Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Open Panna Jeugdkampioenschap fc Harlingen groot succes!

27-10-2019

HARLINGEN – Onder grote belangstelling werd midden in de herfstvakantie op woensdagmiddag 23 oktober de voetbalkooi van fc Harlingen geopend waarna de open panna jeugdkampioenschappen van start ging.

Open Panna Jeugdkampioenschap fc Harlingen groot succes! De organisatie bestaande uit Jelmer Kooistra, Remko Zandberg, Arjan Outhuijse, Jesse Mulder en Evan van Sertima.

De jeugd van Harlingen kon zich hiervoor opgeven en er werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de titel: Panna Koning of Panna Koningin van Harlingen.

 

Panna voetbal is in het straatvoetbal niet meer weg te denken. De steeds toenemende variant is erg populair bij de jongeren. Panna staat voor poorten wat eigenlijk betekend de bal door de benen van de tegenstander spelen. Dit levert directe winst op. Het is snel, oogt spectaculair en wordt gespeeld onder een heerlijke beat van je eigen muziek. Deze toernooien vind je over de hele wereld, van de smalle straten in Rio de Janeiro, een pleintje in Amsterdam of onder de Eiffeltoren in Parijs. En woensdag speelde dit alles af in de pannakooi van fc Harlingen.

 

Categorie Onder 8 jaar

De organisatie had alles tot in de puntjes geregeld zodat maar liefst 30 teams in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar konden strijden voor de prijzen. Om 14:00 uur werd de officiële straatbal voor het eerst in beweging gebracht door de JO/MO-8 teams. Het bleek meteen een finale te zijn tussen de “Power Girls” en “Vette Skills”. Maar na 30 seconden was de eerste panna al gevallen en dit brachten de “Power Girls” Meike Postma en Bente Mulder een directe overwinning op! Het team “Vette Skills” Järvi Koornstra en Lucas Vlieger eindigde hierdoor op een tweede plaats. Beide teams deden hierna mee met de JO/MO-10 categorie en deden dit voortreffelijk!

 

“Vette Skills” Järvi Koornstra en Lucas Vlieger

 

Categorie Onder 10 jaar

In de herkansingsronde van de Onder 10 ging de finale tussen “Pannamasters” Lanvin Warmerdam en Vince Tazelaar tegen “2Broertjes” Dani en Donnie van der Schoot. De “Pannamasters” waren een maatje te groot voor “2Broertjes” maar ze kregen de overwinning zeker niet cadeau! De finale in de categorie Onder 10 werd uiteindelijk gespeeld door “PannaDraakjes” Jesper Teerling en Luuk Smit tegen “Mied Ma’s” bestaande uit Karlijn Jagersma en Roos Kuperus. Er werd zo goed gestreden door de dames en ook de “PannaDraakjes” wilde alles nog één keer laten zien waarom ze in die finale stonden. En terecht, ze speelde een hele sterke finale en wonnen van “Mied Ma’s”.

 

“PannaDraakjes” Jesper Teerling en Luuk Smit

 

Tijdens de voorrondes van de JO/MO-14 en JO/MO-12 werd het publiek getrakteerd op hele mooie moves van hoog kaliber. Deze dag kan voor fc Harlingen de boeken in gaan met de meeste panna’s op een dag. Het snelle en spectaculaire spel zorgde voor vele ooooooh’s, aaaaaah’s en gejuich voor favorieten maar ook zéker voor de underdogs.

 

Categorie Onder 12

Bij de categorie Onder 12 ging de winst in de herkansingsfinale naar “Ninja Turtles” Luuk Postma en Mente Brandsma. Zij waren te sterk voor “Duopenotti” Chris Tilstra en Moumen Armazy. In de finale van de winnaarsronde streden “De Lions” Ruben Keizer en Gijs van der Meijden en “De Zwervers” Jurre Jorritsma en Lars Helvrich voor het goud en zilver. Laatstgenoemde ging ervan door met het goud scoorden in de verlenging met de golden goal tegen. 

 

 

“De Zwervers” Jurre Jorritsma en Lars Helvrich

 

Categorie Onder 14

De categorie Onder 14 was met 11 teams de grootste afvalrace van het toernooi. In de herkansingsronde gingen Thomas Zeilmaker en Levano Oegema oftewel “De Prutsers” er met de winst van door tegen “Anti aanval” Daan Mulder en Kenji de Rover. “De Prutsers” waren de favoriet maar konden in de eerste ronde geen vuist maken. Toch wisten “De Prutsers” het daarna in de herkansingsronde wél te laten zien met geweldige moves en werd de finale in die herkansingsronde terecht gewonnen van “Anti aanval”.

De laatste finale van de dag ging tussen “De Beasten” Jort Scheffer en Sil Kuperus die het opnamen tegen “Pannakillers” Meike Homminga en Mirte Postmus. De “Pannakillers” waren gefocust om een echte panna te geven terwijl “De Beasten” onverstoord door gingen met doelpunten maken. De panna bleef uit zodat de beslissing viel op de doelpunten na 3 minuten. “De Beasten” pakte hiermee de overwinning en het zilver was voor “Pannakillers”.

 

Alle winnaars van het Open Pannakooi Jeugdkampioenschap

 

Het side-event Balletje Hooghouden werd gewonnen door Thomas Zeilmaker. Hij wist de bal maar liefst 319 keer te raken voordat de bal de grond weer raakte.

 

Fc Harlingen kan zeer tevreden en met een trots gevoel terugkijken op een zeer geslaagde dag. De organisatie heeft een vet toernooi weten neer te zetten voor alle jeugd in en rondom Harlingen wat goed is voor herhaling. Fc Harlingen bedankt de organisatie, alle hulp vanuit de club, de sponsoren Jumbo Olaf Hermus Harlingen voor het fruit en water en Van der Meulen voor de prijzen. En wie weet….tot volgend jaar!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

“Lûsige” overwinning van Drachster Boys in Harlingen

27-10-2019

HARLINGEN - De nieuwbakken trainer Luitzen Nijboer van Drachtster Boys nam in de 80e minuut al voorzorgsmaatregelen door topspitsen Rob Schokker en Robin Zuidema naar de kant te halen en het tempo uit de wedstrijd te halen en zich tevreden te stellen met één punt.

Reacties

Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt