HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Publiekswebinar: ‘Borstreconstructie: alles van jezelf, kan dat?’

20-05-2021

HARLINGEN - Op woensdag 2 juni 2021, 19.30 uur organiseert het Medisch Centrum Leeuwarden een online webinar ‘‘Borstreconstructie: alles van jezelf, kan dat?’.

Het webinar is voor iedereen kosteloos te volgen via het Facebook-kanaal van het MCL: facebook.com/mcleeuwarden. Sprekers zijn plastisch chirurgen Chantal Maus en Pauline Huizinga.

 

Ongeveer één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt ooit te maken met borstkanker. Plastisch chirurg Chantal Mues: ‘Het is een ziekte waarbij verdriet, stress en kracht strijden om de eerste plek. Gelukkig is de behandeling en dus ook de prognose door de jaren heen sterk verbeterd. Steeds meer vrouwen worden met succes behandeld.'

 

Na een succesvolle behandeling ervaren patiënten uiteraard opluchting. Maar dan komen er ook andere vragen, die voor de patiënt heel relevant zijn. Moet ik dan altijd zo gehavend blijven? Kan de borst, als deze geamputeerd moest worden, ook weer worden gereconstrueerd? En hoe dan?

 

De plastisch chirurgen in het MCL hebben daar een palet aan mogelijkheden voor. Het gebruik van implantaten is bekend, maar door mooie ontwikkelingen in deze tak van de medische wereld is er steeds meer mogelijk met lichaamseigen materiaal. De DIEP lap-operatie wordt in het MCL al lang toegepast. Hierbij wordt een nieuwe borst gemaakt met huid en vetweefsel van de buik. Maus: 'Het MCL doet sinds kort mee aan een landelijk onderzoek naar een nieuwe techniek, waarbij volledig eigen lichaamsvet wordt gebruikt van benen, buik en rug. Zo wordt een nieuwe borst gevormd. Tijdens het webinar vertellen we graag meer over dit onderzoek, de BREASTII-studie. En uiteraard over de andere mogelijke behandelingen.'

 

Meer informatie: www.mcl.nl/mpa

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Hockeynieuws van HMHC: voorbereiding komend seizoen in volle gang

20-05-2021

HARLINGEN - Na een wat rustiger periode in de meivakantie wordt er weer volop gehockeyd aan de Westerzeedijk.

Uitnodiging afscheid burgemeester Roel Sluiter

20-05-2021

HARLINGEN - Op woensdag 26 mei neemt burgemeester Roel Sluiter afscheid van de inwoners, verenigingen, bedrijven, organisaties, etc. uit de gemeente Harlingen.

Radiolichtschip rondt project af dankzij subsidie

20-05-2021

HARLINGEN - In 2020 heeft de stichting Vrienden van het Lichtschip een subsidie ontvangen van de Provincie Fryslân in het kader van het "Iepen Mienskipfûns".

Reacties