Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Projectwerk 3 Atheneum RSG Simon Vestdijk

11-07-2018

HARLINGEN - Afgelopen week zijn de leerlingen van drie Atheneum van de RSG Simon Vestdijk Harlingen bezig geweest met een projectweek over duurzame ontwikkelingsdoelen.

Deze projectweek wordt gehouden, omdat het goed is voor de ontwikkeling van de leerlingen. Ze leren hierdoor veel over duurzame ontwikkelingsdoelen en hoe een onderzoek er uitziet. Dat kan erg van toepassing zijn voor op hun vervolgstudie op de universiteit. En de projectweek is ter voorbereiding op een groter project in vijf atheneum.

 

In deze week wordt er volop gewerkt aan het onderzoeken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Dit wordt ook wel millenniumdoelen genoemd. Deze doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstelling voor duurzame ontwikkelingen. Er zijn zeventien doelstellingen, waaronder goed onderwijs en einde aan de honger.

 

Aan het begin van de week is er een man geweest, die vrijwilliger is bij het Rode Kruis. Hij ging vertellen over humanitair oorlogsrecht. Dit zijn de regels die de schadelijke gevolgen die de oorlog beperken. 

 

Ook zijn er door de leerlingen documentaires gekeken om meer over het onderwerp te weten te komen. Één van die documentaires heette Blood in the Mobile. Deze documentaire ging over het telefoonmerk Nokia die hun mineralen uit lagelonenlanden haalt. Nadat de leerlingen de lezing en documentaires hebben bijgewoond, zijn ze met hun eigen onderzoek begonnen. Deze onderzoeken worden gedaan in groepen van 3 à 4 personen.

 

Één van de groepen heeft als onderwerp bioplastic uit aardappelzetmeel. “We zijn op het onderwerp gekomen, omdat er een groot plastic-probleem in de wereld is. Als oplossing van dit probleem hebben we plastic dat door de natuur zelf kan worden afgebroken.” Aldus werd verteld door een leerling.

 

Een andere groep heeft als onderwerp racisme in de Verenigde Staten. Ze vertelden dat er veel racisme is in het zuiden van de Verenigde Staten. Wat vooral bij hun in het middelpunt stond was de Ku Klux Klen. Dat is een benaming van een aantal verschillende geheime organisaties in de Verenigde Staten die vooral door hun racistisch geweld bekend zijn geworden.

 

Ter afsluiting van deze week worden de onderzoeken gepresenteerd. Dit wordt gedaan in een vorm van een presentatie, waarbij ze vertellen wat ze hebben onderzocht en wat hun conclusie uiteindelijk is. Uiteindelijk na al het werk dat is gedaan door de leerlingen krijgen ze een certificaat van de school en hebben ze hopelijk geleerd hoe een onderzoek er uitziet en over de doelen die wereld beter maken.

 

Onderwijs

Meer nieuws

Jeugd duurtraining wct Ouwe Seun

11-07-2018

HARLINGEN - Zondag 8 juli was er naast de gebruikelijke zondag training van WCT Ouwe Seun de eerste jeugd .

Spijkerstad 2018: “Verhalen van de woeste waterwereld”

11-07-2018

HARLINGEN - Duik met ons in de wereld van het woeste water!

Waddenvispartij 2018

11-07-2018

HARLINGEN - Ideale weersomstandigheden tijdens de Waddenvispartij.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant