HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Politiek is een serieuze zaak

11-03-2021

HARLINGEN - Politiek is een serieuze zaak, belangrijk voor het behoud van onze democratische waarden.

Door: Willem de Graaf.

 

Waarom maken zoveel volksvertegenwoordigers er een spel van waarin zij zelf de belangrijkste factor worden? Ja, politiek is soms ook een spel, het spel om je eigen waarheid te verdedigen en anderen proberen te overtuigen. Maar hier zit voor mij de ergernis, waarom overschreeuwen zij zich zo vaak door grote woorden te gebruiken. Er is geen ruimte voor andersdenkenden. Velen geven blijk van: Mijn waarheid is de waarheid, maar heren en dames je persoonlijke overtuiging is nog niet de absolute waarheid. Het klinkt heel mooi: “ieder heeft zijn eigen waarheid” maar daar schieten wij weinig mee op. Waarheid onderbouw je met feiten en kan niet gestoeld zijn op onderbuikgevoelens. Onderbuikgevoelens die politici menen te herkennen in de maatschappij omdat zij “gesprekken” hebben met de kiezer.

 

De hedendaagse politicus, ik weet dat ik nu generaliseer, springt van hype naar hype, roept wat zijn kiezers graag willen horen in de hoop daardoor in de gunst te blijven.

 

Kijk naar het gestuntel met de avondklok en omdat het Covid-19 virus bij iedereen op plaats 1 staat, iedereen heeft er wel genoeg van, vullen wij daar de debatten mee. Er is en zal van alles te zeggen zijn over de aanpak en met de kennis van nu had men het zeker anders gedaan. Ik ga er nu geen waardeoordeel over uitspreken en ga ook zeker niet het huidige beleid verdedigen maar verwacht van onze volksvertegenwoordigers dat men op basis van feiten besluiten neemt. Een regering en OMT afzeiken en roepen dat data overdreven zijn gaat mij te ver.

 

Kritiek, uitstekend en noodzakelijk om iedereen scherp te houden maar op basis van onderbuikgevoelens roepen dat het allemaal niet deugt daar heb ik niets mee. Kom met feiten en weerleg op basis hiervan dat de ander het bij het verkeerde eind heeft. Ga met elkaar in discussie op basis van de feiten hoe verschillend deze ook mogen zijn. Heb respect voor de wetenschap daar is “waarheid” waar tot het tegendeel aangetoond, bewezen is. Al die zelfbenoemde experts in de tweede kamer die op basis van krantenberichten en/of een vluchtig gelezen academisch rapport roepen dat iets wel of niet deugt kennen de onderliggende onderzoeken niet. Wat wij zien en horen is naar mijn mening het topje van de ijsberg van wetenschappelijk onderzoek. Wat meer vertrouwen zou geen kwaad kunnen.

 

Maar meer openheid over alles zou ook geen kwaad kunnen. Politiek, neem ons mee in dit verhaal want er is draagkracht nodig. Draagkracht krijg je door openheid te geven en een brede maatschappelijke discussie aan te gaan. Nu bekruipt mij te vaak het gevoel dat er 150 volksvertegenwoordigers in de kamer zitten die denken dat zij na de verkiezingen de enigen zijn die weten hoe de wereld in elkaar zit en voor ons moeten besluiten. Dat laatste is zeker waar, maar wanneer het over zaken gaat zoals deze nu spelen lijkt het mij toch wenselijk hier enige terughoudendheid in te betrachten, neem de kiezer serieus en neem ons mee. Niet door jezelf te overschreeuwen in de kamer, niet door je te profileren, maar door inhoudelijk en bij de feiten te blijven.

 

Ik heb een rood hart en dat zal altijd zo blijven, opkomen voor hen die ons nodig hebben en recht hebben op een regering die hen ziet staan. Maar er zijn ook kiezers die anders denken en dat kan/mag in ons land.

 

Ik hoop dat ieder kiezer zich dat realiseert en nadenkt over zijn of haar keuze. Kijk naar de feiten, laat je onderbuikgevoel thuis en ga STEMMEN.  

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verkiezingen Tweede Kamer 2021

11-03-2021

HARLINGEN - Op woensdag 17 maart 2021 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in de gemeente Harlingen.

Vacature: Medewerker bestuurssecretariaat

11-03-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen zoekt een nieuwe collega bij het bestuurssecretariaat voor 36 uur per week.

Hockeynieuws van HMHC: alle teams kunnen weer het veld op!

11-03-2021

HARLINGEN - Het bericht kwam toch wat onverwacht: in de persconferentie van de regering werd deze week bekend gemaakt dat ook de sporters van 27 jaar en ouder weer het veld op mogen.

Reacties