Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Projectwerk 3 Atheneum RSG Simon Vestdijk

11-07-2018

HARLINGEN - Afgelopen week zijn de leerlingen van drie Atheneum van de RSG Simon Vestdijk Harlingen bezig geweest met een projectweek over duurzame ontwikkelingsdoelen.

Deze projectweek wordt gehouden, omdat het goed is voor de ontwikkeling van de leerlingen. Ze leren hierdoor veel over duurzame ontwikkelingsdoelen en hoe een onderzoek er uitziet. Dat kan erg van toepassing zijn voor op hun vervolgstudie op de universiteit. En de projectweek is ter voorbereiding op een groter project in vijf atheneum.

 

In deze week wordt er volop gewerkt aan het onderzoeken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Dit wordt ook wel millenniumdoelen genoemd. Deze doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstelling voor duurzame ontwikkelingen. Er zijn zeventien doelstellingen, waaronder goed onderwijs en einde aan de honger.

 

Aan het begin van de week is er een man geweest, die vrijwilliger is bij het Rode Kruis. Hij ging vertellen over humanitair oorlogsrecht. Dit zijn de regels die de schadelijke gevolgen die de oorlog beperken. 

 

Ook zijn er door de leerlingen documentaires gekeken om meer over het onderwerp te weten te komen. Één van die documentaires heette Blood in the Mobile. Deze documentaire ging over het telefoonmerk Nokia die hun mineralen uit lagelonenlanden haalt. Nadat de leerlingen de lezing en documentaires hebben bijgewoond, zijn ze met hun eigen onderzoek begonnen. Deze onderzoeken worden gedaan in groepen van 3 à 4 personen.

 

Één van de groepen heeft als onderwerp bioplastic uit aardappelzetmeel. “We zijn op het onderwerp gekomen, omdat er een groot plastic-probleem in de wereld is. Als oplossing van dit probleem hebben we plastic dat door de natuur zelf kan worden afgebroken.” Aldus werd verteld door een leerling.

 

Een andere groep heeft als onderwerp racisme in de Verenigde Staten. Ze vertelden dat er veel racisme is in het zuiden van de Verenigde Staten. Wat vooral bij hun in het middelpunt stond was de Ku Klux Klen. Dat is een benaming van een aantal verschillende geheime organisaties in de Verenigde Staten die vooral door hun racistisch geweld bekend zijn geworden.

 

Ter afsluiting van deze week worden de onderzoeken gepresenteerd. Dit wordt gedaan in een vorm van een presentatie, waarbij ze vertellen wat ze hebben onderzocht en wat hun conclusie uiteindelijk is. Uiteindelijk na al het werk dat is gedaan door de leerlingen krijgen ze een certificaat van de school en hebben ze hopelijk geleerd hoe een onderzoek er uitziet en over de doelen die wereld beter maken.

 

Onderwijs

Meer nieuws

Jeugd duurtraining wct Ouwe Seun

11-07-2018

HARLINGEN - Zondag 8 juli was er naast de gebruikelijke zondag training van WCT Ouwe Seun de eerste jeugd .

Spijkerstad 2018: “Verhalen van de woeste waterwereld”

11-07-2018

HARLINGEN - Duik met ons in de wereld van het woeste water!

Waddenvispartij 2018

11-07-2018

HARLINGEN - Ideale weersomstandigheden tijdens de Waddenvispartij.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad