De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Overal drukte tijdens Open Monumentendag (video)

13-09-2021

HARLINGEN - Het liep lekker door, afgelopen zaterdag in de tuin van Loek van der Heide.

Overal drukte tijdens Open Monumentendag (video) In zijn concerttuin wisselt Loek van der Heide tussen twee muziekstukken door van instrument.

In het kader van Open Monumentendag bracht de componist, uitvoerend musicus en bariton er muziek-op-verzoek aan ieder die het maar horen wilde. Niet alleen aan het Kerkpad was het druk, ook in de rooms-katholieke en de hervormde kerk en in het stadhuis hadden de gidsen hun handen vol.

 

Zes verschillende wandelroutes, gemaakt door leerlingen van de Sint Michaëlschool, het Noorderlicht, Middelstein, Prins Johan Friso, 't Wad en het bAken, hielpen de vele honderden wandelaars de stad door. Gedurende de dag slonk de voorraad plattegronden bij de Tourist Info zienderogen. Office manager Nans Harlaar telde naast veel Duitse gasten vooral veel mensen uit, opvallend genoeg, Brabant en Limburg. Druk was het ook bij de Willemshaven, in het bezoekerscentrum van de Barentsz-werf. Daar wordt nog volop aan geklust, maar het zette speciaal voor de Monumentendag de deuren vast een dagje open. "Harlingen mag zich in de handen knijpen met deze nieuwe gezinsvriendelijke attractie", vindt Chris Elsinga van de organiserende werkgroep Open Monumentendag. "Het wordt 100% bemenst door vrijwilligers. Zij vertellen hier onder andere verhalen over zeemonsters en over de vroegere scheepsbouw in Harlingen. Ontzettend leuk voor de stad!"

Wie even genoeg had van het wandelen kon proberen een plekje te veroveren in een old timer, die je op verzoek naar een volgende bestemming kon brengen. Bij het Harlinger station was een komen en gaan van mensen die de presentatie van CZVideoful over de restauratie van de perronoverkapping kwamen bekijken. Ook was er een filmpje van twee 'Rosies', in wie twee bekende medewerksters van restauratiebedrijf Elferro herkend konden worden. Zij demonstreerden in stijl hoe je een klinknagel 'klinkt'. Onder begeleiding van Simon Hondema serveerden de jonge medewerkers van het station er als volleerde kelners een kopje koffie met wat lekkers erbij. Ook het Hannemahuis, de Stadsgidsen en Zonnepontje Jonge Seun werkten mee aan het slagen van de dag.

 

  • Verslag open monumentendag Harlingen - CZVideoful

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Wedstrijdseizoen De Vikings feestelijk geopend

13-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag is het wedstrijdseizoen van De Vikings feestelijk geopend met een wedstrijd in Het Derde Haad.

Fc Harlingen 1 boekt ruime zege

13-09-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 behaalde zondag tegen het Bolswarder Blauw Rood'20 een ruime en verdiende overwinning.

Gratis plukken bij PlukGeluk 18 september!

13-09-2021

ARUM - Op zaterdag, 18 september mag er van 9.00 uur tot 17.00 uur gratis worden geplukt in de PlukGeluk bloemenparadijzen in Arum aan de Van Camminghaweg en Sint Jacobiparochie aan de Koudeweg 36.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai