Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ouderwets mooi LambWeston Havenstad toernooi

03-01-2018

HARLINGEN - Voor de 37e keer werd het Havenstad toernooi gehouden en het was een ouderwets gezellig toernooi en er werd uitstekend gevoetbald.

Ouderwets mooi LambWeston Havenstad toernooi Foto: Dorus Breidenbach.

Met dank natuurlijk aan de vele sponsoren en de organisatie A.T., Hielke Jager, Johan Janssen, Drewes Jansen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaf. Tijdwaarnemer was en is al jaren Jan Helvrich en ook de scheidsrechters Jaap Kraak, Henk Swart en Age Tichelaar doen al vele jaren mee. Willem Noorloos zat samen met Harma Töpfer bij de ingang om de programmaboekjes aan de man/vrouw te brengen. Het toernooi kon beginnen en het was heel jammer dat onze plaatselijke zustervereniging Zeerobben niet meedeed omdat het op zondag was. Heel jammer maar volgens ons is het in het verleden toch wel eens gebeurd. Nogmaals jammer maar principes zijn principes en die moeten we respecteren.

 

Fc Harlingen, Franeker, Flevo Middenmeer en Wiron speelden in de A-poule, we kregen dus weer de derby Harlingen tegen Franeker. En na een voorsprong verloor Harlingen toch wat onnodig met 2-3 van Franeker. Toch was er nog wel een mooi doelpunt te bewonderen van FC trainer Duco Mulder, die man is trouwens se fuul as een barg, maar ja dat telt niet. Vv Flevo was hier de sterkste en wonnen al de 3 wedstrijden, Franeker werd tweede en kwam dus ook in de kruisfinale.

 

In poule B speelden Exstador, die het vaakst het toernooi wonnen, AVC Sexbierum, een Regio team met 2 jongens van Zeerobben, drie oud Zeerobkes nu bij Sneek en nog een van het Sneker ONS Waterpoort Boys Futsal uit Sneek was de vierde ploeg. De eerste verrassing kwam al meteen want Exstador verloor met maar liefst met 4-1 van AVC. Nou waren de mannen van Exstador oek wat anne ouwe kant ze konden hast met een rollator ut veld op. Hier was het sterke team van de Regio duidelijk het sterkst, zij wonnen alle partijen, en AVC werd keurig tweede.

 

De eerste halve finale ging tussen AVC en Flevo Middenmeer. En na 4 minuten wist de Flevo schutter Freek Vrenegoor al 0-1 te maken, de partij ervoor werd Freek nog mooi door sien stokken speult door Arjan Outhuyse maar dat overkwam hem niet weer. Een mooie uitgooi van keeper Michael Hartman werd keurig afgerond door Johannes vd Veen met wel een heel fraai boogballetje 1-1. Toen ging Flevo los Wagner Costa Silva, een echte west Friese naam, maakte 1-2, Freek Vrenegoor scoorde 2 maal achter elkaar 1-4, Wagner tikte 1-5 binnen, Johannes vd Veen deed wat terug en Sidney Schaafstra bepaalde de eindstand op 2-6. Flevo zat dus in de finale en de tegenstander kwam uit de wedstrijd Regio Team en Franeker.

 

En dit keer speelden de mannen van de Regio niet hun beste partij en die Klokkedieven uut Franeker vochten hun nakend. Pech had de Regio dat Jordy Torenbeek al snel door zijn enkel zakte, gelukkig kwam hij later in de wedstrijd weer terug. In de 7e minuut kwam Patrick Amels door op links en zijn voorzet werd heel netjes binnen getikt door Reinier vd Stap 1-0. Die voorsprong duurde niet lang, een voorzet van Gerrit Dijkstra werd er met het lichaam ingeduwd door Erdwin Hiemstra 1-1. De goed spelende Marcel Visser scoorde via een tegenstander 2-1 maar een snoeiharde pegel van Vladik trok de stand weer gelijk 2-2. Laatste seconden kreeg David vd Pol nog een droomkans maar hij mistte. Er moesten dus stafschoppen volgen, keeper Theo Nota stopte de eerste van Vladik, David vd Pol schoot nu raak, ook Franeker benutten hun 2e strafschop en datzelfde deed Marcel Visser voor de Regio. Ja en de volgende werd weer gemist door Franeker, de Regio dus in de finale.

 

En dat beloofde een mooie finale te worden tussen de Regio en Flevo Middenmeer en dat werd het ook. De coach van de Regio en oud trainer van vv Harlingen Johan van Sloten had zijn mannen goed opgepept voor deze finale. Flevo begon wat sterker maar de defensie van de Regio zat goed in elkaar, pas in de 5e minuut kregen ze hun eerste kansje die ging echter ver naast. In de 8e minuut leek een voorzet van Patrick Amels te mislukken, gelukkig voor de Regio liep een tegenstander de bal in eigen doel 1-0. Een minuut later was het alweer 1-1 door een snoeihard schot van Sidney Schaafstra. Een overtreding van David vd Pol kostte hem 2 minuten straf een de gegeven penalty werd benut door Sidney Schaafstra 1-2. Hierna belande een vliegend schot van Marcel Visser op de paal, de volgende ging via de handen van de keeper wel in het netje 2-2. Twee minuten voor tijd belande een inzet van Reinier vd Stap op de paal en de tegenaanval die hier door ontstond maakte Freek Vrenegoor 2-3. Vol vreugde storten ze zich massaal op hun favoriete scheids Age Tichelaar, de winst was binnen dachten ze. Dat pakte echter even wat anders uit. Met nog 50 seconden te spelen kreeg uitblinker Marcel Visser de bal en zijn schot was raak 3-3. Met nog 7 seconden te spelen kreeg Marcel Visser weer de bal, dit keer met een stuitje en op eigen helft, hij gooide zijn hele ziel en zaligheid er in en de bal zoefde in de rechter benedenhoek 4-3. Dit was ongelooflijk en nog nooit eerder gezien en heel fraai en de Regio won het toernooi. Het was dan ook geen wonder dat Marcel Visser werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. De beste keeper werd zijn directe tegenstander in de finale Ton Sijm van vv Flevo Middenmeer. Mede organisator Hielke Jager kon de prijzen uitreiken en terug zien op een zeer geslaagd toernooi. En hij dankte special de sponsoren want zonder hen kan je zo’n toernooi niet organiseren. En ook werden natuurlijk alle medewerkers bedankt want daar waren er veel van. 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Radiolichtschip vacatures van januari

03-01-2018

HARLINGEN - Het lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen wordt door de vrijwilligers van de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onderhouden en gerestaureerd.

Bartele Boersma opent eigen Facebookpagina

03-01-2018

HARLINGEN - Via de Facebookpagina BartelePvdAHarlingen gaat Bartele iedereen op de hoogte houden van zijn politieke avonturen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de gemeente Harlingen!

Wie Kent: Het Alternatief

03-01-2018

HARLINGEN - Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen die dit leest en/of luistert naar ons programma Het Alternatief.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events