De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Online Algemene Ledenvergadering Zeerobben

17-02-2021

HARLINGEN - Misschien wel de eerste en ook meteen de laatste keer in het bestaan van de voetbalvereniging Zeerobben.

Een online ledenvergadering in verband met de getroffen corona-maatregelen. Normaal gesproken een volle bak in de Robbenplaat maar dit keer op zaterdagmiddag 13 februari een handjevol mensen in de al maanden verlaten kantine. In verband met de ingestelde avondklok was de vergadering verplaatst van maandag 15 februari naar de zaterdagmiddag. Maar het bestuur had niet stil gezeten en had haar zaakjes meer dan goed voor elkaar. Leden vanaf 16 jaar konden zich aanmelden voor deze vergadering en ontvingen een duidelijke instructie via de mail hoe ze via TEAMS mee konden kijken, luisteren en praten. De techniek staat voor niks. En…..alles werkte.

 

Voorzitter Johannes Woudstra opende om 16.00 uur de vergadering en blikte terug op het afgelopen jaar met alle gevolgen van dien en probeerde alvast ook voorzichtig vooruit te kijken. Ook het hoofdstuk renovatie Oostersportpark en het daaraan gekoppelde overleg met de gemeente wordt helaas een terugkerend item in het voorwoord van de voorzitter. Het thema corona stond centraal in het voorwoord en de voorzitter roemde dan ook de steun van de leden, sponsoren en de  overheid (gemeente).  Ook stond hij stil bij het overlijden van Anne Bleeker en Wilfred Boers het afgelopen jaar.

 

Na zijn voorwoord konden de punten van de agenda vlot afgewerkt worden. De toelichting van penningmeester Peter Jaspers nam echter meer tijd in beslag dan normaal. Dit had alles te maken met de uitvoerige uitleg over de manier waarop de vereniging door de corona-crisis probeert te manoeuvreren. De penningmeester liet zien dat het zware tijden zijn voor de vereniging maar zeker niet uitzichtsloos. En dat zorgde voor opluchting bij velen. Vervolgens kon Albert Beuker namens de kascommissie decharge verlenen aan de penningmeester. Dit jaar geen uitreiking van de Wolter Bakker Trofee maar uiteraard wel aandacht voor bestuurswisselingen. Gerrit Bos runt al jaren de kantine en was de laatste jaren verantwoordelijk voor activiteiten zoals de familiedag en de onlangs gehouden bingo. Gerrit kiest niet voor een volgende termijn in het bestuur maar stopt er ook niet mee. Hij blijft “kantinebaas” en zal zich daar volledig op gaan richten. Titels had de voorzitter niet weg te geven aan Gerrit die al erelid en lid van verdienste is maar wel een heerlijke rode wijn. En natuurlijk eeuwige roem want ook Gerrit mocht zijn steentje op het bord “bestuursleden aller tijden” onthullen.

 

Verder trad Herke de Groot toe tot het bestuur met de portefeuille algemene zaken en ook voor Marcel Visser ligt er een grote uitdaging binnen het bestuur als bestuurslid technische zaken. Beiden viel een applaus ten deel. Voorzitter Johannes Woudstra had ook al eerder aangegeven zijn termijn niet te verlengen en zou normaliter in  de najaarsvergadering van november 2020 afscheid genomen hebben als voorzitter van de club. Maar gezien de moeilijke en complexe tijd waarin we nu leven heeft de voorzitter besloten om niet meteen af te zwaaien maar de vereniging nog tot de volgende ALV (november 2021) te leiden. Dat besluit werd met applaus ontvangen.

 

Tot slot konden er nog wat online rondvragen beantwoord worden en kon de voorzitter rond 18.45 uur de vergadering sluiten zonder helaas iedereen een drankje namens de club aan te bieden hetgeen traditie is geworden bij de vereniging.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gemeentelijke belastingen 2021

17-02-2021

HARLINGEN - Binnenkort valt bij veel mensen de aanslag gemeentelijke belastingen weer op de mat.

We gaan weer voetballen!

17-02-2021

HARLINGEN - Waarom? Omdat we denken dat het weer kan en omdat de kinderen en de organisatie er weer zin in hebben en klaar voor zijn.

Kunstwerk Frank Stella naar Harlingen!

17-02-2021

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs een intentieovereenkomst met kunstenaar Frank Stella ondertekend.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Omdraai De Omdraai Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona