Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Opladen in Harlingen Welkom aan Zee

29-10-2022

HARLINGEN - De wind blaast om onze oren.

Opladen in Harlingen Welkom aan Zee Fotograaf - Dorus Breidenbach

De vlaggen wapperen vrolijk aan de masten van de schepen van de Bruine Vloot. Boven zee drijven prachtige wolkenformaties voorbij. Soms lijken ze op dieren of dingen; een schouwspel op zich. Buien vechten met de zon om een hoofdrol. Met andere woorden: ook in dit jaargetijde is Harlingen 'the place to be'. Om lekker uit te waaien en weer op te laden. Wandel langs het strand en kijk of Strandpaviljoen´t Zilt open is.

 

Het team van Tourist Info Harlingen heeft vijf tips om lekker 'naar buiten' te gaan in Harlingen, ook in deze tijd van het jaar.

  1. Bezoek gemeentemuseum het Hannemahuis en leer meer over de historie van Harlingen. Maak kennis met de schrijver Simon Vestdijk en Fries Blauw, het Harlinger aardewerk dat al eeuwen 100% ambachtelijk in onze stad wordt gemaakt.
  2. Nieuwsgierig naar het productieproces? Boek een rondleiding bij de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek en bewonder de wijze waarop de prachtige tegels en gebruiksvoorwerpen (nog steeds) worden gemaakt.
  3. Op de Willem Barentszwerf is een replicatie gebouwd van het expeditieschip waarmee ontdekkingsreiziger Willem Barentsz op Nova Zembla strandde. De Witte Swaen is te bezichtigen en het verhaal van de barre reis wordt verteld in het bezoekerscentrum. Elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend (www.debarentsz.nl).
  4. Rondleiding BrouwDOK. Op de Nieuwe Willemshaven is de enige buitendijkse bierbrouwerij van Nederland gevestigd: Het BrouwDOK. Hét adres voor een lokaal gebrouwen speciaal bier, al dan niet in combinatie met een lekker hapje. Meer weten over het brouwproces? Neem deel aan een rondleiding of een proeverij. Meer info: www.hetbrouwdok.nl
  5. Stadswandelingen door Harlingen. Harlingen leren kennen door een stadswandeling kan 365 dagen per jaar. Onder leiding van één van de Harlinger stadsgidsen of met een 'papieren' wandeling (verkrijgbaar bij TIP Harlingen, Grote Bredeplaats 12). Ook via routes op de website www.harlingenwelkomaanzee.nl ontvouwt zich de Harlinger geschiedenis.

 

Opwarmen

Bijkomen van alle inspanningen? Weer lekker opwarmen? Harlingen telt veel leuke cafés, restaurants en eethuisjes om onder een genot van een hapje en een drankje je uitstapje in Harlingen te overpeinzen. En zijn er Ouwe Seunen in de buurt? Lok wat van de vele prachtige verhalen over ons stadsje uit. Neem ze met een korreltje zout, maar geniet van Harlingen...

 

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Kunst & Cultuur Natuur & Milieu

Meer nieuws

Niet vergeten, de klok gaat een uur terug

29-10-2022

HARLINGEN - Van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat de wintertijd in, de klok gaat dan om 03.00 uur een uur terug naar 02.00 uur.

Fc Harlingen ontvangt koploper De Sweach en Pupil van de Week Quinn trapt af!

29-10-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen speelde dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen LVV Friesland en gaat het zondag opnemen tegen koploper De Sweach.

Fc Harlingen faciliteert opleiding KNVB Juniorentrainer

29-10-2022

HARLINGEN - Een initiatief vanuit de jeugdcommissie bij fc Harlingen heeft ervoor gezorgd dat een 9-tal trainers de opleiding juniorentrainer van de KNVB zijn gaan volgen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Wellheat Shop Wellheat Shop Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken