RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Politiek is een serieuze zaak

11-03-2021

HARLINGEN - Politiek is een serieuze zaak, belangrijk voor het behoud van onze democratische waarden.

Door: Willem de Graaf.

 

Waarom maken zoveel volksvertegenwoordigers er een spel van waarin zij zelf de belangrijkste factor worden? Ja, politiek is soms ook een spel, het spel om je eigen waarheid te verdedigen en anderen proberen te overtuigen. Maar hier zit voor mij de ergernis, waarom overschreeuwen zij zich zo vaak door grote woorden te gebruiken. Er is geen ruimte voor andersdenkenden. Velen geven blijk van: Mijn waarheid is de waarheid, maar heren en dames je persoonlijke overtuiging is nog niet de absolute waarheid. Het klinkt heel mooi: “ieder heeft zijn eigen waarheid” maar daar schieten wij weinig mee op. Waarheid onderbouw je met feiten en kan niet gestoeld zijn op onderbuikgevoelens. Onderbuikgevoelens die politici menen te herkennen in de maatschappij omdat zij “gesprekken” hebben met de kiezer.

 

De hedendaagse politicus, ik weet dat ik nu generaliseer, springt van hype naar hype, roept wat zijn kiezers graag willen horen in de hoop daardoor in de gunst te blijven.

 

Kijk naar het gestuntel met de avondklok en omdat het Covid-19 virus bij iedereen op plaats 1 staat, iedereen heeft er wel genoeg van, vullen wij daar de debatten mee. Er is en zal van alles te zeggen zijn over de aanpak en met de kennis van nu had men het zeker anders gedaan. Ik ga er nu geen waardeoordeel over uitspreken en ga ook zeker niet het huidige beleid verdedigen maar verwacht van onze volksvertegenwoordigers dat men op basis van feiten besluiten neemt. Een regering en OMT afzeiken en roepen dat data overdreven zijn gaat mij te ver.

 

Kritiek, uitstekend en noodzakelijk om iedereen scherp te houden maar op basis van onderbuikgevoelens roepen dat het allemaal niet deugt daar heb ik niets mee. Kom met feiten en weerleg op basis hiervan dat de ander het bij het verkeerde eind heeft. Ga met elkaar in discussie op basis van de feiten hoe verschillend deze ook mogen zijn. Heb respect voor de wetenschap daar is “waarheid” waar tot het tegendeel aangetoond, bewezen is. Al die zelfbenoemde experts in de tweede kamer die op basis van krantenberichten en/of een vluchtig gelezen academisch rapport roepen dat iets wel of niet deugt kennen de onderliggende onderzoeken niet. Wat wij zien en horen is naar mijn mening het topje van de ijsberg van wetenschappelijk onderzoek. Wat meer vertrouwen zou geen kwaad kunnen.

 

Maar meer openheid over alles zou ook geen kwaad kunnen. Politiek, neem ons mee in dit verhaal want er is draagkracht nodig. Draagkracht krijg je door openheid te geven en een brede maatschappelijke discussie aan te gaan. Nu bekruipt mij te vaak het gevoel dat er 150 volksvertegenwoordigers in de kamer zitten die denken dat zij na de verkiezingen de enigen zijn die weten hoe de wereld in elkaar zit en voor ons moeten besluiten. Dat laatste is zeker waar, maar wanneer het over zaken gaat zoals deze nu spelen lijkt het mij toch wenselijk hier enige terughoudendheid in te betrachten, neem de kiezer serieus en neem ons mee. Niet door jezelf te overschreeuwen in de kamer, niet door je te profileren, maar door inhoudelijk en bij de feiten te blijven.

 

Ik heb een rood hart en dat zal altijd zo blijven, opkomen voor hen die ons nodig hebben en recht hebben op een regering die hen ziet staan. Maar er zijn ook kiezers die anders denken en dat kan/mag in ons land.

 

Ik hoop dat ieder kiezer zich dat realiseert en nadenkt over zijn of haar keuze. Kijk naar de feiten, laat je onderbuikgevoel thuis en ga STEMMEN.  

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verkiezingen Tweede Kamer 2021

11-03-2021

HARLINGEN - Op woensdag 17 maart 2021 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in de gemeente Harlingen.

Vacature: Medewerker bestuurssecretariaat

11-03-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen zoekt een nieuwe collega bij het bestuurssecretariaat voor 36 uur per week.

Hockeynieuws van HMHC: alle teams kunnen weer het veld op!

11-03-2021

HARLINGEN - Het bericht kwam toch wat onverwacht: in de persconferentie van de regering werd deze week bekend gemaakt dat ook de sporters van 27 jaar en ouder weer het veld op mogen.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats