De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Publiek geniet van bijzondere performance op Harlinger strand

14-07-2021

HARLINGEN - Om de schoonheid van het strand onder de aandacht te brengen organiseert gemeente Harlingen in samenwerking met BENG Evenementen 10 weken lang 'Friday on the Beach' op het Harlinger strand.

Publiek geniet van bijzondere performance op Harlinger strand De Kompanen op het Harlinger Strand.

Vrijdag 9 juli was het inderdaad een wonderschone omgeving om een performance van de Kompanen tot je te nemen als toeschouwer. Het weer was iets minder als verwacht, de zon kwam af en toe door de wolken heen prikken en het windje was best wel straf, maar al met al was het een heerlijke zomerse avond op het prachtige Harlinger Strand. Het uitzicht is adembenemend als de zon langzaam naar de horizon zakt.

 

Rudi Stuve -kunstenaar- en Sake Hijlkema -muzikant- begonnen om acht uur met hun performance. Sake legt een soundscape neer met verschillende instrumenten en electronica en Rudi schildert er op los. Beide mannen dragen beide een microfoon zodat ook hun stemmen onderdeel worden van de soundscape, zonder dat dat altijd in taal is. Geluiden, ook van de omgeving (de wind bijvoorbeeld) maken het geheel compleet. Beide zaken -de muziek en het schilderen- beïnvloeden elkaar. Rudi had voor deze gelegenheid het strand als onderwerp en de muziek ‘stuurt’, hem als het ware in het schilderen. Andersom wordt Sake gestuurd door de acties van Rudi. Daarnaast was de omgeving en het relaxte sfeertje op het strand een doorslaggevende factor die ervoor zorgde dat de performance de avond tot een loungenight maakte.

 

Het publiek -niet in grote getale op komen dagen, maar wel doorlopend genoeg- heeft enorm genoten van deze bijzondere ervaring. Na afloop waren verschillende toeschouwers zo enthousiast dat ze een van de werken die uit de performance tevoorschijn zijn gekomen hebben aangeschaft. De resterende drie werken zijn ook te koop, meer informatie via info@bengevenementen.nl.

 

 

 

Werk van Rudi Stuve www.rudistuve.nl Harlinger strand - Zomer aan Zee -, nog te koop via BENG Evenementen.

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Razende Roeland raast lekker vrij door

14-07-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je wekelijkse metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 7 juli 2021 - CDA Harlingen

14-07-2021

Harlingen – Beleidsplan Hannemahuis, Jaarrekening Gemeente Harlingen, Begroting 2022 GR Fryslan West.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 7 juli 2021 - Harlinger Belang

14-07-2021

HARLINGEN - Financiële positie van de gemeente Harlingen solide.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad