HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Patiënten gaan digitaal aanmelden in MCL Leeuwarden en Harlingen

22-01-2021

HARLINGEN - Vanaf maandag 25 januari 2021 kunnen polikliniekpatiënten hun komst digitaal melden in het MCL in Leeuwarden.

De patiënt meldt zich bij de hoofdingang aan bij aanmeldzuil en vervolgt zijn route naar de polikliniek of functieafdeling. Daar checkt de patiënt in, waarna de patiënt in de wachtkamer plaatsneemt en wordt opgeroepen door de zorgverlener. In MCL Harlingen is deze werkwijze al op 14 december gestart; de eerste ervaringen in Harlingen met de nieuwe werkwijze zijn goed.

 

Patiënten melden zich bij de aanmeldzuil met de afsprakenbrief. Op de brief staat een barcode of QR code, die door een scanner op de aanmeldzuil wordt gelezen. Aanmelden kan ook met het patiëntnummer of eigen naam. Bij de aanmelding kan de patiënt op het scherm controleren of het MCL de juiste persoonsgegevens heeft en over welke overige gegevens het MCL mag beschikken. Ook worden via het scherm enkele standaardvragen over resistente bacteriën gesteld. Nieuwe patiënten worden verwezen naar de servicebalie voor verdere inschrijving en een ID-check.

 

Patiënten kunnen zich ook alvast thuis inchecken via het patiëntenportaal mijnMCL. Dit kan vanaf drie dagen voor de afspraak. De patiënt controleert dan ook de persoonsgegevens en kan deze aanpassen. Als er openstaande vragenlijsten zijn, die belangrijk zijn voor de betreffende afspraak, dan kan de patiënt deze invullen. Vervolgens krijgt de patiënt een QR-code. In het ziekenhuis hoeft de patiënt zich dan alleen in te checken bij de zuil van de polikliniek of functieafdeling. Hiervoor gebruikt de patiënt zijn mobiele telefoon met daarop de QR-code in mijnMCL.

 

Er zijn van 08.00-17.00 uur gastvrouwen en heren bij de aanmeldzuilen aanwezig om patiënten die nog moeten wennen aan de nieuwe werkwijze, wegwijs te maken.

 

De werkwijze met aanmeldzuilen is al in veel Nederlandse ziekenhuizen gemeengoed. Doordat de patiënt zelf incheckt en aanmeldt kan het ziekenhuisbezoek vlotter en efficiënter verlopen en heeft de patiënt eigen regie in het vastleggen van persoonlijke gegevens.

 

Voor meer informatie: www.mcl.nl/zuilen

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

In de Middag bij Omroep RSH

22-01-2021

HARLINGEN - Muziek, boeken, tuin, cabaret en meer "In de middag".

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

22-01-2021

HARLINGEN - Zaterdag 23 januari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 3 - 2021

22-01-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 18 t/m 22 januari 2021.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CDA Harlingen CDA Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen VVD Harlingen VVD Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Belang Harlinger Belang Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Belang Harlinger Belang NIVO Groep NIVO Groep Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis