De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Online voorlezen bewoners wooncentrum Almenum groot succes!

21-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Stichting Present Noordwest Friesland twee keer een voorleesmoment georganiseerd.

Medewerkers van Vermilion Energy zijn gekoppeld aan bewoners van wooncentrum Almenum. Door middel van tablets en teams werd een contactmoment afgesproken. Het was een grandioos succes. Voor zowel de bewoners en medewerkers van wooncentrum Almenum, maar ook voor de voorlezers. De eerste reacties van de bewoners zijn lovend. Men is enthousiast over het contact met deze onbekende mensen, de gezelligheid van het moment. Mensen vinden het bijzonder om op deze manier voorgelezen te worden en het gesprek te voeren dat daaruit voortvloeit. Voor alle partijen was dit een nieuwe manier om contact te leggen. Bij een van de koppels was het zo gezellig, dat er van voorlezen niet veel meer is gekomen. Maar de twee heren hadden meteen een vervolgafspraak ingepland.

 

“Dit is de toekomst, we zullen vast vaker gebruik maken van onlinemogelijkheden” aldus Trudy Potma vrijwilligerscoördinator van het wooncentrum. Ze is blij met een stichting als Present die op deze manier groepen kan verbinden aan bewoners die onder de hoede van de Kwandrantgroep vallen. Het is zeker voor herhaling vatbaar. 

De ervaringen voor Vermilion Energy met het online voorlezen zijn erg positief.  Normaliter is er elk jaar de ‘Day of Caring’, waarbij medewerkers van het bedrijf de handen uit de mouwen steken en praktische projecten en/of sociale projecten uitvoeren. Dit in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. De reguliere projecten zijn het afgelopen jaar bijna niet mogelijk geweest en daarom is het een mooi alternatief.

 

 

Het online voorlezen is een nieuwe manier van contact leggen. Voor bedrijven een mooie manier om maatschappelijk verantwoord bezig. En medewerkers ervaren ook hoe leuk het kan zijn om vrijwilligerswerk te doen. Voor de bewoners is het een bijzonder moment om contact te hebben met een voor hen onbekend persoon.  Het heeft echt een meerwaarde voor het welzijn van mensen die in een wooncentrum of verzorgingscentrum vertoeven.

 

Heeft u een bedrijf of organisatie en wilt u ook maatschappelijk betrokken zijn? Stichting Present Noordwest Friesland koppelt groepen vrijwilligers aan mensen die het nodig hebben. Dat kan zijn online voorlezen of een andere corona proof activiteit. Of een praktisch project voor mensen zonder netwerk, zonder geld, en zonder goede gezondheid.

 

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u kijken op de website van Present Noordwest Friesland www.presentnoordwestfriesland.nl of mailen met algemeen coördinator Anja Schilder anja.schilder@presentnwf.nl

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden gemeente Harlingen

21-04-2021

HARLINGEN - De komende weken past de gemeente Harlingen haar openingstijden aan.

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark

21-04-2021

HARLINGEN - Dit jaar is er door corona helaas geen ‘Boomfeestdag’. En dat kan natuurlijk niet vond de negenjarige Rick uit Harlingen.

Maritieme Academie Harlingen organiseert grote internationale conferentie

21-04-2021

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen organiseert op donderdag 22 april een grote internationale eindconferentie.

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Omdraai De Omdraai Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt