RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Opgroeien in Harlingen: gelijke kansen voor iedereen!

07-06-2021

HARLINGEN - In de afgelopen jaren is veel gesproken over het belang van goede kinderopvang.

In de afgelopen jaren is veel gesproken over het belang van goede kinderopvang. De gemeente heeft zich hiervoor zeer actief ingezet. We hebben hierbij de samenwerking gezocht met de Integrale Kind Centra (IKC) in Harlingen en de GGD. Een van de wijzigingen die volgde was dat de jongste kinderen meer uren kinderopvang hebben gekregen.

 

We hebben in de afgelopen jaren kunnen zien dat de gekozen richting een positieve ontwikkeling in gang heeft gezet. Belangrijk onderdeel hiervan is het gratis beschikbaar stellen van de peuteropvang. Door de uitbreiding van de beschikbare uren zijn de kosten voor de gemeente sterk toegenomen. Om daadwerkelijk deze positieve ontwikkeling gaande te houden is het van belang dat we ook gaan (en blijven) investeren in het “opgroeien in Harlingen” voor de hele groep kinderen en jongeren van 0-18 jaar.

 

Resultaat: vergroten ontwikkelkansen voor alle kinderen en jongeren 0-18 jaar

De kinderopvang, peuterarrangementen, primair onderwijs en buitenschoolse worden in de gemeente Harlingen binnen de IKC’s aangeboden. Met het invoeren van de eigen bijdrage wordt ruimte geboden om de doorlopende leerlijn voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar goed af te stemmen op de behoefte. Goede voorschoolse voorzieningen, kwalitatief goed onderwijs maar ook een passend aanbod in cultuur en sport zijn hierbij cruciaal.

Opgroeien in Harlingen vraagt dus ondersteuning in alle leeftijdscategorieën. De hiervoor beschikbare middelen wil de gemeente meer verspreid over alle leeftijdsgroepen inzetten. Daarom gaat de gemeente nu net als alle andere gemeenten in Nederland gebruik maken van de kinderopvangtoeslag-regeling. 

 

Ouders opgelet: wijziging kinderopvang Harlingen

Het college heeft besloten om met ingang van het nieuwe schooljaar de gemeentelijke en landelijke kindertoeslag in te voeren. Alle ouders betalen vanaf dan een eigen bijdrage voor de peuteropvang. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen. Is uw toetsingsinkomen lager dan € 20.302,-? Dan blijft de peuteropvang gratis. Heeft uw kind een JGZ-indicatie? Dan blijft de VVE-peuteropvang ook gratis.

 

Communicatie en meer informatie via IKC’s

Ouders die momenteel gebruik maken van de peuteropvang binnen een IKC worden door hun kinderopvang geïnformeerd over de wijzigingen. Wilt u na de zomervakantie gebruik maken van peuteropvang? Neem dan z.s.m. contact op met een IKC van uw keuze. Een aanvraag kent zo maar een doorlooptijd van enkele maanden.  

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Oudste inwoner gemeente Harlingen 103 jaar

07-06-2021

HARLINGEN - De heer Woudstra mocht vrijdag 4 juni 2021 maar liefst 103 kaarsjes uitblazen en is daarmee de oudste inwoner van de gemeente Harlingen.

Samen Ouder Worden in Harlingen

07-06-2021

HARLINGEN - Het Programma Samen Ouder Worden wil jong en oud met elkaar verbinden.

De eerste podcast Stichting Leerlingen aan de wal staat online!

07-06-2021

HARLINGEN - Stichting Leerlingen aan de wal presenteert bij deze de eerste podcast met als onderwerp: Leerlingen die elke dag heen en weer reizen om aan wal naar school te gaan.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot