Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Opendagen lichtschip goed bezocht

02-06-2022

HARLINGEN - Meer dan 2 jaar geleden, zaterdag 7 maart 2020, was het radiolichtschip Jenni Baynton open voor het publiek.

Dat was mede door het fantastische weer een enorm succes. Achteraf was de timing perfect want een week later zat het hele land op slot en konden alle plannen meteen de kast weer in.

 

Het duurde tot de eerste maanden van 2022 voordat er weer serieus over de toekomst gedacht kon worden. Oude plannen werden uit de kast gehaald en opgepoetst, maar tijdens de gedwongen stilstand waren er ook nieuwe ideeën opgeborreld die tot de verbeelding spreken. De vrijwilligers hebben in de afgelopen jaren, binnen wat mogelijk was, hard doorgewerkt en flinke aanpassingen aan het schip gerealiseerd. Hoog tijd voor een nieuwe mogelijkheid om het schip inclusief alles wat er aan gedaan is en het vele dat er mee gedaan kan worden, open te stellen voor het publiek.

 

Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022 werden gekozen als het moment waarop dat zou gebeuren. Een enorme eindsprint van de vrijwilligers maakte dat het schip er als een plaatje bij lag en dat iedereen veilig en comfortabel aan boord kon komen.

 

Tussen de 250 en 300 bezoekers lieten zich rondleiden door en informeren over dat mooie rode schip dat veel meer in zich bergt dan je van de buitenkant zou denken. Een radiolichtschip zonder radio kan natuurlijk niet en dus kon er radio “gekeken” worden. Op vrijdag het in heel Nederland en België beroemde Radio Mi Amigo met coryfeeën uit de succesjaren en op zaterdag het lokale radiostation Omroep RSH met de actualiteitenrubriek “Afslag RSH”.

 

De belangrijkste doelstelling, de bekendheid vergroten van de mogelijkheden van het schip, is ruim gehaald. De actie met als doel een aantal mensen te interesseren om als vrijwilliger te helpen loopt goed, maar dat resultaat kan nog flink opgekrikt worden. Iedereen die het wel wat lijkt om te helpen is van harte welkom. Dat kan zijn als een van de noeste werkers op (meestal) zaterdag, maar ook bijvoorbeeld als gastheer/dame om bezoekers te ontvangen en rond te leiden of als ondersteuner van het bestuur. Als je het leuk vindt om te helpen, kom dan op een willekeurige zaterdag eens kijken of email naar lichtschip@home.nl.

Algemeen

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

02-06-2022

HARLINGEN - De vrouwen van VR1 speelden een doordeweekse wedstrijd tegen DTD.

Fotoclub Kimswerd foto van de maand

02-06-2022

HARLINGEN - Onlangs zijn er leden van onze fotoclub naar Martenastate in Koarnjum geweest.

Pinksterweekend geen hockey bij HMHC

02-06-2022

HARLINGEN - Het einde van het hockeyseizoen nadert.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop CDA Harlingen CDA Harlingen TeamFRL TeamFRL Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Wellheat Shop Wellheat Shop Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL CDA Harlingen CDA Harlingen