Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Overstappunten nu ook in Harlingen en Firdgum (video)

02-03-2022

HARLINGEN - Op woensdag 2 maart onthulden wethouders Schoute (gemeente Harlingen) en De Pee (gemeente Waadhoeke) in Harlingen en Firdgum twee zogenaamde Toeristische Overstappunten (TOP).

Overstappunten nu ook in Harlingen en Firdgum (video) Wethouder van gemeente Harlingen Paul Schoute en Michiel Bakema- projectleider Marrekrite.

Wat is een Toeristisch Overstappunt?

Bij een Toeristisch Overstappunt (TOP) is het mogelijk om de auto te parkeren, om daarna te gaan fietsen, wandelen of (soms ook) varen in een landelijke, regionale omgeving. Een TOP is dus een startpunt om de provincie verder te ontdekken en is te herkennen aan een grote informatiezuil. Daar staat een kaart van de omgeving op met fiets- en wandelnetwerken, informatie over themaroutes en bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Ook vind je op de zuil een gedicht dat speciaal is geschreven voor die locatie.

 

TOP’s in Harlingen en Firdgum

In Fryslân staan steeds meer TOP’s. Recreatieschap De Marrekrite ontwikkelt namens en met de Friese gemeenten de TOP’s. In Harlingen komt de TOP te staan op de drukbezochte Westerzeedijk (nabij de Waddenhal) en in Firdgum is dat naast het Yeb Hettingamuseum. In Firdgum zijn een watertappunt en oplaadpunten voor elektrische fietsen onderdeel van de TOP. De Toeristische Overstappunten in Harlingen en Firdgum zijn belangrijk voor het verbeteren van de informatievoorziening richting bezoekers van onze mooie regio. Ook zijn ze een mooi onderdeel van de citymarketing Harlingen Welkom aan Zee en regiomarketing Oude Zee.

 

Onderdeel van Op Paad lâns it Waad

De TOP’s in Harlingen en Firdgum zijn bovendien onderdeel van het project “Op Paad lâns it Waad”. Met dit project maken Wetterskip Fryslân en de gemeenten Harlingen, Waadhoeke en Noardeast- Fryslân een belangrijke duurzaam-toeristische werelderfgoed bestemming van de Friese Waddenkust. Naast de TOP’s is er vanuit dit project ook aandacht voor betere toegankelijkheid buitendijks, themaroutes en nieuwe dijktrappen.

 

Moment van onthulling

De gemeente Harlingen en gemeente Waadhoeke onthulden deze Toeristische Overstappunten op woensdag 2 maart om 11:00. Dat gebeurt gelijktijdig op beide locaties (in Harlingen en Firdgum). Via een live-videoverbinding is er contact tussen beide TOP-locaties, in aanwezigheid van o.a. dorpsbelangen, inwoners, (lokale) pers, Marrekrite, bestuurders, het Yeb Hettingamuseum en (regio)marketing organisaties.

 

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Gemeente

Meer nieuws

Is het mogelijk om te veel koffie te drinken?

02-03-2022

HARLINGEN - In Nederland, en dus ook in Harlingen, houden we van een lekker kopje koffie.

BEO Dames 1 – V.V.H. Dames 1

02-03-2022

HARLINGEN - Na maanden mogen uitrusten was het eindelijk zover dat de dames van Harlingen het veld weer eens mochten betreden.

Oefencampagne fc Harlingen VR2 van start met jubileumwedstrijd

02-03-2022

HARLINGEN - De oefencampagne van de dames van fc Harlingen VR2 is afgelopen zaterdag van start gegaan met een soort jubileumwedstrijd georganiseerd door de dochters van Lisa Ligthart, Lizzy en Kikki.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok