Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Publiek winnaar in spektakel op vernieuwd sportpark Nylân

13-10-2019

LEEUWARDEN - Alles wat voetbal leuk maakt zat in het duel tussen de nummer vier en twee van deze prille competitie.

Mooie aanvallen, heerlijke en lelijke doelpunten, blunders en discutabele beslissingen.
Conclusie na 90 enerverende minuten voetbal: “Zeerobben laat twee punten in Leeuwarden
liggen”. Over krachtsverhoudingen valt in dit stadium nog moeilijk iets te zeggen, maar Zeerobben slaat voorlopig voor best op in deze spannende competitie, waarin iedereen van iedereen kan winnen gezien de uitslagen van vandaag. Een tweede plek levert dit op na vier wedstrijden.

 

Zeerobben start scherp

Al na 3 minuten was een mooie combinatie van Brent de Groot met de uitblinker van vanmiddag Yander Zandbergen kansrijk, zijn inzet miste kracht. De druk op de verdediging van de Leeuwarders bleef, maar het leverde pas na twintig minuten een verdiend doelpunt op. Adnan Jarjour stuurde David van der Pol de diepte in. In de zestien behield de spits het overzicht en bediende Yander Zandbergen op maat 0 – 1. Op dat ogenblik terecht. Maar na dit doelpunt namen de Sweltsjes het initiatief over en moest Zeerobben terug. Gelukkig kon de defensie onder leiding van Patrick Amels en Jordy Torenbeek een gelijkmaker voorkomen en was David van der Pol dichtbij de 0 – 2 na foutief uitverdedigen, zijn inzet ging net voor langs.

 

Kwestie van tijd

Toch leek het een kwestie van tijd dat de thuisclub langszij zou komen. Jeton Musliu sprintte op een dieptepass richting Jacob de Vries, maar Patrick Amels wist met een geweldige sliding op de bal de gelijkmaker te voorkomen. Alhoewel de aanvaller en alles wat Zwaluwen een warm hart toe draagt om een strafschop en een rode kaart schreeuwde, nam de jonge arbiter Oosterkamp de enige juiste beslissing, namelijk doorspelen. Gemekker kostte Jeton Musliu alsnog een gele kaart. Uit een vrije trap belandde de bal voor de voeten van laatstgenoemde, diens schot belandde via de binnenkantpaal achter doelman de Vries langs naast het doel. Na veroveren van de bal op eigen helft, zag Dylan Drent zijn kans schoon om doelman Wielenga van afstand te verschalken. Kansloos zag de goalie de bal net aan de voor hem goede kant van de paal vallen. Een subtiel opgezette aanval van Drent op Zandbergen en Van der Pol gaf Dylan de gelegenheid ongehinderd uit te halen. Tot schrik van Wielenga schoot de hard ingeschoten bal door zijn handen het doel in. Fortuinlijk maar wel 0 – 2 vlak voor rust.

 

Geen tijd om op adem te komen

Na amper een minuut te hebben gespeeld gaf de referee Leeuwarder Zwaluwen een toch wel
discutabele strafschop. Geduw van beide kanten beschouwde hij als een verdedigende overtreding. Arton Musliu scoorde in tweede instantie na goed keeperswerk van Jacob de Vries de 1 – 2. Na deze teleurstelling herpakten de groenwitten zich en wisten de aanvallende impulsen van de tegenstander eenvoudig te neutraliseren en waren in de omschakeling dichtbij een treffer. Die kwam er dan toch na een uur spelen. Drent lanceerde Yander Zandbergen. Een perfecte aanname gevolgd door een vlijmende schot was de verdienste van deze ontembare middenvelder 1 – 3. De 1 – 4 lag kort hierna bijna op de schoen van Tim Oosterbaan na een scherpe voorzet van David van der Pol. Uit de tegenaanval scoorde, tegen de verhouding in, de blauw-zwarten de 2 – 3 via een schot van de flank van Rick van Loon. Door het gladde veld van de regen kreeg de bal snelheid en was De Vries kansloos. David probeerde het van afstand, nu had Wielenga er wel goed het oog op, hij tikte hem over. Aan de andere kant moest De Vries ook een aantal keren handelend optreden, maar echt in gevaar kwam de magere voorsprong niet.

 

Beslissende treffer blijft uit en dan….. tja

Met nog een kwartier te spelen had Zeerobben de wedstrijd moeten beslissen. Dylan Drent op David van der Pol, David leek de doelman te omspelen en te scoren, maar een verdediger stond in de weg. De rebound was voor Drent opnieuw lag een speler in de baan van het schot. Een één-tweetje van Dylan met Kristian Feenstra, bracht Kristian vrij voor de keeper. Een wippertje werd nog net onderschept door de zich onderscheidende Wielenga. In de rebound had Dylan de pech dat de goalie op de juiste plaats stond. In de omschakeling na deze tumultueuze fase voor het doel van de gastheren. Liet de scheidsrechter, dubieus genoeg, door voetballen terwijl Jordy Torenbeek toch duidelijk onreglementair werd gehinderd door doelpuntenmaker Jeton Musliu, deze laatste vierde zonder blikken of blozen de 3 – 3. Zeerobben bleef in het restant op zoek naar de verdiende winnende treffer, maar bleef ook alert op de counters van de Leeuwarders. Zeerobben moest zich tevredenstellen met een punt.

 

Tijd voor een broodje kaas

Zeerobben verdiende een boterham met kaas, maar Leeuwarder Zwaluwen pikte de kaas van het brood. Met gemengde gevoelens werd door de Harlingers nog teruggedacht aan de opgelegde kansen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat ook de Zwaluwen, hoewel onverdiend, met de overwinning had kunnen wegkomen. Net als vorige week tegen Broekster Boys kreeg Zeerobben nu opnieuw te weinig, de gehele wedstrijd in ogenschouw genomen. Volgende week maar weer, thuis tegen PKC.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Yander Zandbergen (19 m.); 0 – 2 Dylan Drent (43 m.); 1 – 2 Arton Musliu (46 m.); 1 – 3 Yander Zandbergen (59 m.); 2 – 3 Rick van Loon (63 m.); 3 – 3 Jeton Musliu (79 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour (75 m. Kristian Feenstra); Godert Attema; Yander Zandbergen; Dylan Drent; Tim Oosterbaan (78 m. Julian Zeinstra); David van der Pol.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Skûtsje De Eenvoud vaart een sterke halve Friese Hoekrace

13-10-2019

LEMMER - Na een toch teleurstellende IFKS, waar het Harlinger skûtsje degradeerde uit de B-klasse, is het zaak dat de rug in de laatste zeilevenementen weer wordt gerecht.

Snurk in de Grachtenrace Amsterdam 2019

13-10-2019

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag was het zover de mannen van de Snurk aan de start van de Grachtenrace Amsterdam 2019.

Skjin Wetter is voor de Jonge Seun heel normaal

13-10-2019

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag deed het Harlinger zonnepontje de Jonge Seun mee aan de actie Skjin Wetter.

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Ons Food&Wine Ons Food&Wine Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Broodje Nuchter Broodje Nuchter DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona