Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

PvdA in de raad: De laatste vergadering voor het zomerreces

15-07-2018

HARLINGEN - De laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

Een met kritische vragen, moties over de REC en waarin een van ons gekozen is om Harlingen te vertegenwoordigen.

 

Bij de rondvraag stelde Jacqueline vragen over de ongelukkige situatie van de riviercruise die niet aan kon leggen bij de multifunctionele steiger. Harlingen moet toeristen met open armen ontvangen, dan mag het niet zo zijn dat cruisegangers ontvangen worden door opstuivend zand en lastig van boord kunnen komen. De wethouder gaf aan dat het schip zich niet 24 uur van tevoren had gemeld. Daarom lag de bruine zeilvaart voor de wisseldag aan de steiger. De gastvrouwen zijn al langs geweest voor een gesprek en een klein presentje om de lucht te klaren. Dat is goed. Hopelijk komt dit niet nogmaals voor, de havendienst zou hierin ook een actievere rol kunnen spelen.

 

Na de rondvraag moest er gestemd worden voor een vertegenwoordiger van de gemeente Harlingen in het Algemeen Bestuur van de Waddenzeegemeenten. Bartele en Wim Wildeboer hadden zich hiervoor kandidaat gesteld. In een korte speech gaf Bartele aan dat hij zich volledig wilde inzetten voor de belangen van Harlingen en de Waddenzee en dat hij de raad nauw zou betrekken bij de beslissingen. Met 12 tegen 5 werd Bartele gekozen tot vertegenwoordiger. Mooi dat de PvdA hier actief bij betrokken is.

 

Er was ook minder goed nieuws te melden. Wethouder Hein Kuiken waarschuwde de raad dat de kosten voor de WMO flink zullen stijgen. Dat heeft goede redenen. Zo vinden wij het terecht dat de huishoudelijke hulp meer gaat verdienen. Dit waardevol werk hoort meer beloning te krijgen met een goed en eerlijk salaris. Het probleem is dat gemeentes geen extra geld van de regering krijgen. Samen zullen alle gemeentes er alles aan doen om dat extern geld van de regering krijgen. Dit zullen we scherp in de gaten blijven houden!

 

We sloten af met drie moties over de afvaloven, ingediend door de Wad’n Partij, GroenLinks, D66 en Harlinger Belang. Het college moet de financiële en economische consequenties van de sluiting van de REC onafhankelijk laten onderzoeken, de gemeente streeft ernaar om de kosten of een deel hiervan te verhalen op de aandeelhouders van Omrin, de Friese gemeenten. Tot slot moet het college erop aandringen dat er weer gestart wordt met dioxine-bemonstering in de schoorsteen. Wethouder Harry Boon nam alle drie moties over. Als PvdA staan we 100% achter de ingediende moties. Het is goed dat we duidelijkheid krijgen over alle mogelijke scenario's die voor kunnen komen in Harlingen. Meten is weten!

 

Dit was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Tot september geen vergaderingen. Daarna pakken we de draad weer op. En in de tussentijd kunt u ons natuurlijk aanschieten als er iets is waarmee we aan de slag moeten gaan!

 

 

PvdA Harlingen

Ron Leen, Welmoed Konst, Bartele Boersma, Jacqueline Huizenga en Edwin Helvrich

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Grandioze uitslag op 't hok van Age Zijlstra

15-07-2018

HARLINGEN - Op zaterdag 14 juli was er een dubbelvlucht, de eerst Jonge –Duiven, de zesde en tevens laatste Midfond vlucht van het seizoen 2018.

Federatie Barradeel jeugd kaatst bij KV Eendracht

15-07-2018

HARLINGEN - Veel jeugd van KV Eendracht op het kaatsveld (16 van de 38).

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant