Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Op RSG Simon Vestdijk mag je zijn wie je wilt

10-12-2021

HARLINGEN - Paarse vrijdag op RSG Simon Vestdijk

Op RSG Simon Vestdijk mag je zijn wie je wilt De organiserende leerlingen van de leerlingenraad

Iedere tweede vrijdag van december staat in het teken van Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een initiatief van het COC en de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door op deze dag de kleur paars te dragen zetten beide partijen zich in voor seksuele- en genderdiversiteit als norm. Met deze kleur tonen ze solidariteit met LHBT+’ers, en laten ze zien dat ze tegen het pesten zijn van LHBT-jongeren. Op RSG Simon Vestdijk mag iedereen zijn wie hij/zij wil zijn. Daarom doet de school jaarlijks mee aan Paarse Vrijdag, dat wordt georganiseerd door een brede groep leerlingen uit de leerlingenraad. Directeur Gerald Schutte: “School moet bij uitstek een veilige plek zijn voor iedereen, waar iedereen zich thuis voelt. Een initiatief als Paarse Vrijdag kan daarbij helpen.”

 

De noodzaak tot Paarse Vrijdag

Een initiatief zoals Paarse Vrijdag is nog steeds hard nodig. De praktijk leert dat school in sommige gevallen nog steeds niet een veilige plek is voor jongeren. Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle middelbare scholieren moeite heeft met openlijke uitingen van homoseksualiteit. LHBT-jongeren vinden school minder leuk, ze spijbelen vaker, ze vinden de onderlinge sfeer in de klas (en hun eigen positie hierin) minder goed, ze hebben een minder goede band met hun docenten en 51% van hen die uit de kast zijn, zijn het afgelopen jaar gepest of hebben te maken gehad met negatieve reacties rondom hun geaardheid.

 

4 Docenten v.l.n.r. Dhr. Judkins, Mw. Van Abbema, Mw. Gerritzen en Dhr. Feenstra.

 

Aandacht voor diversiteit op RSG Simon Vestdijk

Juist daarom is het van belang om als school op dit thema zichtbaar te zijn, solidariteit te tonen en uit te dragen dat school een veilige en fijne plek moet zijn voor iedereen. Binnen RSG Simon Vestdijk is er dan ook ruime aandacht voor, naast de deelname aan Paarse Vrijdag. Het is een gespreksonderwerp binnen de vakken, bij de mentorles, er wordt jaarlijks een theatervoorstelling aangeboden en de (zorg)ondersteuning is erop afgestemd.

 

V.l.n.r. Silke Bergsma, Thomas Hoekstra en Sara Ahmar.

 

Paarse Vrijdag op RSG Simon Vestdijk

Paarse Vrijdag was op 10 december opnieuw een groot succes op RSG Simon Vestdijk. Veel leerlingen en personeelsleden waren in het paars gekleed. De leerlingenraad had de school mooi versierd met posters, afbeeldingen met LHBT-iconen en regenboog- en progressvlaggen. Leerlingen konden een Paarse Vrijdag tatoeage laten zetten en op de foto in de paarse photobooth. De leerlingenraad kijkt terug op een mooie dag: “Deze dag was een succes, en we hopen dat we hebben kunnen bijdragen aan een nog veiligere schoolomgeving.” Eén overwinning hebben de leerlingen al binnen. Na de herinrichting van het schoolterrein zal de progressvlag dagelijks wapperen op het schoolplein. Directeur Gerald Schutte: “Zo laten we dagelijks zien dat we diversiteit een warm hart toedragen.”

 

Eén van de posters met de LHBT+ iconen

Onderwijs Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Wie kent Kitty?

10-12-2021

HARLINGEN - Oud Harlingen is op zoek naar de jonge vrouw op de foto.

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Herinneringen maken

10-12-2021

HARLINGEN - Afgelopen week kwam het bericht dat het niet goed gaat met mijn vader.

Zeerobben: De JO15-groep

10-12-2021

HARLINGEN - Net als bij de JO17 groep gaat het bij de JO15 groep ook goed.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen