Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Port of Harlingen viert feest met opening zaagtandsteiger, jubileum havenbedrijf en meer

04-11-2022

HARLINGEN - Port of Harlingen is deze maand vijf jaar zelfstandig.

Port of Harlingen viert feest met opening zaagtandsteiger, jubileum havenbedrijf en meer
Fotograaf - Joachim de Ruijter.
Dat alleen al is natuurlijk reden voor een feestje, maar Port of Harlingen heeft wel vijf redenen om feest te vieren. Op donderdag 10 november vindt daarom het zogenoemde High Five Feest plaats. Daarmee wordt het jubileum gevierd, de zaagtandsteiger geopend, de nieuwe huisvesting aan de Waddenpromenade gepresenteerd, het nieuwe havenmanagementsysteem in gebruik genomen en de modernisering van de verkeerstoren afgerond.
 
Deze maand is het precies vijf jaar geleden dat Port of Harlingen werd verzelfstandigd. “Vanaf dat moment zijn wij als havenbedrijf volledig verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling, beheer, onderhoud en exploitatie van het havengebied”, vertelt Paul Pot, directeur van Port of Harlingen. Volgens Pot hebben er op al deze gebieden de afgelopen jaren ontwikkelingen plaatsgevonden die het havenbedrijf klaarmaakt voor de toekomst. “Daarom is het tijd voor een feestje. We willen ons vijfjarig jubileum vieren met onder anderen ondernemers in de haven, stakeholders en samenwerkingspartners. Dat gaan we doen met een High Five Feest. Daarmee zetten we vijf mooie ontwikkelingen in de schijnwerpers.”
 

Officiële opening zaagtandsteiger

Het High Five Feest begint met de opening van de zaagtandsteiger. Deze innovatieve betonnen steiger is speciaal aangelegd voor de vissersvloot van Urk en biedt plaats aan twintig schepen. “Met de steiger gaan we als haven echt met onze tijd mee”, aldus Pot. “Kotters kunnen nu makkelijker aanleggen waardoor de vissers onder meer eenvoudiger vis kunnen lossen. De steiger past bij de nieuwe vistechnieken die op de modernste kotters worden gebruikt.” De zaagtandsteiger wordt donderdag 10 november om 14.15 uur officieel geopend door Friso Douwstra, gedeputeerde van de Provincie Fryslân, Teun Visser, de directeur van de Urker visafslag en Paul Pot. Zij knippen gezamenlijk een lint door en gaan daarna met een select gezelschap aan boord van een garnalenkotter. Vanaf daar varen ze naar de Waddenpromenade waar het High Five Feest aan wal wordt voortgezet.
 

Terug- en vooruitblikken

Tijdens de bijeenkomst aan de Waddenpromenade wordt met Paul Pot, Hans Engels, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Port of Harlingen, en Paul Schoute wethouder van de Gemeente Harlingen (de enige aandeelhouder van Port of Harlingen) vijf jaar terug- en vijf jaar vooruitgeblikt. Er wordt teruggekeken op de verzelfstandiging en vooruitgekeken naar de toekomst en de verdere ontwikkeling van het havenbedrijf.
 

Plannen voor Waddenpromenade

Daarna wordt er een presentatie gegeven door Arnold de Bruin en Thijs Bongers van Studio Groen+Schild die voor het pand aan de waddenpromenade een schetsontwerp heeft gemaakt. “In dit ontwerp laten we het nautische verleden van de stad Harlingen en de dynamische toekomst van de haven samenkomen”, aldus Pot. “Het ontwerp en de plannen zijn nog niet in beton gegoten. We gaan met diverse belanghebbenden en stakeholders in gesprek over de verdere ontwikkeling van het gebied. We laten wel graag zien welke mooie en inspirerende plannen we hebben om Harlingen op de kaart te zetten. De stad, de inwoners van Harlingen en de toeristen verdienen een prachtige Waddenpromenade.”
 
Steeds meer scheepvaart Gijs Coenraads, hoofd van het district Friesland en Waddenzee bij Rijkswaterstaat, spreekt tijdens het High Five Feest over het belang van de verkeerspost van Harlingen. Port of Harlingen krijgt te maken met steeds meer scheepvaart. De verkeerstoren die onlangs is gemoderniseerd, speelt hierin een belangrijke rol. Voor het zorgen voor een vlotte, veilige en duurzame afwikkeling van het scheepvaartverkeer is Port of Harlingen gaan werken met ShipLogic. Dit is een havenmanagementsysteem speciaal voor havens. “Met het uitlichten van deze positieve ontwikkelingen tijdens ons feest laten we zien dat we zijn voorbereid op de toekomst”, aldus Pot.
 

Over Port of Harlingen

NV Port of Harlingen is een zelfstandig havenbedrijf, met de gemeente Harlingen als enige aandeelhouder. Het havenbedrijf is verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de exploitatie van de havens in Harlingen. Daarnaast zorgt Port of Harlingen voor het handhaven van een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart. In samenwerking met stakeholders wil Port of Harlingen in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland zijn. Daarbij wordt ingezet op werkgelegenheid, continuïteit en groeimogelijkheden voor het havenbedrijfsleven.

Algemeen Bedrijfsleven

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Het Alternatief 118 bij Omroep RSH

04-11-2022

HARLINGEN - In deze onzekere tijden is het prettig om te weten dat het Alternatief er altijd is.

Cascomontage/VVH voegt ook Hevoc toe aan de zegekar

04-11-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 29 oktober 2022 stond alweer de 4e thuiswedstrijd op het programma van dit seizoen.

Leger des Heils biedt warme kamers deze winter in Harlingen

04-11-2022

HARLINGEN - Het Leger des Heils verruimt deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus CZVideoful CZVideoful Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL