Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

PvdA in de raad: De laatste vergadering voor het zomerreces

15-07-2018

HARLINGEN - De laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

Een met kritische vragen, moties over de REC en waarin een van ons gekozen is om Harlingen te vertegenwoordigen.

 

Bij de rondvraag stelde Jacqueline vragen over de ongelukkige situatie van de riviercruise die niet aan kon leggen bij de multifunctionele steiger. Harlingen moet toeristen met open armen ontvangen, dan mag het niet zo zijn dat cruisegangers ontvangen worden door opstuivend zand en lastig van boord kunnen komen. De wethouder gaf aan dat het schip zich niet 24 uur van tevoren had gemeld. Daarom lag de bruine zeilvaart voor de wisseldag aan de steiger. De gastvrouwen zijn al langs geweest voor een gesprek en een klein presentje om de lucht te klaren. Dat is goed. Hopelijk komt dit niet nogmaals voor, de havendienst zou hierin ook een actievere rol kunnen spelen.

 

Na de rondvraag moest er gestemd worden voor een vertegenwoordiger van de gemeente Harlingen in het Algemeen Bestuur van de Waddenzeegemeenten. Bartele en Wim Wildeboer hadden zich hiervoor kandidaat gesteld. In een korte speech gaf Bartele aan dat hij zich volledig wilde inzetten voor de belangen van Harlingen en de Waddenzee en dat hij de raad nauw zou betrekken bij de beslissingen. Met 12 tegen 5 werd Bartele gekozen tot vertegenwoordiger. Mooi dat de PvdA hier actief bij betrokken is.

 

Er was ook minder goed nieuws te melden. Wethouder Hein Kuiken waarschuwde de raad dat de kosten voor de WMO flink zullen stijgen. Dat heeft goede redenen. Zo vinden wij het terecht dat de huishoudelijke hulp meer gaat verdienen. Dit waardevol werk hoort meer beloning te krijgen met een goed en eerlijk salaris. Het probleem is dat gemeentes geen extra geld van de regering krijgen. Samen zullen alle gemeentes er alles aan doen om dat extern geld van de regering krijgen. Dit zullen we scherp in de gaten blijven houden!

 

We sloten af met drie moties over de afvaloven, ingediend door de Wad’n Partij, GroenLinks, D66 en Harlinger Belang. Het college moet de financiële en economische consequenties van de sluiting van de REC onafhankelijk laten onderzoeken, de gemeente streeft ernaar om de kosten of een deel hiervan te verhalen op de aandeelhouders van Omrin, de Friese gemeenten. Tot slot moet het college erop aandringen dat er weer gestart wordt met dioxine-bemonstering in de schoorsteen. Wethouder Harry Boon nam alle drie moties over. Als PvdA staan we 100% achter de ingediende moties. Het is goed dat we duidelijkheid krijgen over alle mogelijke scenario's die voor kunnen komen in Harlingen. Meten is weten!

 

Dit was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Tot september geen vergaderingen. Daarna pakken we de draad weer op. En in de tussentijd kunt u ons natuurlijk aanschieten als er iets is waarmee we aan de slag moeten gaan!

 

 

PvdA Harlingen

Ron Leen, Welmoed Konst, Bartele Boersma, Jacqueline Huizenga en Edwin Helvrich

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Grandioze uitslag op 't hok van Age Zijlstra

15-07-2018

HARLINGEN - Op zaterdag 14 juli was er een dubbelvlucht, de eerst Jonge –Duiven, de zesde en tevens laatste Midfond vlucht van het seizoen 2018.

Federatie Barradeel jeugd kaatst bij KV Eendracht

15-07-2018

HARLINGEN - Veel jeugd van KV Eendracht op het kaatsveld (16 van de 38).

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot