Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Overstappunten nu ook in Harlingen en Firdgum (video)

02-03-2022

HARLINGEN - Op woensdag 2 maart onthulden wethouders Schoute (gemeente Harlingen) en De Pee (gemeente Waadhoeke) in Harlingen en Firdgum twee zogenaamde Toeristische Overstappunten (TOP).

Overstappunten nu ook in Harlingen en Firdgum (video) Wethouder van gemeente Harlingen Paul Schoute en Michiel Bakema- projectleider Marrekrite.

Wat is een Toeristisch Overstappunt?

Bij een Toeristisch Overstappunt (TOP) is het mogelijk om de auto te parkeren, om daarna te gaan fietsen, wandelen of (soms ook) varen in een landelijke, regionale omgeving. Een TOP is dus een startpunt om de provincie verder te ontdekken en is te herkennen aan een grote informatiezuil. Daar staat een kaart van de omgeving op met fiets- en wandelnetwerken, informatie over themaroutes en bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Ook vind je op de zuil een gedicht dat speciaal is geschreven voor die locatie.

 

TOP’s in Harlingen en Firdgum

In Fryslân staan steeds meer TOP’s. Recreatieschap De Marrekrite ontwikkelt namens en met de Friese gemeenten de TOP’s. In Harlingen komt de TOP te staan op de drukbezochte Westerzeedijk (nabij de Waddenhal) en in Firdgum is dat naast het Yeb Hettingamuseum. In Firdgum zijn een watertappunt en oplaadpunten voor elektrische fietsen onderdeel van de TOP. De Toeristische Overstappunten in Harlingen en Firdgum zijn belangrijk voor het verbeteren van de informatievoorziening richting bezoekers van onze mooie regio. Ook zijn ze een mooi onderdeel van de citymarketing Harlingen Welkom aan Zee en regiomarketing Oude Zee.

 

Onderdeel van Op Paad lâns it Waad

De TOP’s in Harlingen en Firdgum zijn bovendien onderdeel van het project “Op Paad lâns it Waad”. Met dit project maken Wetterskip Fryslân en de gemeenten Harlingen, Waadhoeke en Noardeast- Fryslân een belangrijke duurzaam-toeristische werelderfgoed bestemming van de Friese Waddenkust. Naast de TOP’s is er vanuit dit project ook aandacht voor betere toegankelijkheid buitendijks, themaroutes en nieuwe dijktrappen.

 

Moment van onthulling

De gemeente Harlingen en gemeente Waadhoeke onthulden deze Toeristische Overstappunten op woensdag 2 maart om 11:00. Dat gebeurt gelijktijdig op beide locaties (in Harlingen en Firdgum). Via een live-videoverbinding is er contact tussen beide TOP-locaties, in aanwezigheid van o.a. dorpsbelangen, inwoners, (lokale) pers, Marrekrite, bestuurders, het Yeb Hettingamuseum en (regio)marketing organisaties.

 

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Gemeente

Meer nieuws

Is het mogelijk om te veel koffie te drinken?

02-03-2022

HARLINGEN - In Nederland, en dus ook in Harlingen, houden we van een lekker kopje koffie.

BEO Dames 1 – V.V.H. Dames 1

02-03-2022

HARLINGEN - Na maanden mogen uitrusten was het eindelijk zover dat de dames van Harlingen het veld weer eens mochten betreden.

Oefencampagne fc Harlingen VR2 van start met jubileumwedstrijd

02-03-2022

HARLINGEN - De oefencampagne van de dames van fc Harlingen VR2 is afgelopen zaterdag van start gegaan met een soort jubileumwedstrijd georganiseerd door de dochters van Lisa Ligthart, Lizzy en Kikki.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock
Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken