Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Prijswinnaars Zeerobben Herfst Mix Toernooi

09-11-2020

HARLINGEN - Zaterdag 31 oktober bleek al dat het Herfst Mix Toernooi dat georganiseerd was door het jeugdbestuur, een schot in de roos was.

Prijswinnaars Zeerobben Herfst Mix Toernooi JO8-JO9 7 november. Foto: Frans Bode.

Bijna 250 kinderen (Waddenrobkes t/m JO19) hadden zich ingeschreven en afgelopen zaterdag was dat aantal nog iets meer. Niet de organisatie, niet de spelleiders, niet de PR-afdeling maar de kinderen zelf gaven aan het erg leuk te vinden. En daar draait uiteindelijk alles om. Onderlinge oefenwedstrijdjes zijn leuk maar een 4x4/5x5 toernooi met steeds wisselende teams door loting zodat elke wedstrijd weer anders is, geeft een toch heel andere dimensie en zorgt voor veel enthousiasme. Door de kleine veldjes heeft het veel weg van “straatvoetbal” en dat is natuurlijk erg populair bij de jeugd. Daarnaast is ook het sociale aspect erg belangrijk zo bleek de afgelopen drie weken. In de oudere groepen jongens en meiden met en tegen elkaar laten voetballen zorgt voor een goede/vriendschappelijke sfeer. Dat bleek ook wel uit het aantal aanmeldingen bij deze groep. Fantastisch. Als je dat alles volgens het coronaprotocol doet was het een voorrecht om erbij aanwezig te mogen zijn de afgelopen drie weken.

 

Er werd samen met de Waddenrobkes alweer om 09.00 uur begonnen. De groepen JO12/JO13/MO13 waren als eerste aan de beurt. Om 10.30 werd gestart met de groepen JO14/JO15 en JO8/JO9. En afsluitend om 12.00 uur was het de beurt aan JO10/JO11 en JO17/MO17/JO19.


De rekenmeesters en -meesteressen hadden het weer druk deze ochtend. Punten voor een winstpartij, punten voor een gelijkspel en punten voor een gescoord doelpunt. Het moest allemaal meegenomen worden in de berekeningen. Voor elke groep waren er ook nu weer drie medailles. Maar daarmee was de koek nog niet op. Voor de “overall-winnaar” (de meeste punten over de afgelopen 3 toernooien) was er nog een beker te winnen.

 

De winnaars waren:

JO8/JO9

1. Daan Brandsma

2. Lian Gras

3. Harry King

En Niek Sybesma viel vorige week door een rekenfout ten onrechte buiten de prijzen en dat werd de laatste dag nog even recht gezet. Ook voor hem een medaille dus.

 

JO10/JO11

1.  Wyard Sibma

2.  Quinten de Boer

3.  Maurice Bakker

 

JO12/JO13/MO13

1.  Dominique Brouwer

2.  Dinan Yildiz

3.  Riemer Toering

 

JO14/JO15

1.  Rieken van Stee

2.  Janiek Wesselius

3.  Nick v.d. Walt

 

JO17/MO17/JO19

1.  Valentijn v.d. Laar

2.  Ivar Kingma

3.  Jorn Doeksen

 

En wie werden de “Top-Rob” van dit seizoen?

JO8/JO9:  Evy Boonstra
JO10/JO11: Wyard Sibma
JO12/JO13/MO13: Sem Broekhuizen
JO14/JO15: Nick v.d. Walt
JO17/MO17/JO19: Ivar Kingma

Dit was een fantastisch toernooi waarbij de weersomstandigheden ook erg meewerkten. Vanuit de KNVB worden dit soort toernooitjes enorm gestimuleerd. Zo houden zowel de kinderen als ook de leiders en trainers binding met hun club in deze moeilijke tijden voor verenigingen. Ook het sociale aspect is niet onbelangrijk voor de jeugd in deze tijd. Voor zaterdag a.s. is er vrije invulling te geven door de leiders/trainers met hun team. Zij kunnen onderling gaan oefenen, trainen of andere activiteiten ontwikkelen. Voor de weken daarna is het jeugdbestuur achter de schermen alweer druk bezig. Wordt vervolgd.        

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Extra Doemiddagen Beleef Maritieme Techniek op de Maritieme Academie Harlingen

09-11-2020

HARLINGEN - Zit je in groep 7/8 van de basisschool en ben je nieuwsgierig naar onze opleiding VMBO Maritiem & Techniek?

DICK MOBY brillen bij Peter Kuiper

09-11-2020

HARLINGEN -Dick Moby is opgericht door de Amsterdammers Tim Holland en Robbert Wefers Bettink.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12