RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Producenten starten ‘Bildtse Smaakroete’ voor afhalen lokaal voedsel

24-10-2020

HET BILDT - Zaterdag 31 oktober is het mogelijk om lokaal eten geheel coronaproof op te halen bij voedselproducenten op Het Bildt in Friesland.

Boeren, tuinders, molenaars en jagers bundelen haar krachten en organiseren een ‘Smaakroete’. Liefhebbers hebben de gelegenheid op zes locaties de kofferbak of fietstassen te vullen en te ontdekken wat de streek biedt.

 

Bildtse Smaakroete

De route is een leuk uitje voor de liefhebber van lokaal, vers en puur voedsel, rechtstreeks van het erf van de producent. Naast een kijkje achter de schermen op het bedrijf, ervaart men de unieke smaak en eigenschappen van de streek. De deelnemers aan de ‘Bildtse Smaakroete’ zijn:

  • Vrouwenparochie: Froubuurster struufmeel, volkorenmeel en bloem – De Vrouwbuurstermolen
  • Oudebildtzijl: Schapenkaas, yoghurt en vla - ‘D Ouwesylster
  • Sint Annaparochie: Aardappelen, groenten en maaltijdpakketten voor Hete Bliksem en Hutspot - Bildts Genot
  • Sint Jacobiparochie: Bildtse Prúmmewyn en stoofperen - Ben & Kitty
  • Sint Jacobiparochie: Doyennè du Comice, Goudtreinet en Elstar (appels en peren) - Mts. De Groot & De Groot-Kolthof
  • Westhoek: Gerookte gans en paling, borrelbox en bierpakket - Waddenherberg The Friezinn

 

Samen de schouders eronder

De coronacrisis raakt veel ondernemers, zo ook voedselproducenten. Initiatiefnemers Waddenherberg The Friezinn (Westhoek) en Bildts Genot (Sint Annaparochie) kwamen beide met hetzelfde idee: een drive-through/by om liefhebbers een leuk uitje te bieden waarbij ze kennismaken met de unieke smaak van Het Bildt. De streek staat bekend om haar karakter (de kop d’r foor en skouders d’r onder), dus werden er met gemak nog vier enthousiaste producenten aan de route toegevoegd.

 

Coronaproof

Zaterdag 31 oktober stellen deze zes producenten hun erf van 11.00 tot 18.00 uur open. Liefhebbers kunnen een route rijden waarbij ze kunnen stoppen op iedere locatie, natuurlijk vrijblijvend. Naast de verkoop van over(h)eerlijke producten, is er ook voldoende te proeven en te zien. Alle reden om er dus ondanks alle coronamaatregelen een leuk uitje van te maken en een rondje door Het Bildt te rijden.

 
De routekaart is te vinden op facebookpagina van de ‘Bildtse Smaakroete’. Hier is ook meer informatie te vinden over de producenten, de producten en overige bezienswaardigheden langs te route.

 

Bedrijfsleven Corona Natuur & Milieu Shoppen

Meer nieuws

Handig! Food 80/20 bezorgt nu ook bij jou thuis!

24-10-2020

HARLINGEN - Alle sushiliefhebbers opgelet, want je wordt natuurlijk heel blij van het nieuws dat je vanaf nu ook al het lekkers van FOOD 80/20 thuis kunt laten bezorgen!

Harlinger horecaondernemers over de impact van Corona - deel 1 Lieke Kunst

24-10-2020

HARLINGEN - In een zesdelige serie spreekt foto- en videograaf Sytse de Vries van Cold Films met Harlinger horecaondernemers over de gevolgen van de coronacrisis en ook de kansen voor bedrijven en ondernemers.

Nieuw: ING servicepunt in bibliotheek Harlingen

24-10-2020

HARLINGEN - Deze week opent Bibliotheken Noord Fryslân een ING servicepunt in de bibliotheken van Harlingen en Dokkum.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg
De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie