Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Opening Visserijdagen 2022 naar woensdagavond 31 augustus

05-06-2022

HARLINGEN - Anders dan voorgaande jaren vindt de opening van de Harlinger Visserijdagen niet op de middag maar op de avond plaats.

Opening Visserijdagen 2022 naar woensdagavond 31 augustus Foto: Dorus Breidenbach.

“De Visserijdagen kunnen en mogen eindelijk weer. Het is een feest van, voor en door de Harlingers. En daarom vinden we het belangrijk dat ook iedereen in de gelegenheid moet zijn om de opening van deze Harlinger feestdagen mee te maken. Daarom is besloten om de opening op woensdag 31 augustus niet in de middag, maar in de avond te laten plaatsvinden”, aldus Jules Dutrieux, voorzitter van de stichting Visserijdagen Harlingen. “Maar”, zo voegt hij er bezorgd aan toe, “ik weet niet of we het met steeds minder vrijwilligers wel kunnen volhouden”.

 

Als gevolg van de corona-epidemie was het twee achtereenvolgende jaren niet mogelijk om de Visserijdagen in Harlingen te organiseren. Daarmee ontstond een breuk in een traditie die al zestig jaar oud is. “Gelukkig is het een tijdelijke breuk geweest en kunnen en mogen we de draad om het feest te organiseren weer oppakken. En daarmee zetten we deze belangrijke traditie voor de stad en de omgeving voort”, aldus de voorzitter.

 

Aanpassing programma

Niet alles zal gedurende de vier Harlinger Visserijdagen hetzelfde zijn als in vorige edities. Zoals gezegd, het moment van de opening verhuist van de middag naar de avond. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van veel inwoners die hier eerder al om hadden gevraagd.

 

De opening wordt vervolgd met een feestelijke muzikale avond op het hoofdpodium op de Grote Bredeplaats. Verder staat een aantal vaste programma onderdelen op het programma, zoals de Friese sjezen, de estafette van de brandweer, de zomermarkt en de modeshow. Dutrieux: ”We gaan de vertrouwde programma-onderdelen die altijd in de binnenstad waren ook gewoon weer in de binnenstad organiseren”.

 

Er verdwijnen helaas ook onderdelen uit het “oude” programma. De werkgroep Rommelhaven is helaas gestopt. Pogingen om voldoende vrijwilligers hiervoor te krijgen, hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Daardoor komt een aantal vertrouwde programma-onderdelen te vervallen, zoals het Sluisconcert, het wrikken en de Rommelhaven Manifestatie. Daarnaast zal er geen DOK-festival op de Willemshaven komen.

 

Minder vrijwilligers zorgelijk

Dutrieux: “Als bestuur van de stichting Visserijdagen Harlingen vinden we dat ontzettend jammer. Het is een bekend gegeven dat er steeds minder vrijwilligers in de samenleving te vinden zijn die gezamenlijk de schouders er onder willen zetten om iets te organiseren. Dat is triest. Vooral omdat we tijdens de feestelijkheden merken dat de bezoekers het enorm waarderen dat er festiviteiten, zoals de Visserijdagen, worden georganiseerd. Ook voor onze stichting wordt het steeds moeilijker om in het opstellen van een mooi en aantrekkelijk programma de eindjes aan elkaar te knopen. Gewoonweg omdat het aantal mensen dat daarbij wil helpen of ondersteunen, steeds minder wordt. Ik meen het vanuit de grond van m’n hart dat ik het ongelofelijk triest voor Harlingen en de Harlingers zou vinden als we op een gegeven moment er mee moeten stoppen. Ik hoop werkelijk dat het niet zover hoeft te komen en dat er Harlingers zijn die zeggen: Ik snap het probleem. Op mij kun je rekenen, want zo’n mooie traditie als de Harlinger Visserijdagen, die laten we toch zeker niet verloren gaan, want dan hebben we zelf geen feest meer!”

 

Binnenkort presenteert het bestuur het volledige programma van de Harlinger Visserijdagen van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september 2022. “En laten we alsjeblieft hopen dat er mensen met wat voor kennis, ervaring of talenten dan ook bijkomen, zodat dit niet de laatste Visserijdagen zullen zijn”, aldus de oproep van de voorzitter.

 

 

Eten, Drinken, Uitgaan Evenement

Meer nieuws

Jan Hoogland winnaar derde Mid-Fond vlucht

05-06-2022

HARLINGEN - Donderdag werd er ingekorfd voor de derde Mid-Fond vlucht.

Harlinger nulmetingen "onmogelijk” volgens Commissie Mijnbouwschade

05-06-2022

HARLINGEN - De Stichting Bescherming Historisch Harlingen reageert geschrokken op de landelijke Commissie Mijnbouwschade.

Kerst Heida is de nieuwe trainer bij Walking Football fc Harlingen

05-06-2022

HARLINGEN - Het roemruchte Walking Football Team onder de vlag van fc Harlingen, heeft sinds kort Kerst Heida als nieuwe trainer.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten CDA Harlingen CDA Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen