Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Prachtige Ouder-Kind Partij bij KV Eendracht

11-09-2017

HARLINGEN - Bij de voorbereiding van deze kaatsdag leken de weergoden niet mee te willen werken, maar op zondag bleef het de hele tijd droog en kon er prima gekaatst worden.

Prachtige Ouder-Kind Partij bij KV Eendracht Foto: Simon de Groot.

Deze kaatsdag vormde de afsluiting van het kaatsseizoen voor de jeugd. De jeugdleden van KV Eendracht moesten een familielid of kennis vragen om samen te kaatsen en dat lukte niet bij iedereen. Toch stonden er 13 parturen op de lijst en die maakten er een prachtige wedstrijd van. Het is toch prachtig om te zien hoe de ouderen (oom – tante – vader - opa) samen kaatsen met de jongeren en veel plezier hebben op het veld. 

 

Er stond ook een prachtig springkussen (In4more) op het veld en daar speelden veel kinderen tussen de partijen door en ook nadat ze klaar waren met hun wedstrijden. Alle deelnemers kregen een aantal bonnen om in de kantine te besteden bij Jouke Reitsma en Henk Bleeker, want van kaatsen krijg je wel trek en dorst natuurlijk.

 

Na de eerste omloop speelden de winnaars verder in de winnaarsronde om de prijzen en de verliezers kregen een herkansing in de verliezersronde. Er werd o.l.v. Age Tichelaar gespeeld zoals bij het Pearke keatsen en de volwassen kaatsers mochten de bal niet zonder stuit boven slaan. Dit leverde veel tussenspel op en dat is toch altijd nog het meest spectaculair met veel onverwachte situaties.

 

In de halve finale speelden Mike Vlieger en Evelyn Knier een spannende strijd tegen Merthe Scheffer en Ynze Kuperus en de kleine Mike sloeg voortreffelijk op en uit. Toch kon hij het niet winnen en verloor met 4-5 en 0-6.

 

In de andere halve finale speelden Emma Jeeninga en Renee Kuiken tegen Damien Duursma en opa Eddy Sjollema. Damian werd goed gecoached door zijn opa en kaatste prima. Helaas voor hem was de tegenstander te sterk en zij verloren met 3-5 en 2-6.

 

De finale was een anticlimax. Er werd een spannende partij verwacht van twee beste parturen, maar helaas, bij Merthe Scheffer en Ynze Kuperus lukte het niet meer om op de belangrijke standen een eerst binnen te halen en zij verloren met 0-5 en 4-6.

 

In de verliezersronde was het steeds behoorlijk spannend. In de halve finale haalden Lieke en Senna Jeeninga een flinke achterstand nog helemaal in, maar ze verloren toch nog op 5-5 en 4-6 van Jutta Wolbers en Hessel Westra. Helaas geen finale en dus geen prijs. Alle verliezers kregen trouwens wel een medaille als herinnering uitgereikt!

 

In de andere halve finale wisten Thom Posthumus en Grietje Steigenga te winnen van Vincent en Franciscus Breidenbach met 5-3 en 6-0.

 

De finale werd hierna zelfs dramatisch spannend. Thom en Grietje haalden hun achterstand prachtig in tot 5-5 en toen landde Grietje, bij een poging om de bal nog te keren, verkeerd op haar voet. Het was meteen duidelijk dat dit ernstig was en zij moest helaas het strijdperk verlaten. De enkel moet eerst even rusten, voordat er een diagnose gesteld kan worden. Thom kreeg Eddy Sjollema als invaller bij zich en Thom begon meteen na de hervatting met twee zitballen. Het werd 5-5 en 6-6 en toen wist Jutta een zitbal bij Thom te geven. Een bijzonder einde van de wedstrijd.

 

Voorzitter Jan Nieuwenburg was afwezig omdat hij deze week een paar dagen in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een longontsteking. De prijsuitreiking werd daarom gedaan door Simon de Groot, met assistentie van Douwe Broersma. Zij reikten eerst de prijzen uit van het competitiekaatsen van deze zomer. Elke dinsdagavond kaatste de jeugd o.l.v. Wim de Haan en hij werd hiervoor bedankt en kreeg een mooie bos bloemen met een waardebon. Volgend jaar is Wim weer van de partij.

 

Uitslag competitiekaatsen:

  Meisjes: Jongens:
1e prijs Emma Jeeninga Jordy de Haan
2e prijs: Nina Helvrich Jaimy Koel 
3e prijs: Jutta Wolbers Davy de Haan

Jaimy Koel staat niet op de foto, want die kaatste deze dag niet mee.

 

Uitslag Ouder-Kind Partij:

1e prijs: Emma Jeeninga en Renee Kuiken

2e prijs: Merthe Scheffer en Ynze Kuperus

3e prijs: Mike Vlieger en Evelyn knier

3e prijs: Damian Duursma en Eddy Sjollema

 

Verliezersronde:

1e prijs: Jutta Wolbers en Hessel Westra

2e prijs: Thom Posthumus en Grietje Steigenga

 

Foto’s en tekst: Simon de Groot

Kijk voor meer foto’s op: www.kveendrachtharlingen.nl

Ga dan naar foto’s.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Goede vangst bij najaar-regiowedstrijd

11-09-2017

PARREGA - Op 9 september is de najaar-regiowedstrijd gevist, georganiseerd door de gezamenlijke besturen van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie.

Atelierroute Harlingen

11-09-2017

HARLINGEN - Voor iedereen, die de atelierroute van 7 en 8 oktober al in zijn agenda heeft staan, de atelierroute is verschoven naar 4 en 5 november.

Meisjes E61 HMHC starten hockeyseizoen met klinkende zege

11-09-2017

HARLINGEN – Het hockeyseizoen is weer begonnen.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber