De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Open brief Klaas Gerard Jumelet

02-05-2020

HARLINGEN - Open brief van Klaas Gerard Jumelet aan mede-inwoners van Harlingen.

Open brief Klaas Gerard Jumelet Klaas Gerard Jumelet

Beste mede-inwoners van Harlingen,

 

Het zijn vreemde tijden. We maken ons allemaal terechte zorgen. De vragen 'wanneer kan mijn restaurant weer open?', 'zullen mijn ouders en grootouders niet ziek worden?' en 'heb ik nog wel werk na deze crisis?' komen velen van u bekend voor. Deze zorgen zijn begrijpelijk en helaas in veel gevallen ook terecht. Gelukkig neemt onze regering de juiste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en volgen de meeste inwoners van onze gemeente de regels. Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen dat het hier, in vergelijking met het zuiden, meevalt met het aantal besmettingen.

 

Het coronavirus is echter niet de enige crisis waar Europa op dit moment mee te maken heeft. In Griekenland is een humanitaire ramp gaande, waar tienduizenden vluchtelingen (waaronder veel kinderen zonder ouders) in de kampen zitten. Griekenland heeft de andere Europese landen gevraagd om een klein deel van deze kinderen op te vangen. Vanuit Den Haag is het helaas stil gebleven. De vraag is: zijn wij als gemeente Harlingen bereid om gastvrijheid te tonen voor een minimaal aantal kinderen, zodat deze crisis iets sneller tot een einde komt. Vier jaren geleden was Harlingen bereid een asielzoekerscentrum te openen. Ik vraag aan de inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum, maar nog meer aan de leden van de raad, om over het hart te strijken en aan de regering te laten weten, dat Harlingen bereid is om een aantal mensen op te vangen.

 

Het is geen tijd voor partijpolitiek: alle partijen moeten samenwerken om de lopende crisis op te lossen, zowel de coronacrisis als de vluchtelingencrisis.

 

Een barmhartige groet,

 

Klaas Gerard Jumelet

Harlingen

 

Algemeen Corona Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Opstapje Harlingen maakt 18 kinderen blij!

02-05-2020

HARLINGEN - Het is niet anders: ook Opstapje Harlingen, het educatieve spelproject waarbij peuters en kleuters met een (grotere) kans op ontwikkelings- of taalachterstand spelenderwijs leren, heeft haar werk tijdelijk moeten stopzetten.

Reünie St. Michiel & Lioba uitgesteld

02-05-2020

HARLINGEN - Een enthousiaste groep oud-leden van de St. Michiel & Lioba scoutinggroep was een tijd geleden begonnen met gesprekken over een reünie.

Reacties

De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production De Lichtboei De Lichtboei Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12