De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In Memoriam: Petra de Langen

09-04-2021

HARLINGEN - Petra is niet meer.

In Memoriam: Petra de Langen Foto: Jurjen Backer Dirks.

Toen Robur en de vv Harlingen samen gingen, belandden we op ut Vierkantsdiek. Wij maakten toen een clubke in een club, namelijk de vijfde colonne. Gewoon smons ouwehoere over ut voetballen, dat wij ut veul beter wete dan al die andere lui en dat allemaal bij een bakje koffie.

 

Vanaf dat moment was ur een meiske dat ons bijstond in allemaal dinkjes waar wij gien verstand van hadden. En die vrouw was Petra de Langen. Petra deed een hoop voor ons: ze bracht ons de koffie en donderden we wat om, dan was se ur as een haas bij om ut op te vegen. Wij konden wel zegge: doen wij wel even pop, maar dan kwam er een resoluut: nee dat doen ik zelf.

 

Met Kerst hadden we altied een etensje in de kantine en dan zorgde Petra voor ons, en wij waren dan oek hartstikke blied met hur. Vroegen we: mutte we even helpe met de afwas Peet, dan was het antwoord, nee hoor ik red mie wel. Ze was ur altied en dan zocht ze hur plakje op, een bitsje achteraf want ze hoefde, volgens haarzelf, niet midden tussen die ouwe kerels in te zitte.

 

Voor ons, de Vijfde Colonne, was ze dan oek onmisbaar. Ut was een meiske met een hart van goud. Toen ineens kwam se met een vervelende boodschap, het was niet goed met haar gezondheid, het was vrij ernstig, maar oek dat droeg ze as een grote kerel. Alleen as we ur naar vroegen dan vertelde ze wat over haar ziekte, maar anders hoorde je hur ur niet over.

 

Net als zovelen vocht se as een leeuw tegen deze ziekte, maar ook Petra kon deze strijd niet winnen. Ze is overleden en ze kan ur op rekene dat wij van de Vijfde Colonne hur nooit zullen vergeten.

 

RUST ZACHT LIEVE PETRA

 

De Vijfde Colonne.  

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vraag nu burgemeester Roel Sluiter het hemd van het lijf!

09-04-2021

HARLINGEN - Onze burgervader Roel Sluiter neemt 28 mei 2021 afscheid als burgemeester van de gemeente Harlingen.

Leerlingen ontdekken biodiversiteit op hun eigen schoolplein

09-04-2021

HARLINGEN - Wethouder Harry Boon overhandigde vandaag samen met Agnes Bakker van IVN Natuureducatie de ontdekkist over biodiversiteit aan IKC Prins Johan Frisoschool in Harlingen.

Opbrengst Red de Vloot Bier € 20.000

09-04-2021

HARLINGEN - Vrijdag 9 oktober 2020 nam Wethouder Schoute in Het Brouwdok aan de Willemshaven het eerste flesje Red de Vloot Bier in ontvangst van VBZH-voorzitter Paul Scheffer.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus