Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Online algemene ledenvergadering Zeerobben

02-12-2021

HARLINGEN - Johannes Woudstra benoemd tot erelid.

Online algemene ledenvergadering Zeerobben Johannes Woudstra werd benoemd tot erelid en daarnaast kreeg de tribune op het hoofdveld de naam: Johannes Woudstra tribune. Foto: Frans Bode.

Met toestemming van de bevoegde instanties kon het bestuur van Zeerobben afgelopen maandag dan toch nog haar uitgestelde algemene ledenvergadering (ALV) houden. Met maar een beperkt aantal mensen aanwezig in de kantine waren er wel veel leden online ingeschakeld en konden zo zien hoe Anne v.d. Tuin toetrad tot het hoofdbestuur, Dirk Arends zijn termijn verlengde, Sander Alberda officieel tot voorzitter werd gekozen en Johannes Woudstra afscheid nam.

 

De voorzitter begon de vergadering met een heel bijzondere mededeling. Hij vertelde dat Wilfred Boers ruim een jaar geleden was overleden en dat onlangs bleek dat Wilfred Zeerobben een legaat had nagelaten. En dat legaat betekende een aanzienlijke financiële bijdrage voor de club. Er is vervolgens gekeken naar de staat van dienst van Wilfred bij Zeerobben die o.a. jeugdleider was, leider bij de vrouwen is geweest en lid was van de businessclub. Daarom heeft het bestuur besloten om jaarlijks (3 jaar lang) het geld te verdelen onder de jeugdafdeling, het meisjes/damesvoetbal alsmede de businessclub. Eenieder was zichtbaar onder de indruk van deze mededeling. 


Bij punt 5 bracht de aftredende penningmeester Peter Jaspers uitgebreid financieel verslag uit over de club en bleek dat de vereniging goed door de corona-tijd is gekomen tot nu toe. Een groot woord van dank en waardering was er dan ook voor de leden, donateurs, sponsoren, gemeente en overheid die allen hun steentje daaraan hadden bijgedragen. Er werd door de kascommissie decharge verleend aan die penningmeester. Na de pauze nam bestuurslid Geertjan de Groot eenieder mee in de uitbreidings- en nieuwbouwplannen voor de kleedaccommodatie. Aan de hand van tekeningen liet hij de vergadering hoe het geheel eruit komt te zien en dat zag er op de schetstekeningen fantastisch uit. Binnenkort zullen de eerste werkzaamheden aanvangen.

 

Punt 11 “Bestuursverkiezingen” nam veel tijd in beslag en daar was alle reden toe. Normaal gesproken is het punt bestuursverkiezingen een hamerstuk maar dat was nu wel even anders. De benoemingen van Anne v.d. Tuin (jeugdvoorzitter) in het hoofdbestuur en de termijnverlenging van Dirk Arends (sponsorzaken) bleken ook hamerstukken en ook het (definitieve) afscheid van penningmeester Peter Jaspers laat nog even op zich wachten totdat er een opvolg(st)er is gevonden. Maar het aftreden van voorzitter Johannes Woudstra nam wat meer tijd in beslag. Sander Alberda was al eerder bereid gevonden om de functie als voorzitter van Zeerobben over te nemen van Woudstra en afgelopen maandag werd dat officieel bekrachtigd door de overdracht van de voorzittershamer door Johannes aan Sander. Alberda is bij velen een bekend gezicht vanwege zijn functie als directeur/eigenaar van Nesta Shipping B.V. en als lid van de businessclub van Zeerobben. Woudstra gaf nog maar eens hoe blij hij is met zijn opvolger en sprak alle vertrouwen uit richting de nieuwe voorzitter. Alberda nam vervolgens het woord en stipte nog maar eens even de staat van dienst aan van de scheidende voorzitter. Al ruim 50 jaar “in dienst” bij Zeerobben met verschillende petten op. “Volgens mij heeft hij het gras nog wel gemaaid” aldus Alberda. We kennen hem niet alleen van de stuwende kracht achter de trainingskampen in Spanje en als de woordvoerder in Trebol bij de fusiebesprekingen maar we kennen hem ook als jeugdleider en jeugdsecretaris. Toen ook was hij al initiator van buitenlandse “Eurosporting toernooien” voor de jeugd in Duitsland en België. Naast jeugdsecretaris was Woudstra jarenlang hoofdbestuurslid met de portefeuille “sponsorzaken”. En de laatste 10 jaren dus in de rol van voorzitter die zeer begaan was (is) met zijn club. In die jaren waren er vele hoogtepunten zoals de sportieve successen van het Vlaggenschip en het tweede elftal (Beloftenteam), de verdere professionalisering van de jeugdopleiding (met o.a. het aanstellen van een Hoofd Jeugdopleiding) en het fors versterken van begroting alsmede de oprichting en vervolgens succesvol maken van de Businessclub Zeerobben. En uiteraard de vruchtbare samenwerking met de hoofdsponsor SMEDING Groenten en Fruit en Hoofd Jeugdsponsor Froonacker en De Witte Assurantiën. Niemand schrok dan ook van het voorstel van voorzitter Alberda om Johannes Woudstra te benoemen tot erelid van de zmvv Zeerobben. Zowel in de Robbenplaat als ook vanuit de speakers van de beamer (online vergadering) klonk een welgemeend luid applaus. Een prachtige, welverdiende titel voor een bevlogen voorzitter.

 

De scheidende voorzitter Johannes Woudstra draagt de voorzittershamer over aan Sander Alberda. Foto: Frans Bode.

 

Wat wel even schrikken was voor de scheidende voorzitter waren de woorden van Alberda: “maar er is nog iets”. Nou dat “iets” bleek niet zomaar “iets” te zijn. Het bestuur had besloten om de huidige tribune op het hoofdveld de naam van Johannes Woudstra te geven. Naast de Piet Waaijer bestuurskamer dus nu ook de Johannes Woudstra tribune. De scheidende voorzitter was zeer verrast en kon niets anders dan even zwijgen. De scheidende voorzitter was stil, verrast en trots. Het was een mooi einde van een zeer bijzondere vergadering.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gemeente Harlingen: Parkeren per 1 januari 2022

02-12-2021

HARLINGEN - De raad heeft 10 november ingestemd met de parkeerverordening 2022.

De meiden van Zeerobben

02-12-2021

HARLINGEN - Zowel de VR1 als MO15 als ook MO13 kwamen afgelopen zaterdag in actie.

PvdA Harlingen kiest voor Erik de Groot als lijsttrekker

02-12-2021

HARLINGEN - De leden van de Partij van de Arbeid afdeling in Harlingen hebben bij de Algemene Ledenvergadering het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis