RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Opbrengst Red de Vloot Bier € 20.000

09-04-2021

HARLINGEN - Vrijdag 9 oktober 2020 nam Wethouder Schoute in Het Brouwdok aan de Willemshaven het eerste flesje Red de Vloot Bier in ontvangst van VBZH-voorzitter Paul Scheffer.

De dag erna reed een heftruck met 250 dozen door de brouwer gesponsord speciaal bier naar het Badhuus verderop naar de kade. Dames en heren schippers stonden klaar om de voorraad hemels vocht naar binnen te sjouwen, waar het kon worden opgehaald door de kopers, die alras via de webshop hun bestellingen plaatsten. Supermarkten toonden zich van hun beste kant door het bier in de schappen te plaatsen.

 

’n Paar weken later was de eerste batch van 6000 flesjes uitverkocht en was Het Brouwdok bereid voor een lucratieve inkoopprijs een tweede batch te brouwen en daarmee nogmaals de in Corona-ellende verkerende Bruine Vloot te steunen.

 

Posters op de schepen en in marktkramen op de Voorstraat enthousiasmeerden Harlingers, bedrijven en bezoekers van buiten om hun steentje bij te drinken.  Vrijdags en zaterdags stonden schippers in de Admirael aan het Havenplein paraat om de nieuwe voorraad aan de man of vrouw te brengen. Begin maart werden de laatste loodjes uitgezet door de Lions en ging de Admirael weer op slot.

 

Als dan om en nabij 13,300 flesjes Red de Vloot Bier soldaat zijn gemaakt of in afwachting daarvan in de koeling liggen, is het tijd voor de penningmeester van de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen om de balans op te maken. Door ieders inbreng en inspanning is er nauwelijks sprake van kosten en wordt de opbrengst vastgesteld op twintigduizend Euro!! De VBZH dankt iedereen die als klant, als verkooppunt of als sjouwer zijn bijdrage heeft geleverd aan dit succes.

 

De Stichting REDDEVLOOT kan nu aan de slag om waar nodig acute hulp te verlenen teneinde de schepen in de vaart te houden of om andere actie te ondernemen ten faveure van dit VAREND ERFGOED. 

Algemeen Corona

Meer nieuws

Vraag nu burgemeester Roel Sluiter het hemd van het lijf!

09-04-2021

HARLINGEN - Onze burgervader Roel Sluiter neemt 28 mei 2021 afscheid als burgemeester van de gemeente Harlingen.

In Memoriam: Petra de Langen

09-04-2021

HARLINGEN - Petra is niet meer.

Leerlingen ontdekken biodiversiteit op hun eigen schoolplein

09-04-2021

HARLINGEN - Wethouder Harry Boon overhandigde vandaag samen met Agnes Bakker van IVN Natuureducatie de ontdekkist over biodiversiteit aan IKC Prins Johan Frisoschool in Harlingen.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen
BENG Evenementen BENG Evenementen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Omdraai De Omdraai