Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Puntje voor fc Harlingen 1

27-01-2020

HARLINGEN - Bij de start van de tweede competitiehelft is fc Harlingen 1 er niet in geslaagd om in te lopen op de concurrentie.

Ondanks een 3-1 voorsprong hielden de Harlingers slechts een punt over aan het duel tegen Joure. 

 

Fc Harlingen startte vandaag met Egbert-jan Panbakker, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Sjouke Bootsma, Youri Bouma, Bas Helfferich, Frank Claasz Coockson, Evan van Sertima, Arjan Outhuyse, Fabian Donderwinkel en Remko Zandberg. 

 

De meegereisde supporters zagen dat fc Harlingen goed begon aan de wedstrijd en een aantal kansen kreeg. Al na tien minuten kreeg Fabian Donderwinkel op aangeven van Remko Zandberg de kans om de score te openen, maar zijn inzet ging over het doel. Na een kwartier spelen, leverde een van richting veranderd schot fc Harlingen een hoekschop op. Deze werd door Arjan Outhuyse de zestien ingebracht. De afvallende bal belandde voor de voeten van Bas Helfferich. Hij haalde uit en knalde de bal onhoudbaar tegen de touwen. Een minuut later kon fc Harlingen de voorsprong vergroten, maar deze kans werd niet benut.

 

Na een klein half uur kreeg Joure een hoekschop die gevaarlijk voor het doel kwam, maar doelman Panbakker reageerde alert en voorkwam erger.

 

Aan Harlinger zijde ging Arjan Outhuyse er weer vandoor, maar er was niemand voor het doel om binnen te schieten. Ook Remko Zandberg kreeg nog een kans één op één met de Jouster doelman, maar deze kreeg zijn hand nog tegen de bal. Zo kreeg fc Harlingen binnen het half uur toch kansen om de voorsprong uit te breiden. Na ruim een half uur kwam Joure op 1-1, nadat de Harlinger defensie de Jouster spits vrij voor het doel liet komen en deze feilloos binnenkopte. Vlak voor rust nam fc Harlingen andermaal de leiding. Het was weer Arjan Outhuyse die een hoekschop perfect op maat op het hoofd van Evan van Sertima legde en hij kopte schitterend binnen. fc Harlingen dus met een verdiende voorsprong de rust in. 

 

De tweede helft was tien minuten oud toen er hachelijke momenten waren voor het Harlinger doel, maar met wat kunst en vliegwerk bleef dit zonder gevolgen. Na een klein uur was het Frank Claasz Coockson die een steekbal op maat gaf richting Arjan Outhuyse. Hij gaf de bal aan Fabian Donderwinkel en die maakte zijn tweede van de middag: 1-3. Eindelijk leek fc Harlingen weer eens drie punten te pakken. Kort hierop strafte Joure een persoonlijke fout af en kwam terug tot 2-3. fc Harlingen probeerde het wel en de Jouster doelman had de bal niet altijd klemvast, maar het lukte fc Harlingen niet meer om te scoren. Een kwartier voor tijd kwam Joure op gelijke hoogte. Een hoekschop belandde op dramatische wijze in eigen doel. Tien minuten voor tijd kreeg fc Harlingen nog een grote kans, maar dat schot werd ternauwernood tot hoekschop gedegradeerd. Bas Helfferich moest vlak voor tijd geblesseerd het veld af na een grove charge. Hier had de scheidsrechter best een kaart voor mogen geven. Voor hem kwam Yuri Riemersma in het veld. Gescoord werd er niet meer.

 

Bij fc Harlingen was de teleurstelling na afloop groot. Dinsdag 28 januari speelt fc Harlingen 1 een vriendschappelijke wedstrijd. Dan komt 4e klasser TOP'63 uit Oppenhuizen naar sportpark Vierkantsdijk. Aanvang van het duel is 20.15 uur.

 

Volgende week weer een nieuwe kans. Dan wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen Warga. Als de jongens dan dezelfde motivatie hebben als tegen Joure, dan blijven de punten in de havenstad.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 22 januari 2020

27-01-2020

HARLINGEN - Ozb percentages, Veiligheidsregio Fryslan en bestemmingsplan fietspad Wijnaldum-Midlum.

Zeerobben punt tegen koploper Blauw Wit ‘34

27-01-2020

HARLINGEN - In de subtop van het zaterdag amateurvoetbal valt er in de “steden derby” tussen Leeuwarden en Harlingen veel te genieten.

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn