De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Op reis met visum naar Canada en Amerika of toch blijven in Harlingen?

26-11-2020

HARLINGEN - Het is uiteraard hartstikke leuk om op reis te gaan naar Amerika en/of Canada.

Op reis met visum naar Canada en Amerika of toch blijven in Harlingen? Waterspiegeling Willemshaven Harlingen. Foto: Ynze Braaksma

Je zult dan in de meeste gevallen een visum aan moeten vragen. Toch is dit op het moment niet helemaal mogelijk, al kun je wel alvast een visum regelen voor als je weer naar Amerika of Canada kunt vliegen zonder problemen. Wil je eindelijk eens die doorreis door Amerika maken? Een ESTA aanvragen is dan verplicht. Kies je juist voor een vakantie naar het noordelijke buurland? Regel dan een eTA Canada voordat je in het vliegtuig stapt naar je bestemming. Een visum aanvragen is niet altijd nodig. Als je gewoon in Harlingen blijft dan heb je natuurlijk geen visum nodig, terwijl dit alsnog hartstikke leuk is. 

 

Ontdek al wandelend Harlingen met de Wandelroute Simon Vestdijk, wat in Amerika niet mogelijk is natuurlijk

De bekende schrijver Simon Vestdijk is opgegroeid in Harlingen. Zijn geboorteplaats is een terugkomende inspiratiebron in zijn werk. Zo werd Harlingen als Lahringen gebruikt in zijn boek ‘Kind tussen vier vrouwen’, wat hij ook deed in de hierop gebaseerde Anton Wachter serie. In de Literaire Routes app vind je een route die je neemt door de stad. Je begint op de Voorstraat. Zestien stops later zul je niet alleen veel meer weten over Simon Vestdijk, maar ook over Harlingen. Bij een paar pitstops hoor je Vestdijk zelf aan het woord, terwijl op andere momenten juist delen uit zijn boeken voorgelezen worden. Een volle accu is zeker nodig voor deze mooie wandeltocht door de Friese stad. 

 

Leer meer over de geschiedenis van Harlingen, niet Canada dus, in Gemeentemuseum Het Hannemahuis

Mogelijk wist je het nog niet, maar de geschiedenis van Harlingen kun je zeker bijzonder noemen. De historie van de stad kun je vinden in Het Hannemahuis. In dit museum aan de Voorstraat 56 in Harlingen kun je onder meer ontdekken hoe de allerlaatste walvisvaarder uit de Friese plaats vastliep in het poolijs. Ook is het mogelijk om te kijken hoe de inwoners van Harlingen jenever stookten in 1760, terwijl je daarnaast ook het prachtige zilversmeedwerk van de ambachtslieden uit de stad aan kunt schouwen in dit gemeentemuseum. Ook de audiotour is zeker een aanrader als je Het Hannemahuis bezoekt. 

 

Het water op zonder visum door Rederij Vooruit

Harlingen ligt natuurlijk aan het water, wat het een populaire bestemming maakt onder de liefhebbers van watersporten, zij komen liever naar Friesland dan naar Amerika of Canada. Daarnaast is het natuurlijk ook een voordeel dat een visum niet nodig is. Je kunt zelf ook het water opgaan als je in Harlingen bent. Doe dit door bijvoorbeeld een zeilboot te huren bij Rederij Vooruit. Zo kun je zelf een dag ervaren hoe het is op een zeilboot. Ook kun je per boot unieke evenementen bezoeken samen met de rederij. Zo is het mogelijk om naar de Sneekweek te gaan, wat altijd een gezellig feest is. Daarnaast kun je zeehondjes in het wild spotten, wat je doet bij een zeehondenbank onder Vlieland op een boot van Rederij Vooruit.

Algemeen Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

HMHC Weekoverzicht

26-11-2020

HARLINGEN - Komende zaterdag wordt er weer onderling gehockeyd op de hockeyvelden van HMHC aan de Westerzeedijk.

Black Friday actie bij Brouwdok

26-11-2020

HARLINGEN - Ook Brouwdok heeft vrijdag 27 november een Black Friday actie!

Leerlingen SDV zijn scheidsrechter bij sportdag RSG Simon Vestdijk

26-11-2020

HARLINGEN - Vlak voor de wedstrijd spreekt docent Sport Dienstverlening en Veiligheid, Alwin Broekhuizen, zijn leerlingen toe.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad