Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Prachtige nieuwe uniformen op een mooie Koningsdag

29-04-2019

HARLINGEN – Het werd al met al een aangename Koningsdag afgelopen zaterdag 27 april.

Prachtige nieuwe uniformen op een mooie Koningsdag Foto: Joachim de Ruijter.

Dat de koraalmuziek dit jaar vanaf het bordes van het Stadhuis op de Noorderhaven klonk deed zeker geen afbreuk aan het muzikale gehalte van de Stedelijke Muziekvereniging. Indrukwekkend, sfeervol en een prima opmaat naar een mooie koningsdag.

 

Intussen was de Rotary in de Engelse tuin al volop bezig met het inrichten van de locatie voor het Tuinfeest, waren Karen en Willard van BENG evenementen op de Lanen en op de Voorstraat drukdoende met de inrichting van Zwarte en Oranjemarkt en kwam Hosanna in gloednieuwe uniformen naar de Noorderhaven gemarcheerd voor ondersteuning van de Aubade. Leden van het Centraal Comité 1945 deelden vlaggetjes en programmablaadjes uit en in een afwisseling van wat regen en een voorzichtig zonnetje werd er door het publiek weer prachtig gezongen, ondersteund door koorleden van de Boegspetters en Waadwyn en verslagen door Omrop Fryslân.

 

In zijn toespraak gaf burgemeester Sluiter aan hoe in Nederland het koningshuis een verbindende factor is die, of je nu republikein bent, of neutraal, of koningsgezind goed in de samenleving verankerd is. De aubade is daar een mooi voorbeeld van die aansluit op een traditie die het koningshuis nu eenmaal ook is. Hij gaf ook het voorbeeld hoe het elders anders is door te refereren aan de tv serie The Crown over het Engelse Koningshuis waar hij samen met echtgenote vaak naar kijkt. “Ik weet niet of je daarmee zo blij moet zijn. Intriges, machtstrijd, achterklap etc.”

 

Hij besloot met iedereen te bedanken die bij de aubade aanwezig was en wenste iedereen ook een mooie Koningsdag het ‘drie werf hoera’ klonk spontaan en overtuigend. Voor de toespraak hield Hosanna een straatshow en liet op die manier haar nieuwe uniformen goed uitkomen. Na afloop trok de band de stad in voor een rondgang over Lanen en Voorstraat op weg naar de Spiker voor een muzikaal optreden.

 

Johan en Klaske Drost de makers van de uniformen in samenspraak met de uniformcommissie van Hosanna, waren, net als iedereen overigens, erg tevreden over het resultaat. Er is gekozen voor een blauwzwarte combinatie omdat die kleuren door iedereen gedragen kunnen worden. Ook was het handhaven van de helmen van invloed op die kleurkeuze. Erg mooi is de geelwitte streep op zowel de jasjes als de pantalon (wit) die als accent is aangebracht. Dat geel en blauw zijn overigens ook de Harlinger Kleuren. Sluiter: “Ook van Cambuur trouwens” De putty’s, witte kappen net boven de schoen, completeren het uniform. Een mooi vertegenwoordiging van Harlingen als de band op tournee gaat in het land en buitenland!

 

De nieuwe uniformen zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van: De Provincie Friesland, Stichting Siebolt Foundation, P.W. Janssens Friesche Stichting, gemeente Harlingen, Damen Shiprepair Harlingen en Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland.

 

Tekst en fotowerk: Joop van der Heide.

 

Foto's: Joop van der Heide.

Algemeen Muziek

Meer nieuws

Albert Heijn Harlingen ondergaat complete metamorfose

29-04-2019

HARLINGEN - De Albert Heijn aan de Zuiderhaven 8 in Harlingen sluit zaterdag 18 mei om 16:00 uur tijdelijk de deuren voor een ingrijpende verbouwing.

Dubbel gevoel bij feestelijk slot jazzseizoen in Trebol

29-04-2019

HARLINGEN - Het was een feestelijk slot van het tweede seizoen van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen(CTJH), het dubbelconcert op zondagmiddag 28 april in stadsschouwburg Trebol in Harlingen.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht