Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Opendagen lichtschip goed bezocht

02-06-2022

HARLINGEN - Meer dan 2 jaar geleden, zaterdag 7 maart 2020, was het radiolichtschip Jenni Baynton open voor het publiek.

Dat was mede door het fantastische weer een enorm succes. Achteraf was de timing perfect want een week later zat het hele land op slot en konden alle plannen meteen de kast weer in.

 

Het duurde tot de eerste maanden van 2022 voordat er weer serieus over de toekomst gedacht kon worden. Oude plannen werden uit de kast gehaald en opgepoetst, maar tijdens de gedwongen stilstand waren er ook nieuwe ideeën opgeborreld die tot de verbeelding spreken. De vrijwilligers hebben in de afgelopen jaren, binnen wat mogelijk was, hard doorgewerkt en flinke aanpassingen aan het schip gerealiseerd. Hoog tijd voor een nieuwe mogelijkheid om het schip inclusief alles wat er aan gedaan is en het vele dat er mee gedaan kan worden, open te stellen voor het publiek.

 

Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022 werden gekozen als het moment waarop dat zou gebeuren. Een enorme eindsprint van de vrijwilligers maakte dat het schip er als een plaatje bij lag en dat iedereen veilig en comfortabel aan boord kon komen.

 

Tussen de 250 en 300 bezoekers lieten zich rondleiden door en informeren over dat mooie rode schip dat veel meer in zich bergt dan je van de buitenkant zou denken. Een radiolichtschip zonder radio kan natuurlijk niet en dus kon er radio “gekeken” worden. Op vrijdag het in heel Nederland en België beroemde Radio Mi Amigo met coryfeeën uit de succesjaren en op zaterdag het lokale radiostation Omroep RSH met de actualiteitenrubriek “Afslag RSH”.

 

De belangrijkste doelstelling, de bekendheid vergroten van de mogelijkheden van het schip, is ruim gehaald. De actie met als doel een aantal mensen te interesseren om als vrijwilliger te helpen loopt goed, maar dat resultaat kan nog flink opgekrikt worden. Iedereen die het wel wat lijkt om te helpen is van harte welkom. Dat kan zijn als een van de noeste werkers op (meestal) zaterdag, maar ook bijvoorbeeld als gastheer/dame om bezoekers te ontvangen en rond te leiden of als ondersteuner van het bestuur. Als je het leuk vindt om te helpen, kom dan op een willekeurige zaterdag eens kijken of email naar lichtschip@home.nl.

Algemeen

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

02-06-2022

HARLINGEN - De vrouwen van VR1 speelden een doordeweekse wedstrijd tegen DTD.

Fotoclub Kimswerd foto van de maand

02-06-2022

HARLINGEN - Onlangs zijn er leden van onze fotoclub naar Martenastate in Koarnjum geweest.

Pinksterweekend geen hockey bij HMHC

02-06-2022

HARLINGEN - Het einde van het hockeyseizoen nadert.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok