De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Prachtige klus voor Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek

26-06-2020

HARLINGEN - Restauratie Kasteel Nyborg in Denemarken.

Na 2 jaar intensieve voorbereiding inclusief onderhandelen en bemonsteren mag de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek (HAT) de restauratie van Kasteel Nyborg in Denemarken uitvoeren. Het kasteel ondergaat momenteel een grondige restauratie van zowel het exterieur als het interieur. De HAT gaat alle historische vloeren in het complex restaureren.

 

Na grondig onderzoek van onder meer de Deense Monumentenzorg en daarbij betrokken instanties is bepaald welk scenario, maatvoeringen, replica, kleuren en hergebruik van historische (bouw) materialen worden toegepast. Naast het vervaardigen van replica estriken (geglazuurde handvorm vloertegels) is het Harlinger bedrijf tevens ingeschakeld als kennisbank voor historische vloertegels. Het is de bedoeling estriken in vier verschillende maatvoeringen en in twee verschillende glazuurlijnen bij te maken. Deze sluiten aan bij de historische patronen en kleuren welke zijn teruggevonden en met alle betrokken historische instanties zijn vastgelegd.

 

In totaal wordt circa 500 m2 vloertegels op maat bijgemaakt. De Harlinger fabriek staat in Noordwest-Europa bekend om haar hoogwaardige, volledig met de hand vervaardigde wand- en vloertegels. Met vele maatwerkopdrachten en restauraties heeft zij een grote naam opgebouwd in de markt waar serieus gekeken wordt naar authentieke technieken en vaardigheden. Ambachtslieden worden in Harlingen volledig opgeleid in deze authentieke technieken zodat kwaliteit en vakmanschap gewaarborgd zijn. Daarnaast bezitten en onderhoudt het ambachtsbedrijf de historische recepturen die al eeuwenlang worden toegepast. Naast de HAT waren er 8 partijen uit Denemarken, Duitsland, Polen, Nederland,

Roemenië en de Baltische staten die voor deze mooie klus in de race waren. Uiteindelijk hebben het handvormkarakter en de kwaliteit van de recepturen de doorslag gegeven in het voordeel van de Harlinger Tegelfabriek.

 

 

Medewerkers en directie zijn enorm trots dat het vakmanschap op de juiste waarde is geschat en dat deze opdracht is verworven. Al met al betekent dit 7 maanden werk voor het bedrijf.

 

Kasteel Nyborg

De geschiedenis van Kasteel Nyborg gaat terug tot de 11e eeuw (Wikipedia). Een groot deel van de Deense geschiedenis en de ontwikkeling van het Deense Koningshuis is terug te voeren naar dit kasteel. In de 17e eeuw was Nyborg een van de 3 belangrijkste vestingsteden van Denemarken door haar gunstige ligging aan zee. Ter bescherming van deze status heeft zelfs de Nederlandse oorlogsvloot onder leiding van admiraal Michiel de Ruyter een belangrijke rol gespeeld.

 

Vacature

Vanwege deze mooie opdracht en de toename van onze orderportefeuille zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers in de kleiafdeling en glazuurafdeling. Heb je ervaring en affiniteit met klei en/of glazuur, werk je bovenal graag met je handen en vind je het een uitdaging om maatvaste tegels in klei te vervaardigen meld je dan vandaag nog aan bij de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek (contact: Rikus Oswald - www.harlinger.nl -  info@harlinger.nl).

 

Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

De Omroep RSH Festival middag 27 juni

26-06-2020

HARLINGEN - 15 maart begonnen alle maatregelen die bedoeld waren om het coronavirus te overwinnen.

Na zomer extra coronascholing voor Friese zorginstellingen

26-06-2020

FRYSLÂN - Om voorbereid te zijn op een eventuele terugkeer van het coronavirus in het najaar, komen er na de zomervakantie extra scholingen voor managers en medewerkers van zorginstellingen.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 26 - 2020

26-06-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 22 t/m 26 juni 2020.

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei De Omdraai De Omdraai Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg