hulp meer gaat verdienen. Dit waardevol werk hoort meer beloning te krijgen met een goed en eerlijk salaris. Het probleem is dat gemeentes geen extra geld van de regering krijgen. Samen zullen alle gemeentes er alles aan doen om dat extern geld van de regering krijgen. Dit zullen we scherp in de gaten blijven houden!

 

We sloten af met drie moties over de afvaloven, ingediend door de Wad’n Partij, GroenLinks, D66 en Harlinger Belang. Het college moet de financiële en economische consequenties van de sluiting van de REC onafhankelijk laten onderzoeken, de gemeente streeft ernaar om de kosten of een deel hiervan te verhalen op de aandeelhouders van Omrin, de Friese gemeenten. Tot slot moet het college erop aandringen dat er weer gestart wordt met dioxine-bemonstering in de schoorsteen. Wethouder Harry Boon nam alle drie moties over. Als PvdA staan we 100% achter de ingediende moties. Het is goed dat we duidelijkheid krijgen over alle mogelijke scenario's die voor kunnen komen in Harlingen. Meten is weten!

 

Dit was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Tot september geen vergaderingen. Daarna pakken we de draad weer op. En in de tussentijd kunt u ons natuurlijk aanschieten als er iets is waarmee we aan de slag moeten gaan!

 

 

PvdA Harlingen

Ron Leen, Welmoed Konst, Bartele Boersma, Jacqueline Huizenga en Edwin Helvrich

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Grandioze uitslag op 't hok van Age Zijlstra

15-07-2018

HARLINGEN - Op zaterdag 14 juli was er een dubbelvlucht, de eerst Jonge –Duiven, de zesde en tevens laatste Midfond vlucht van het seizoen 2018.

Federatie Barradeel jeugd kaatst bij KV Eendracht

15-07-2018

HARLINGEN - Veel jeugd van KV Eendracht op het kaatsveld (16 van de 38).

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires