Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Projectweek beroepen voor klas 1 en 2 van de Maritieme Academie Harlingen

08-12-2022

HARLINGEN - Leerlingen uit klas 1 en 2 ontdekken deze week wat de maritieme wereld aan beroepen te bieden heeft.

Ze gaan een dag meelopen bij een zelf gekozen bedrijf en er is een speeddate sessie met personen die werkzaam of bekend zijn met de maritieme bedrijfstak. Op woensdag staat er een reis gepland naar Rotterdam, waar de haven wordt bezocht.

 

Mijn toekomst in beeld

De leerlingen doen dit in het kader van de projectweek Mijn Toekomst in Beeld. In deze projectweek kunnen zij zich een goed beeld vormen van een verdere loopbaan in de maritieme sector. En die mogelijkheden zijn groot, want er is veel toekomstperspectief in de sector! Zowel op het water als aan de wal, in de binnenvaart, kustvaart, zeevaart en in de scheeps- en jachtbouw is er voldoende werkgelegenheid en veel vraag naar gekwalificeerd personeel.

 

Kom aan boord

Met name in de scheeps- en jachtbouw is het gebrek aan technisch personeel groot. Diverse onderwijs- en overheidsinstanties in Friesland hebben daarom stappen gezet om de instroom te bevorderen. Dit jaar is gestart met het initiatief ‘Kom aan Boord’. Met informatieve filmpjes, bijeenkomsten en workshops wordt het werken aan jachten en schepen op een werf gepromoot.

De start van een loopbaan kan al beginnen bij de Maritieme Academie Harlingen, waar leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar tijdens hun opleiding VMBO Maritiem & Techniek kunnen kiezen voor de keuzedelen Scheeps- en Jachtbouw. Daarin leren zij werken aan scheepsconstructies en installaties.

 

Speeddates

Tijdens de speeddates op dinsdag gingen de leerlingen in gesprek met diverse maritieme ondernemers uit heel Nederland. Noordwest-Friesland werd onder andere vertegenwoordigd door Nesta logistiek, de KNRM en SRF Shipbuilding. Klaas Koolhof, directeur van SRF Schipbuilding sprak met leerlingen over de kansen voor jongeren in de scheeps- en jachtbouw: ““Als maritieme bedrijven moeten wij ook zelf initiatief tonen om de jongeren te motiveren, met elkaar in gesprek te gaan en te vertellen wat er zo mooi is aan een loopbaan in de scheeps- en jachtbouw. Dat kan door deel te nemen aan kennis- en ontmoetingsdagen en daarom juichen we zo’n dag als vandaag alleen maar toe.”   

 

Onderwijs

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

08-12-2022

HARLINGEN - Nog even en dan zit de 2e fase er ook alweer op.

Het college bezocht rioolwaterzuiveringsinstallatie

08-12-2022

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen bracht op 6 december een werkbezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Harlingen.

Reacties

Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wellheat Shop Wellheat Shop Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber