Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ouderwets gezellige Koningsdag in Harlingen! (video)

28-04-2022

HARLINGEN - Na twee sobere Koningsdagen zonder feest, vierden we gister (woensdag 27 april) weer een échte ouderwets gezellige Koningsdag in Harlingen.

Ouderwets gezellige Koningsdag in Harlingen! (video) Koraalmuziek vanaf de semafoorpost - Fotograaf Dorus Breidenbach

Dit jaar was er wel weer een Lanen 'rommel' markt, Engelse Tuinfeest, muziek en veel gezelligheid in de stad.

 

Traditiegetrouw begon de dag in alle vroegte met Koraalmuziek, dit keer vanaf de semafoorpost op de Waddenpromenade en de Aubade voor het stadhuis.

 

Vanaf het bordes van het stadhuis hield burgemeester Ina Sjerps onderstaande toespraak en feliciteerde zij de koning met zijn 55ste verjaardag.

 

Toespraak burgemeester Ina Sjerps - Koningsdag 2022

 

Om te beginnen u allen hartelijk welkom bij de gezamenlijke aftrap van de viering van Koningsdag 2022. En wat bijzonder om dat met zoveel mensen bij elkaar te mogen en kunnen doen. Er gebeurt zoveel in de wereld dat we bijna zouden vergeten dat we twee Coronajaren achter de rug hebben. Jaren waarin we slechts af en toe, en met veel beperkingen, met meer dan een paar mensen tegelijk bij elkaar konden komen. De straten waren leeg, evenementen konden niet doorgaan. We zaten vooral thuis en het belangrijkste uitje was een blokje om.

 

Maar nu zijn we weer met velen bij elkaar om, allereerst, te vieren dat de Koning jarig is (vanuit Harlingen: oprecht gefeliciteerd Majesteit!). Maar vooral, om te vieren dat we Harlingers zijn, dat we mens zijn met elkaar. Mensen zijn sociale dieren, in ons eentje verpieteren we. In het contact met andere mensen ervaren we dat we ertoe doen, dat ons leven zin heeft. Koningsdag staat dan ook in het teken van de betrokkenheid die we hebben bij elkaar.

 

Dat was gister ook al zichtbaar bij de lintjesregen: juist die mensen krijgen een onderscheiding die zich onbaatzuchtig en langjarig inzetten voor anderen. En terecht.

 

Dat we dit land samen maken, als één gemeenschap, wordt niet altijd door iedereen ervaren. In de afgelopen jaren werd duidelijk dat een aanzienlijke groep Nederlanders zich verzette tegen het coronabeleid van de overheid. De kloof tussen diegenen die dit beleid volgden en diegenen die zich ertegen hebben verzet, is groot geworden. Het heeft geleid tot onderlinge ruzies, onbegrip, vervreemding. Er is een afstand ontstaan die weer een nieuwe invulling heeft gekregen door de oorlog in Oekraïne. Veel van de mensen die zich tegen het coronabeleid hebben verzet, lijken nu Poetin te steunen.

 

Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel zo’n grote afstand tussen mensen kan ontstaan. Voor- en tegenstanders die niet meer met elkaar praten. Bij velen een grote achterdocht jegens de overheid. Ik hoop dat we er in slagen die kloof weer te overbruggen. Dat we weer naar elkaar gaan luisteren. Want uiteindelijk zijn we één Nederland, met elkaar. Samen maken we dit land, deze gemeenschap.

 

We hebben dit jaar hopelijk veel kansen om die gezamenlijkheid vorm te geven. Om elkaar weer te ontmoeten en feest te vieren. Zoals het er nu uitziet wordt het een jaar met ongekend veel evenementen. Ik noem een paar gouwe ouwe: Lanenkaatsen, het Vestdijk festival en Tobbendansen in juni. Natuurlijk het wereldevenement van de Tall Ships Races, in juli. De Visserijdagen aan het eind van de zomervakantie. Als het meezit, weer een Harlingen Ongeschut in september en wie weet, weer een Zoutsloterk Kerstmarkt om het jaar af te sluiten.

 

Voor nu ziet het er naar uit dat we veel van de gemiste contacten met bekenden en onbekenden, volop kunnen inhalen, en dat we daar de stad, de gemeente niet voor hoeven te verlaten. Zeker met de Tall Ships Races komen de rest van de wereld naar ons toe! Ik zie er, met u, naar uit.

 

Voor nu wil ik u allen een mooie Koningsdag wensen, in vrede en vriendschap met zoveel mogelijk mensen.

 

Leve de koning, hoera, hoera, hoera.

 

  • Bekijk Koningsdag Harlingen 2022 in beeld - fotograaf Dorus Breidenbach en de video van Clemens vd Zwet/CZVideoful.

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Zeer geslaagd ‘fout feest’ bij HMHC

28-04-2022

HARLINGEN - Na een lange periode met Coronamaatregelen kon er afgelopen vrijdag eindelijk weer een feest worden georganiseerd bij HMHC aan de Westerzeedijk.

Jeugdjournaal Zeerobben

28-04-2022

HARLINGEN - Wat een geweldige zaterdag was het weer.

De meiden van fc Harlingen MO11, MO15 en MO17

28-04-2022

HARLINGEN - Het blijft toch zuur als je een avond voor je wedstrijd krijgt te horen dat de tegenstander heeft afgelast.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL
BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wellheat Shop Wellheat Shop Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus