Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Oproep voor de Stadstuin Harlingen!

14-03-2022

HARLINGEN - Er was altijd wel iets te doen en te ontdekken op de stadstuin, maar nu is er iets fijns bijgekomen: genieten op een bankje onder ons afdak!

En dan negen van de tien keer een valkje zien dat in de lucht staat te "bidden", speurend naar muisjes. Dat die er zijn, was te merken in oktober, toen er een boerenjasmijnstruik verplaatst moest worden! Er kwamen zomaar 3 muisjes uit een gat tussen de wortels vandaan! In september ontdekten we een mooie, ronde cocon tussen de stengels van de vlasbloemen, we zochten het op en het bleek van een tijger- (of wesp-) spin te zijn en … jawel hoor, na wat speuren zagen we haar zitten in een mooi web. Waarschijnlijk hopend op een sprinkhaantje.

 

Nu ligt de stadstuin er kaal bij, zo zonder blaadjes aan de struiken en boompjes; al komt wel het groen van de bolletjes, die we in de herfst hebben geplant, aarzelend tevoorschijn. De vaste planten worden zichtbaar en een enkele bloem laat zich zien. Dat zal over een poosje wel anders zijn! Wat een verschil met de zomer en het najaar, toen alles nog hoog opgegroeid was, mooie planten en bloemen, geplant, gezaaid en spontaan opgekomen! 

 

Vanaf juni 2020 zijn we met een groep vrijwilligers aan het werk om hier een mooie tuin te realiseren. Het is een tuin voor en door Harlingers; veel planten, struiken en boompjes hebben we gekregen! Hoe leuk is het om je eigen planten terug te zien op de stadstuin! Ook nu zijn we weer blij met uw overschot aan groen! Want als je door Harlingen fietst, zie je hele mooie tuinen, soms met een overvloed aan sneeuwklokjes, winterakonieten en andere mooie voorjaarsbloeiers. Heeft u nou zo'n tuin en wilt u wat afstaan aan de stadstuin of heeft u andere planten of struikjes over, neem dan contact op met Nora Hougee, tel.: 06-83800815 voor het maken van een afspraak. Of kom gewoon langs om het te brengen. Volgende week is Nora op maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op de tuin en zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

 

Heeft u wel of geen groene vingers en zin om te helpen? We kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken, vooral voor het tuinwerk, maar ook voor ondersteunende activiteiten, bijvoorbeeld het onderhouden van de website en het meedenken over de organisatie. Ook dan kunt u contact opnemen met Nora Hougee, tel: 06-83800815. Of kom langs volgende week als Nora op de tuin is!
 

 

Natuur & Milieu Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Harlingen Hartveilige gemeente

14-03-2022

HARLINGEN - In de gemeente, dat is de stad en de dorpen Midlum en Wijnaldum is een bijna 100 procent dekking gerealiseerd van dag en nacht, 24/7, inzetbare AED apparatuur.

Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

14-03-2022

HARLINGEN - De Energietoeslag is bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder met een inkomen rond het sociaal minimum.

Situatie in Oekraïne

14-03-2022

HARLINGEN - Op 24 februari is Rusland Oekraïne binnengevallen en is er oorlog uitgebroken.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda