RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Online voorlezen bewoners wooncentrum Almenum groot succes!

21-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Stichting Present Noordwest Friesland twee keer een voorleesmoment georganiseerd.

Medewerkers van Vermilion Energy zijn gekoppeld aan bewoners van wooncentrum Almenum. Door middel van tablets en teams werd een contactmoment afgesproken. Het was een grandioos succes. Voor zowel de bewoners en medewerkers van wooncentrum Almenum, maar ook voor de voorlezers. De eerste reacties van de bewoners zijn lovend. Men is enthousiast over het contact met deze onbekende mensen, de gezelligheid van het moment. Mensen vinden het bijzonder om op deze manier voorgelezen te worden en het gesprek te voeren dat daaruit voortvloeit. Voor alle partijen was dit een nieuwe manier om contact te leggen. Bij een van de koppels was het zo gezellig, dat er van voorlezen niet veel meer is gekomen. Maar de twee heren hadden meteen een vervolgafspraak ingepland.

 

“Dit is de toekomst, we zullen vast vaker gebruik maken van onlinemogelijkheden” aldus Trudy Potma vrijwilligerscoördinator van het wooncentrum. Ze is blij met een stichting als Present die op deze manier groepen kan verbinden aan bewoners die onder de hoede van de Kwandrantgroep vallen. Het is zeker voor herhaling vatbaar. 

De ervaringen voor Vermilion Energy met het online voorlezen zijn erg positief.  Normaliter is er elk jaar de ‘Day of Caring’, waarbij medewerkers van het bedrijf de handen uit de mouwen steken en praktische projecten en/of sociale projecten uitvoeren. Dit in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. De reguliere projecten zijn het afgelopen jaar bijna niet mogelijk geweest en daarom is het een mooi alternatief.

 

 

Het online voorlezen is een nieuwe manier van contact leggen. Voor bedrijven een mooie manier om maatschappelijk verantwoord bezig. En medewerkers ervaren ook hoe leuk het kan zijn om vrijwilligerswerk te doen. Voor de bewoners is het een bijzonder moment om contact te hebben met een voor hen onbekend persoon.  Het heeft echt een meerwaarde voor het welzijn van mensen die in een wooncentrum of verzorgingscentrum vertoeven.

 

Heeft u een bedrijf of organisatie en wilt u ook maatschappelijk betrokken zijn? Stichting Present Noordwest Friesland koppelt groepen vrijwilligers aan mensen die het nodig hebben. Dat kan zijn online voorlezen of een andere corona proof activiteit. Of een praktisch project voor mensen zonder netwerk, zonder geld, en zonder goede gezondheid.

 

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u kijken op de website van Present Noordwest Friesland www.presentnoordwestfriesland.nl of mailen met algemeen coördinator Anja Schilder anja.schilder@presentnwf.nl

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden gemeente Harlingen

21-04-2021

HARLINGEN - De komende weken past de gemeente Harlingen haar openingstijden aan.

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark

21-04-2021

HARLINGEN - Dit jaar is er door corona helaas geen ‘Boomfeestdag’. En dat kan natuurlijk niet vond de negenjarige Rick uit Harlingen.

Maritieme Academie Harlingen organiseert grote internationale conferentie

21-04-2021

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen organiseert op donderdag 22 april een grote internationale eindconferentie.

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad