Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Projectwerk 3 Atheneum RSG Simon Vestdijk

11-07-2018

HARLINGEN - Afgelopen week zijn de leerlingen van drie Atheneum van de RSG Simon Vestdijk Harlingen bezig geweest met een projectweek over duurzame ontwikkelingsdoelen.

Deze projectweek wordt gehouden, omdat het goed is voor de ontwikkeling van de leerlingen. Ze leren hierdoor veel over duurzame ontwikkelingsdoelen en hoe een onderzoek er uitziet. Dat kan erg van toepassing zijn voor op hun vervolgstudie op de universiteit. En de projectweek is ter voorbereiding op een groter project in vijf atheneum.

 

In deze week wordt er volop gewerkt aan het onderzoeken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Dit wordt ook wel millenniumdoelen genoemd. Deze doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstelling voor duurzame ontwikkelingen. Er zijn zeventien doelstellingen, waaronder goed onderwijs en einde aan de honger.

 

Aan het begin van de week is er een man geweest, die vrijwilliger is bij het Rode Kruis. Hij ging vertellen over humanitair oorlogsrecht. Dit zijn de regels die de schadelijke gevolgen die de oorlog beperken. 

 

Ook zijn er door de leerlingen documentaires gekeken om meer over het onderwerp te weten te komen. Één van die documentaires heette Blood in the Mobile. Deze documentaire ging over het telefoonmerk Nokia die hun mineralen uit lagelonenlanden haalt. Nadat de leerlingen de lezing en documentaires hebben bijgewoond, zijn ze met hun eigen onderzoek begonnen. Deze onderzoeken worden gedaan in groepen van 3 à 4 personen.

 

Één van de groepen heeft als onderwerp bioplastic uit aardappelzetmeel. “We zijn op het onderwerp gekomen, omdat er een groot plastic-probleem in de wereld is. Als oplossing van dit probleem hebben we plastic dat door de natuur zelf kan worden afgebroken.” Aldus werd verteld door een leerling.

 

Een andere groep heeft als onderwerp racisme in de Verenigde Staten. Ze vertelden dat er veel racisme is in het zuiden van de Verenigde Staten. Wat vooral bij hun in het middelpunt stond was de Ku Klux Klen. Dat is een benaming van een aantal verschillende geheime organisaties in de Verenigde Staten die vooral door hun racistisch geweld bekend zijn geworden.

 

Ter afsluiting van deze week worden de onderzoeken gepresenteerd. Dit wordt gedaan in een vorm van een presentatie, waarbij ze vertellen wat ze hebben onderzocht en wat hun conclusie uiteindelijk is. Uiteindelijk na al het werk dat is gedaan door de leerlingen krijgen ze een certificaat van de school en hebben ze hopelijk geleerd hoe een onderzoek er uitziet en over de doelen die wereld beter maken.

 

Onderwijs

Meer nieuws

Jeugd duurtraining wct Ouwe Seun

11-07-2018

HARLINGEN - Zondag 8 juli was er naast de gebruikelijke zondag training van WCT Ouwe Seun de eerste jeugd .

Spijkerstad 2018: “Verhalen van de woeste waterwereld”

11-07-2018

HARLINGEN - Duik met ons in de wereld van het woeste water!

Waddenvispartij 2018

11-07-2018

HARLINGEN - Ideale weersomstandigheden tijdens de Waddenvispartij.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear
Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires