Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Prima jaarresultaten Port of Harlingen: groei op meerdere gebieden

11-02-2022

HARLINGEN - De jaarcijfers van NV Port of Harlingen zijn bekend en laten zien dat 2021 een prima jaar was voor het havenbedrijf.

Er is sprake van groei en herstel op meerdere gebieden. In vergelijking met 2020, het jaar waarin de pandemie begon, nam de overslag met 5 procent toe. Ook werd de Harlinger haven door 16 procent meer schepen aangedaan. Financieel gezien gaat het goed met Port of Harlingen.

 

“De financiële resultaten over 2021 zijn prima”, stelt Paul Pot, directeur van Port of Harlingen. “Het is goed om te zien dat de haven van Harlingen in 2021 door meer schepen is bezocht.” Het aantal zeeschepen, zeekotters, binnenvissers, riviercruiseboten en passanten van de beroepszeilvaart nam toe. “De Harlinger haven wordt goed gevonden. We zijn ook niet voor niets het duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland én bovendien the gate to the north.”

 

Overslag zeevaart fors toegenomen

Het totaal aantal zeeschepen dat de Harlingen haven aandeed, nam in 2021 met 16 procent toe. De overslag voor de zeevaart steeg met 23 procent tot bijna 2 miljoen ton. Hierbij ging het voornamelijk om de overslag van zeezand, grind, zout en aardappelen. Ook kreeg Port of Harlingen in 2021 te maken met een nieuwe ladingstroom van turfschepen uit Finland. De overslag van de binnenvaart nam in 2021 wel iets af. Ook de containeroverslag daalde licht. Pot: “Maar met 27.000 TEU is de containeroverslag nog op een mooi niveau.” 

 

Tevreden met resultaten

Het aantal aanlandingen van de visserij bleef ongeveer gelijk. Zowel de Noordzeekotters als de garnalen en mosselvloot wisten de Harlinger haven in 2021 goed te vinden. “De recreatievaart en met name de bruine vloot zijn door de coronapandemie nog niet terug op het oude niveau van 2019”, aldus Pot. “Maar de riviercruises zijn wel weer hersteld. En de beroepszeilvaart nam liefst met 59 procent toe. Al met al hebben we een goed jaar achter de rug. We zijn tevreden met de resultaten.”

 

Ontwikkeling Waddenpromenade en zaagtandsteiger

In 2021 begon Port of Harlingen ook met de verbouwing van het gebouw aan de Waddenpromenade, dat in 2020 was aangekocht. “Deze prachtige plek midden in Harlingen wordt de nieuwe huisvesting van ons havenbedrijf”, vertelt Pot. “De verwachting is dat onze kantoorruimte begin dit jaar klaar is. Daarna beginnen we met ontwikkeling van de rest van het gebouw. Daarover gaan we nog in gesprek met belanghebbenden. We willen de Waddenpromenade tot een mooie plek ontwikkelen die met de nodige allure bijdraagt aan de stad.” Ook de zaagtandsteiger nadert de voltooiing en wordt naar verwachting in het voorjaar in gebruik genomen. De steiger biedt plek aan voornamelijk de Urker Vissersvloot. Pot: “Met de innovatieve zaagtandsteiger kunnen we in de toekomst niet alleen voldoende ligplaatsen bieden, maar zijn we ook voorbereid en uitgerust om de moderne en duurzame haven van de toekomst te zijn.”


Over Port of Harlingen

NV Port of Harlingen is een zelfstandig havenbedrijf, met de gemeente Harlingen als enige aandeelhouder. Het havenbedrijf is verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de exploitatie van de havens in Harlingen. Daarnaast zorgt Port of Harlingen voor het handhaven van een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart. In samenwerking met stakeholders wil Port of Harlingen in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland zijn. Daarbij wordt ingezet op werkgelegenheid, continuïteit en groeimogelijkheden voor het havenbedrijfsleven.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Ruimte in het Keizerrijk

11-02-2022

HARLINGEN - Kunstenaar Peter Keizer ontdekte in coronatijd een compleet nieuwe wereld.

Gedeputeerde geeft startschot voor ingebruikname watersnijder Maritieme Academie Harlingen

11-02-2022

HARLINGEN - Met een symbolische druk op een grote rode knop heeft gedeputeerde Friso Douwstra vrijdag 11 februari de nieuwe watersnijder van de Maritieme Academie Harlingen officieel in gebruik genomen.

De senioren van fc Harlingen

11-02-2022

HARLINGEN - Voor de Vrouwen 1 brak eindelijk de dag aan dat ze weer een wedstrijd mochten spelen.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail