HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Project Jongeren op Gezond Gewicht succesvol in Harlingen

02-11-2021

HARLINGEN - In Harlingen draait sinds 2014 het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Project Jongeren op Gezond Gewicht succesvol in Harlingen Links op de foto wethouder Harry Boon en rechts wethouder Erik de Groot.

Dit succesvolle project bevordert structureel een gezonde en actieve leefstijl van jonge inwoners. Vorige week ondertekenden wethouder Erik de Groot (jeugd) en Harry Boon (sport) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de landelijke JOGG-organisatie.


De JOGG-aanpak werkt

De JOGG-aanpak is succesvol in Harlingen. Gezondheid staat vaker op de agenda en er is steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl bij het organiseren van activiteiten. Ook wordt een gezonde leefstijl in steeds meer beleid en programma's verankerd bij scholen, verenigingen en samenwerkingspartners. Wethouder Erik de groot: “De cijfers van de Jeugdmonitor lijken positief. Zo was tot 2014 een stijging in overgewicht te zien. Daarna volgde stabilisatie en de laatste cijfers laten een daling van het overgewicht zien. Dit past bij het beeld dat we zien bij scholen en verenigingen waar veel meer water wordt gedronken in plaats van frisdrank en dat ook het traktatie- of pauzebeleid meer gericht is op een gezonde versnapering”.

 

Beweegteam Harlingen 

Per 1 januari dit jaar beschikt de gemeente over een Beweegteam Harlingen. Dit team bestaat uit buurtsportcoaches en vakleerkrachten en zijn in dienst bij Sport Fryslân. Wethouder Harry Boon: “Samen met het Beweegteam en andere betrokken partijen gaan we op zoek naar koppelkansen en willen deze benutten om onze doelstellingen binnen de maatschappelijke opgaven te halen”.

 

Elk jaar stelt het Beweegteam onder andere op basis van het JOGG en de ambities uit het Sportakkoord een jaarplan op met aanbod voor 0-100 jaar. Hierin is volop aandacht voor bewegen, (buiten) spelen, gezondheid, voeding, armoede, sporten en eenzaamheid”.

 

Meerjarenprogramma

JOGG is een meerjarenprogramma en stopt niet na zes jaar. In de eerste drie jaar is ingezet op draagvlak, verbinding en het enthousiasmeren van partijen. De tweede JOGG-periode is ingezet op het implementeren van beleid, het borgen van processen en uitvoeren van activiteiten. En nu na zes jaar is een nieuwe fase aangebroken waarin we blijvend inzetten op de samenwerking, kennisdeling, verbindingen, bijsturen en activiteiten. Het is een dynamisch proces waarin we blijven investeren.

Gemeente Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Broken Jug officieel geopend en in het licht gezet (video)

02-11-2021

HARLINGEN - Onder grote publieke belangstelling en tromgeroffel is dinsdag het kunstwerk de 'Broken Jug' van de Amerikaanse kunstenaar Frank Stella in Harlingen officieel geopend.

Coronapersconferentie: mondkapjesplicht, thuiswerken, uitbreiding van het coronatoegangsbewijs

02-11-2021

HARLINGEN - Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig.

Laatste kans voor Hoge Luchten, schatten uit het Rijks

02-11-2021

De tentoonstelling Hoge Luchten, schatten uit het Rijks in Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen is bijna voorbij.

Reacties

Harlinger Belang Harlinger Belang Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen VVD Harlingen VVD Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï CDA Harlingen CDA Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12