De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Producenten starten ‘Bildtse Smaakroete’ voor afhalen lokaal voedsel

24-10-2020

HET BILDT - Zaterdag 31 oktober is het mogelijk om lokaal eten geheel coronaproof op te halen bij voedselproducenten op Het Bildt in Friesland.

Boeren, tuinders, molenaars en jagers bundelen haar krachten en organiseren een ‘Smaakroete’. Liefhebbers hebben de gelegenheid op zes locaties de kofferbak of fietstassen te vullen en te ontdekken wat de streek biedt.

 

Bildtse Smaakroete

De route is een leuk uitje voor de liefhebber van lokaal, vers en puur voedsel, rechtstreeks van het erf van de producent. Naast een kijkje achter de schermen op het bedrijf, ervaart men de unieke smaak en eigenschappen van de streek. De deelnemers aan de ‘Bildtse Smaakroete’ zijn:

  • Vrouwenparochie: Froubuurster struufmeel, volkorenmeel en bloem – De Vrouwbuurstermolen
  • Oudebildtzijl: Schapenkaas, yoghurt en vla - ‘D Ouwesylster
  • Sint Annaparochie: Aardappelen, groenten en maaltijdpakketten voor Hete Bliksem en Hutspot - Bildts Genot
  • Sint Jacobiparochie: Bildtse Prúmmewyn en stoofperen - Ben & Kitty
  • Sint Jacobiparochie: Doyennè du Comice, Goudtreinet en Elstar (appels en peren) - Mts. De Groot & De Groot-Kolthof
  • Westhoek: Gerookte gans en paling, borrelbox en bierpakket - Waddenherberg The Friezinn

 

Samen de schouders eronder

De coronacrisis raakt veel ondernemers, zo ook voedselproducenten. Initiatiefnemers Waddenherberg The Friezinn (Westhoek) en Bildts Genot (Sint Annaparochie) kwamen beide met hetzelfde idee: een drive-through/by om liefhebbers een leuk uitje te bieden waarbij ze kennismaken met de unieke smaak van Het Bildt. De streek staat bekend om haar karakter (de kop d’r foor en skouders d’r onder), dus werden er met gemak nog vier enthousiaste producenten aan de route toegevoegd.

 

Coronaproof

Zaterdag 31 oktober stellen deze zes producenten hun erf van 11.00 tot 18.00 uur open. Liefhebbers kunnen een route rijden waarbij ze kunnen stoppen op iedere locatie, natuurlijk vrijblijvend. Naast de verkoop van over(h)eerlijke producten, is er ook voldoende te proeven en te zien. Alle reden om er dus ondanks alle coronamaatregelen een leuk uitje van te maken en een rondje door Het Bildt te rijden.

 
De routekaart is te vinden op facebookpagina van de ‘Bildtse Smaakroete’. Hier is ook meer informatie te vinden over de producenten, de producten en overige bezienswaardigheden langs te route.

 

Bedrijfsleven Corona Natuur & Milieu Shoppen

Meer nieuws

Handig! Food 80/20 bezorgt nu ook bij jou thuis!

24-10-2020

HARLINGEN - Alle sushiliefhebbers opgelet, want je wordt natuurlijk heel blij van het nieuws dat je vanaf nu ook al het lekkers van FOOD 80/20 thuis kunt laten bezorgen!

Harlinger horecaondernemers over de impact van Corona - deel 1 Lieke Kunst

24-10-2020

HARLINGEN - In een zesdelige serie spreekt foto- en videograaf Sytse de Vries van Cold Films met Harlinger horecaondernemers over de gevolgen van de coronacrisis en ook de kansen voor bedrijven en ondernemers.

Nieuw: ING servicepunt in bibliotheek Harlingen

24-10-2020

HARLINGEN - Deze week opent Bibliotheken Noord Fryslân een ING servicepunt in de bibliotheken van Harlingen en Dokkum.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot