De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Patiënten gaan digitaal aanmelden in MCL Leeuwarden en Harlingen

22-01-2021

HARLINGEN - Vanaf maandag 25 januari 2021 kunnen polikliniekpatiënten hun komst digitaal melden in het MCL in Leeuwarden.

De patiënt meldt zich bij de hoofdingang aan bij aanmeldzuil en vervolgt zijn route naar de polikliniek of functieafdeling. Daar checkt de patiënt in, waarna de patiënt in de wachtkamer plaatsneemt en wordt opgeroepen door de zorgverlener. In MCL Harlingen is deze werkwijze al op 14 december gestart; de eerste ervaringen in Harlingen met de nieuwe werkwijze zijn goed.

 

Patiënten melden zich bij de aanmeldzuil met de afsprakenbrief. Op de brief staat een barcode of QR code, die door een scanner op de aanmeldzuil wordt gelezen. Aanmelden kan ook met het patiëntnummer of eigen naam. Bij de aanmelding kan de patiënt op het scherm controleren of het MCL de juiste persoonsgegevens heeft en over welke overige gegevens het MCL mag beschikken. Ook worden via het scherm enkele standaardvragen over resistente bacteriën gesteld. Nieuwe patiënten worden verwezen naar de servicebalie voor verdere inschrijving en een ID-check.

 

Patiënten kunnen zich ook alvast thuis inchecken via het patiëntenportaal mijnMCL. Dit kan vanaf drie dagen voor de afspraak. De patiënt controleert dan ook de persoonsgegevens en kan deze aanpassen. Als er openstaande vragenlijsten zijn, die belangrijk zijn voor de betreffende afspraak, dan kan de patiënt deze invullen. Vervolgens krijgt de patiënt een QR-code. In het ziekenhuis hoeft de patiënt zich dan alleen in te checken bij de zuil van de polikliniek of functieafdeling. Hiervoor gebruikt de patiënt zijn mobiele telefoon met daarop de QR-code in mijnMCL.

 

Er zijn van 08.00-17.00 uur gastvrouwen en heren bij de aanmeldzuilen aanwezig om patiënten die nog moeten wennen aan de nieuwe werkwijze, wegwijs te maken.

 

De werkwijze met aanmeldzuilen is al in veel Nederlandse ziekenhuizen gemeengoed. Doordat de patiënt zelf incheckt en aanmeldt kan het ziekenhuisbezoek vlotter en efficiënter verlopen en heeft de patiënt eigen regie in het vastleggen van persoonlijke gegevens.

 

Voor meer informatie: www.mcl.nl/zuilen

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

In de Middag bij Omroep RSH

22-01-2021

HARLINGEN - Muziek, boeken, tuin, cabaret en meer "In de middag".

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

22-01-2021

HARLINGEN - Zaterdag 23 januari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 3 - 2021

22-01-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 18 t/m 22 januari 2021.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas