Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Plan Zuid Harlingen ‘Klaar voor de toekomst’

25-05-2022

HARLINGEN - In de Margrietstraat staan fleurige plantjes bij de voordeur met hier en daar een welkombord of een versierde krans aan de voordeur.

Plan Zuid Harlingen ‘Klaar voor de toekomst’ Nieuwbouw Plan Zuid. Foto: Joachim de Ruijter.

De eerste bewoners zijn al ‘te plak’. Alle 92 nieuwbouwwoningen en appartementen zijn opgeleverd in Plan Zuid fase 3 in Harlingen. De wijk Plan Zuid is een aantrekkelijke en duurzame wijk geworden. De laatste fase van de wijkvernieuwing is door Bouwgroep Dijkstra Draisma opgeleverd aan de Bouwvereniging. Op alle daken liggen zonnepanelen. Een duurzame investering waar huurders ten opzichte van de energiekosten, financieel hun voordeel mee doen. De Bouwvereniging zet in op veilig, prettig en gezond wonen; Plan Zuid is klaar voor de toekomst.

 

Keimpe van der Heide, mutatieopzichter bij de Bouwvereniging, heeft de afgelopen maanden heel wat sleutels uitgegeven. Van der Heide ‘Een mooie klus, want ik tref veel blije en tevreden huurders’. De woningen zijn geschikt voor starters, alleenstaanden, gezinnen en senioren. Een mooie mix van jong en oud. De huurprijs ligt tussen de € 442,46 tot € 678,66. Alle woningen zijn verhuurd.

 

In maart namen de eerste huurders de sleutels in ontvangst. Sindsdien is Van der Heide alle dagen op locatie. Van der Heide, ‘Samen met de bewoners ga ik door hun nieuwe woning en geef uitleg. Dit begint al bij de toegangsdeur met een hightech intercomsysteem. Een hand aan de deurkruk is niet meer nodig, bewoners openen automatisch de deur met hun smartphone of sleutel. Het omgaan met het warmtepompsysteem is voor veel mensen nieuw. Goed om mensen te informeren hoe het werkt en hoe je hiermee om gaat.

 

Nieuwe bewoners

Mw. Westra is blij als ze van mutatieopzichter Keimpe van der Heide de sleutels in handen krijgt van haar nieuwe appartement. Na 47 jaar aan het Scheffersplein verhuist zij naar een nieuw appartement aan de Koningin Wilhelminastraat. In juni wordt mevrouw Westra 74 jaar. Het traplopen wordt minder, vandaar de keuze voor een gelijkvloers appartement. Samen met haar dochter Klaske gaat ze vanmorgen haar nieuwe appartement door op de tweede verdieping. ‘Kijk Klas, wat een mooi uitzicht hier voor en achter’, aldus mw. Westra. Vooraf waren er nog wat twijfels over de witte tegels in de badkamer, maar na het zien, is het toch een ‘mooie witte’ tegel. 

 

De frontjes van de keuken, gevlamd zwart, komen mooi uit in het appartement. Mevrouw Westra, ‘Er zijn veel bekenden hier, mijn broer en schoonzus komen vlakbij wonen, ook in een nieuw appartement van de Bouwvereniging, ontzettend leuk. In het najaar ga ik me aanmelden bij Nieuw Zuid om mee te doen met de winteractiviteiten. Ik ben dik tevreden!’.

 

 

Mw. Westra ontvangt de sleutels van Keimpe van der Heide, van de Bouwvereniging.

 

Ze hebben er zin in! Nanon Krikke, 19 jaar en Dennis Attema, 22 jaar, beide uit Harlingen, gaan samenwonen. Nanon studeert rechten in Groningen en werkt weekends bij de Poeisz. Dennis werkt bij Aegon in Leeuwarden. Beide starten hun wooncarrière samen in een nieuwbouwappartement aan de Wilhelminastraat. Ze stonden beide ingeschreven bij de Bouwvereniging en reageerden op de advertentie in de krant. Dennis ‘Vorig jaar waren we op vakantie en kregen we een telefoontje van de Bouwvereniging, dat wij in aanmerking kwamen voor een appartement. Beide waren al met hun uitzet bezig, de zolder staat vol met spullen. Thuis werd met plattegrond en figuurtjes van meubels op schaal bekeken wat goed past. Voor meubels ging het stel samen shoppen. ‘Gelukkig hebben we beide dezelfde smaak’, aldus Nanon. ‘Nu in het echt lijkt het veel groter, het is echt prachtig!’. Nanon en Dennis zijn blij met hun eigen plek, straks heerlijk samen op de bank of op het balkon genieten.

 

Nanon en Dennis nemen sleutels in ontvangt van Keimpe van der Heide van de Bouwvereniging" .

Algemeen

Meer nieuws

Sportakkoord Harlingen start wervingscampagne vrijwilligers

25-05-2022

HARLINGEN - Vrijwilligers: we kunnen niet zonder!

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 21 - 2022

25-05-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 23 t/m 25 mei 2022.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad