De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Prijswinnaars Zeerobben Herfst Mix Toernooi

09-11-2020

HARLINGEN - Zaterdag 31 oktober bleek al dat het Herfst Mix Toernooi dat georganiseerd was door het jeugdbestuur, een schot in de roos was.

Prijswinnaars Zeerobben Herfst Mix Toernooi JO8-JO9 7 november. Foto: Frans Bode.

Bijna 250 kinderen (Waddenrobkes t/m JO19) hadden zich ingeschreven en afgelopen zaterdag was dat aantal nog iets meer. Niet de organisatie, niet de spelleiders, niet de PR-afdeling maar de kinderen zelf gaven aan het erg leuk te vinden. En daar draait uiteindelijk alles om. Onderlinge oefenwedstrijdjes zijn leuk maar een 4x4/5x5 toernooi met steeds wisselende teams door loting zodat elke wedstrijd weer anders is, geeft een toch heel andere dimensie en zorgt voor veel enthousiasme. Door de kleine veldjes heeft het veel weg van “straatvoetbal” en dat is natuurlijk erg populair bij de jeugd. Daarnaast is ook het sociale aspect erg belangrijk zo bleek de afgelopen drie weken. In de oudere groepen jongens en meiden met en tegen elkaar laten voetballen zorgt voor een goede/vriendschappelijke sfeer. Dat bleek ook wel uit het aantal aanmeldingen bij deze groep. Fantastisch. Als je dat alles volgens het coronaprotocol doet was het een voorrecht om erbij aanwezig te mogen zijn de afgelopen drie weken.

 

Er werd samen met de Waddenrobkes alweer om 09.00 uur begonnen. De groepen JO12/JO13/MO13 waren als eerste aan de beurt. Om 10.30 werd gestart met de groepen JO14/JO15 en JO8/JO9. En afsluitend om 12.00 uur was het de beurt aan JO10/JO11 en JO17/MO17/JO19.


De rekenmeesters en -meesteressen hadden het weer druk deze ochtend. Punten voor een winstpartij, punten voor een gelijkspel en punten voor een gescoord doelpunt. Het moest allemaal meegenomen worden in de berekeningen. Voor elke groep waren er ook nu weer drie medailles. Maar daarmee was de koek nog niet op. Voor de “overall-winnaar” (de meeste punten over de afgelopen 3 toernooien) was er nog een beker te winnen.

 

De winnaars waren:

JO8/JO9

1. Daan Brandsma

2. Lian Gras

3. Harry King

En Niek Sybesma viel vorige week door een rekenfout ten onrechte buiten de prijzen en dat werd de laatste dag nog even recht gezet. Ook voor hem een medaille dus.

 

JO10/JO11

1.  Wyard Sibma

2.  Quinten de Boer

3.  Maurice Bakker

 

JO12/JO13/MO13

1.  Dominique Brouwer

2.  Dinan Yildiz

3.  Riemer Toering

 

JO14/JO15

1.  Rieken van Stee

2.  Janiek Wesselius

3.  Nick v.d. Walt

 

JO17/MO17/JO19

1.  Valentijn v.d. Laar

2.  Ivar Kingma

3.  Jorn Doeksen

 

En wie werden de “Top-Rob” van dit seizoen?

JO8/JO9:  Evy Boonstra
JO10/JO11: Wyard Sibma
JO12/JO13/MO13: Sem Broekhuizen
JO14/JO15: Nick v.d. Walt
JO17/MO17/JO19: Ivar Kingma

Dit was een fantastisch toernooi waarbij de weersomstandigheden ook erg meewerkten. Vanuit de KNVB worden dit soort toernooitjes enorm gestimuleerd. Zo houden zowel de kinderen als ook de leiders en trainers binding met hun club in deze moeilijke tijden voor verenigingen. Ook het sociale aspect is niet onbelangrijk voor de jeugd in deze tijd. Voor zaterdag a.s. is er vrije invulling te geven door de leiders/trainers met hun team. Zij kunnen onderling gaan oefenen, trainen of andere activiteiten ontwikkelen. Voor de weken daarna is het jeugdbestuur achter de schermen alweer druk bezig. Wordt vervolgd.        

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Extra Doemiddagen Beleef Maritieme Techniek op de Maritieme Academie Harlingen

09-11-2020

HARLINGEN - Zit je in groep 7/8 van de basisschool en ben je nieuwsgierig naar onze opleiding VMBO Maritiem & Techniek?

DICK MOBY brillen bij Peter Kuiper

09-11-2020

HARLINGEN -Dick Moby is opgericht door de Amsterdammers Tim Holland en Robbert Wefers Bettink.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen