De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In Memoriam: Petra de Langen

09-04-2021

HARLINGEN - Petra is niet meer.

In Memoriam: Petra de Langen Foto: Jurjen Backer Dirks.

Toen Robur en de vv Harlingen samen gingen, belandden we op ut Vierkantsdiek. Wij maakten toen een clubke in een club, namelijk de vijfde colonne. Gewoon smons ouwehoere over ut voetballen, dat wij ut veul beter wete dan al die andere lui en dat allemaal bij een bakje koffie.

 

Vanaf dat moment was ur een meiske dat ons bijstond in allemaal dinkjes waar wij gien verstand van hadden. En die vrouw was Petra de Langen. Petra deed een hoop voor ons: ze bracht ons de koffie en donderden we wat om, dan was se ur as een haas bij om ut op te vegen. Wij konden wel zegge: doen wij wel even pop, maar dan kwam er een resoluut: nee dat doen ik zelf.

 

Met Kerst hadden we altied een etensje in de kantine en dan zorgde Petra voor ons, en wij waren dan oek hartstikke blied met hur. Vroegen we: mutte we even helpe met de afwas Peet, dan was het antwoord, nee hoor ik red mie wel. Ze was ur altied en dan zocht ze hur plakje op, een bitsje achteraf want ze hoefde, volgens haarzelf, niet midden tussen die ouwe kerels in te zitte.

 

Voor ons, de Vijfde Colonne, was ze dan oek onmisbaar. Ut was een meiske met een hart van goud. Toen ineens kwam se met een vervelende boodschap, het was niet goed met haar gezondheid, het was vrij ernstig, maar oek dat droeg ze as een grote kerel. Alleen as we ur naar vroegen dan vertelde ze wat over haar ziekte, maar anders hoorde je hur ur niet over.

 

Net als zovelen vocht se as een leeuw tegen deze ziekte, maar ook Petra kon deze strijd niet winnen. Ze is overleden en ze kan ur op rekene dat wij van de Vijfde Colonne hur nooit zullen vergeten.

 

RUST ZACHT LIEVE PETRA

 

De Vijfde Colonne.  

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vraag nu burgemeester Roel Sluiter het hemd van het lijf!

09-04-2021

HARLINGEN - Onze burgervader Roel Sluiter neemt 28 mei 2021 afscheid als burgemeester van de gemeente Harlingen.

Leerlingen ontdekken biodiversiteit op hun eigen schoolplein

09-04-2021

HARLINGEN - Wethouder Harry Boon overhandigde vandaag samen met Agnes Bakker van IVN Natuureducatie de ontdekkist over biodiversiteit aan IKC Prins Johan Frisoschool in Harlingen.

Opbrengst Red de Vloot Bier € 20.000

09-04-2021

HARLINGEN - Vrijdag 9 oktober 2020 nam Wethouder Schoute in Het Brouwdok aan de Willemshaven het eerste flesje Red de Vloot Bier in ontvangst van VBZH-voorzitter Paul Scheffer.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20