Dit aantal overtrof alle verwachtingen, maar de organisatie was er erg blij mee. Er meldden zich ook nieuwe donateurs en mensen die aan boord wel de handen uit de mouwen willen steken. De drukte aan boord leverde soms wat gedrang op in het schip, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar gezelliger.
Vanaf het schip zond lokale omroep RSH die dag haar programma's uit. Thema was 'de toekomst van de Harlinger haven', met name dan de toeristische aantrekkelijkheid. Leden van het gemeentebestuur en de verschillende fracties uit de raad kwamen op het schip om in het programma hun kijk op deze zaak toe te lichten. De Harlinger haven heeft al het nodige te bieden wanneer het gaat om nautische historie. Denk daarbij naast het lichtschip aan sleepboot Holland, mijnenveger Sittard, vrachtvaarder Terschellinger Bank en expeditieschip Willem Barendz. Het pontje Jonge Seun is binnen deze historie al een moderne bindende factor. De gasten in het radioprogramma waren het er wel over eens dat er nog een hoop gewin valt te behalen. Op de manier waarop dat kan gaat iedereen nu zitten broeden. De 400 gasten op het lichtschip toonden in ieder geval aan dat er aan belangstelling geen gebrek is.
Een opmerkelijke gast afgelopen zaterdag was Hans Hettelder. Hij had in huisvlijt een miniatuur gemaakt van het lichtschip. Zijn werkstuk deed hij cadeau aan de organisatie die hier aangenaam verrast door was. Op de foto rechts Hans Hettelder, links Sietse Brouwer van het lichtschip. Op tafel het prachtige minischip dat met veel priegelwerk en geduld tot stand kwam.