Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Opnieuw nederlaag fc Harlingen

22-02-2018

HARLINGEN - Tegen sc Bolsward, ook verkerend in de onderste regionen op de ranglijst, is fc Harlingen er niet in geslaagd punten te pakken.

Opnieuw nederlaag fc Harlingen Foto: Hielke Jager.

In de eerste helft leek de kans op een puntje aanwezig, maar na een uur voetballen maakte sc Bolsward de eerste treffer en wat fc Harlingen ook probeerde, het lukte niet om te scoren. Ook het veld hielp daaraan niet mee.

 

Het Harlinger team speelde weer in een andere opstelling en doet geweldig haar best, maar is ten opzichte van de tegenstanders te jong en te licht en dat bleek ook weer in deze wedstrijd. De eerste helft kenmerkte zich van beide kanten door het ontbreken van kansen, sc Bolsward kreeg een paar meer, maar doelman Vincent van der Werf liet zich niet passeren. Het eerste schot op doel kwam van de thuisclub. Doelman van der Werf tikte de bal corner die overigens niets opleverde. Het gevaar van de Bolswarders kwam over hun linker kant. Ze konden vaak vrij oprukken. In het begin van de wedstrijd leken de spelers van fc Harlingen te lief voor hun tegenstanders die daar dankbaar gebruik van maakten. In de 22e minuut lijkt de thuisclub te kunnen scoren door een doorgebroken spits, maar doelman van der Werf verkleint goed zijn doel en pakt de bal. Even later bereikt een lange bal vanuit de Harlinger achterhoede linkerspits Jelmer Kooistra. Hij is sneller dan de laatste verdediger, maar houdt in als de grote stevige doelman Tolga Demirci op hem af komt. Als hij gedurfd had zou hij gescoord hebben, helaas ging de kans verloren. Sc Bolward krijgt tijdens de eerste helft nog wel een aantal corners, de achterhoede van fc Harlingen verdedigt steeds goed uit. De jeugdige Yorick Ypma krijgt na een lichte overtreding zomaar geel van scheidsrechter van Melsen. De gastheren bleven wel de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft, maar fc Harlingen bleef overeind dankzij doelman van der Werf. De ruststand is dan ook 0-0.

 

In de tweede helft is de tegenvallende Niels Vlottes vervangen door Remko Zandberg, waardoor Sander Zeilmaker de spitspositie inneemt met naast zich Remko, die meteen balverlies leidt waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat, maar Patrick van der Waard lost deze op door het weggeven van een corner. Sc Bolsward komt feller uit de startblokken in de tweede helft en dat brengt fc Harlingen in de problemen. Echter door goed verdedigen en onmacht van de thuisclub wordt er niet gescoord. Af en toe is er een spelde prik van fc Harlingen, zo gaat een schot vanaf rechts van Remko net over de kruising. In de 58e minuut wordt op zo'n 25 meter van het doel een overtreding gemaakt op Sander. Het is Arjan Outhuyse die zich achter de bal plaatst. Zijn iets te zachte schot belandt in de rechter beneden hoek, waar de doelman met een uiterste inspanning de bal corner kan tikken. Die corner levert een scrimmage op voor het Bolswarder doel, maar de scheids fluit af voor een overtreding van een Harlinger. Kort hierna valt dan eigenlijk de beslissing. Een prima voorzet vanaf rechts wordt vrijstaand door Paul Huisman doeltreffend afgerond, 1-0.

 

Door een blessure van rechtsachter Frank Claasz Coockson neemt Siefko Jager zijn plaats in. Met het doorschuiven van Sjouke Bootsma probeert fc Harlingen te gaan voor de gelijkmaker en Sjouke krijgt ook een kansje maar schiet over. De a-junior Bas Helfferich doet het behoorlijk en aanvoerder Ane Schaap probeert met ballen over de Bolswarder verdediging gevaar te stichten, maar de Harlinger voorhoede komt te kort. In de 80e minuut scoort Bolsward weer, maar op advies van assistent-scheidsrechter Andy keurt de scheids het doelpunt af wegens buitenspel. De zeer jonge Jesse Mulder valt dan ook nog in en er komen kleine kansjes voor fc Harlingen. In de 85e minuut is de droom van fc Harlingen om nog een punt te pakken over. Het is opnieuw Paul Huisman die scoort, 2-0. Weer trekt fc Harlingen aan het kortste eind, na veertien dagen rust volgt thuis de enorm belangrijke wedstrijd tegen Warga, die moet gewonnen worden.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Frank Claasz Coockson (Siefko Jager), Patrick van der Waard, Ane Schaap, Bas Helfferich (Jesse Mulder), Yorick Ypma, Sjouke Bootsma, Arjan Outhuyse, Sander Zeilmaker, Niels Vlottes (Remko Zandberg), Jelmer Kooistra.

 

Foto's: Hielke Jager.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het is bijna zover...

22-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen maanden heeft Heuvelman Ibis B.V. voortvarend gebouwd aan de multifunctionele steiger.

De Misthoorn komt terug op de Zuiderpier

22-02-2018

HARLINGEN - Het is feest, laat Jules Dutrieux -intiatiefnemer van de werkgroep Misthoorn Harlingen- weten, de motie voor terugplaatsing van de Misthoorn is door grote meerderheid in de Raad gesteund!

Afslag Harlingen Politiek

22-02-2018

HARLINGEN - Komende zaterdag 24 februari 2018 presenteren Albertus van der Plaats en Doede van der Hoek tussen 11.00 uur en 14.00 uur het programma Afslag Harlingen Politiek op Radio Stad Harlingen.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12