Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ongeschut: uniek vaarfestival door Harlingen!

15-09-2017

HARLINGEN – Zaterdag 16 september zijn vanaf 19.30 uur de wateren in het stadshart van Harlingen weer het decor van Harlingen Ongeschut, een bonte stoet van versierde, sfeervol verlichte en opvallende vaartuigen.

Wat zes jaar terug opgezet is als experiment, is een nu niet meer weg te denken evenement in Harlingen waar iedereen al weken naar uitkijkt.

 

De route passeert tal van verrassende optredens en bezienswaardigheden welke de deelnemende bootjes en opvarenden, maar zeker ook de duizenden toeschouwers op de kades een mooie sprookjesachtige avond zullen bezorgen.

 

Tot middernacht gaat het publiek vermaakt worden! De 17-jarige Harlinger Sander Santema, beter bekend als DJ Blauwe Maandag, opent het vaarfestival en de band Everyday People met een repertoire van Funk, Soul, Pop, Rock en African Reggae gaat het evenement vanaf het hoofdpodium aan de Noordoostersingel afsluiten.

 

De politie houd vanaf het water en de kades toezicht zodat de vaartocht veilig kan verlopen. De organisatie wenst iedereen die een dolle, maffe, frisse avond wil beleven, die wil proberen met de slappe lach te dansen, zaterdag 16 september een fantastische 6e editie van Harlingen Ongeschut! 

 

Dankzij de organisatie van BENG, de sympathie van maatjes en de geweldige steun van sponsors, organisaties en hulpverleners: JUMBO Olaf Hermus, Meromar Seafoods B.V., HVS Dredging Support B.V., Gemeente Harlingen, Harlingen Promotion, Bestemming NoordWest, BDS Harlingen, Visie-Events, PLUS Lunenborg, Albert Heijn Harlingen, Windstroompark Riedpolder, Hotel Restaurant Anna Casparii, Kustvaart Harlingen, Bootjesverhuur ‘Ouwe Seun’, Copini Opticiens, Café de Lichtboei, Steemar BV, Bouwbedrijf Jelle Bruinsma, Wally’s BV, Eco Protecta BV, UsedCompressor.nl, Café ’t Skûtsje, Café ’t Noorderke, Vogelaar Audio, Restaurant Ons..., ms Langenort, Venneman Concept, HEMA Harlingen, Diac Medical, Hoveniersbedrijf Gerard Bruin, Dio Jurien, Smaragd Security, KIV Noord, Café Rekneck, Havendienst Harlingen kan dit allemaal geregeld worden in onze bruisende en intens levendige stad.

 

 

Om één ander in goede banen te leiden zijn er een paar mededelingen voor de schippers en bemanning op de deelnemende vaartuigen. 

 

Spelregels, veiligheid & eigen risico!

In verband met de verwachte drukte zal er vermoedelijk 1 ronde gevaren kunnen worden. Om grote opstoppingen op de route te voorkomen, roepen we iedereen op: de bootjes goed en duidelijk rondom te verlichten, stapvoets te varen, niet in te halen en rekening te houden met ieders veiligheid. 

 

Scheepvaartbericht Harlingen Ongeschut

In verband met het nautisch evenement “Harlingen Ongeschut” gelden op zaterdag 16 september de volgende verkeersmaatregelen voor het scheepvaartverkeer:

 

Harlingen, Oude Buitenhaven, stremming

 • Stremming Keersluis (Sas) en Sasbrug
 • Dit geldt op zaterdag 16 september ca. 15.00 uur tot  zondag 17 september ca. 01.00 uur

 

Harlingen, stadsgrachten, evenement

 • Grote Sluis en Kleine Sluis vrije doorvaart
 • Dit geldt op zaterdag 16 september van ca. 19.00 tot ca. 21.30 uur

 

Informatie:

 • Verplichte vaarrichting: Noordoostersingel > Zuidoostersingel > Rozengracht > Zuiderhaven > Oude Buitenhaven > Noorderhaven > Noordijs > Franekereind > Noordoostersingel
 • Maximale vaarsnelheid 6 km/u
 • Maximale doorvaarthoogte 1,70 m.

 

Binnenbruggen

De binnenbruggen in Harlingen worden volgens de algemene regeling van de Provincie Fryslân bediend. Komt u vanuit de richting Van Harinxmakanaal of de Bolswardervaart dan worden de tussenliggende bruggen van 1 april tot 1 november bediend van 9.00 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 19.00 uur.

Uiteraard moet u bij de spoorbrug rekening houden met het treinverkeer.

 

De vaarroute Harlingen - Bolsward heeft een garantiediepte van 1.40 en een doorvaarthoogte van 2.50 meter.

 • De brugwachter is te bereiken via telefoonnummer 06-53752587.

 

Politie en verkeersregelaars

Tijdens Harlingen Ongeschut houdt de politie toezicht en uiteraard dienen hun aanwijzingen zonder morren te worden opgevolgd. Ongeschut moet één groot gemoedelijk feest zijn, ook voor de politie!

 • Er wordt actief gecontroleerd op alcoholgebruik, verlichting (rondom de boot is verplicht) en veiligheid -kinderen tot 12 jaar zwemvest verplicht- op het water!
 • De alcoholwetgeving op het water (artikel 27 Scheepvaartverkeerswet). Ter informatie: het toegestane promillage is gelijk aan dat op de weg (0,5 promille). 

 

Verlichting

Aangezien ‘Harlingen Ongeschut’ ‘s avonds plaatsvindt dienen de deelnemende bootjes niet alleen ‘sfeervol’, maar is het voor ieders veiligheid ook verplicht om duidelijk rondom verlicht te zijn (dit mag een streng kerstlampjes, ledslang oid zijn). Hoe meer verlichting op de boten, hoe feestelijker het geheel er uit ziet. Zorg er wel voor dat de aangebrachte verlichting veilig is. 

 

Regels en Tips veilig varen

 • Kinderen tot 12 jaar en diegenen die niet kunnen zwemmen: ZWEMVEST VERPLICHT!
 • Muziekinstallaties aan boord mogen géén overlast voor de bands en directe omgeving vormen.
 • Open vuur aan boord van de vaartuigen is verboden.
 • Houd uw handen en voeten binnen boord.
 • Ga niet met teveel mensen aan boord.
 • Schroefwater van grote schepen maakt kleine vaartuigen onbestuurbaar: manoeuvreer voorzichtig!
 • Houd afval aan boord.
 • Iedereen neemt uiteraard deel op eigen verantwoording & risico!

 

Afval & recycle bekers

Laten we met z'n allen ernaar streven dat het een SCHOON evenement is. Graag je eigen afval verzamelen en mee naar huis nemen. Bij het tappunt (locatie hoofdpodium aan de Noordoostersingel) wordt gebruik gemaakt van statiegeldbekers. Het effect is dat na dit festival veel minder bekers op de grond/water worden gegooid en dat deze bekers kunnen worden schoongemaakt om ze volgend jaar opnieuw te gebruiken.

 

De organisatie is op geen enkele wijze aansprakelijk. Deelname aan vaarfestival 'Harlingen Ongeschut' is op eigen risico en verantwoording. De organisatie rekent op 'goed zeemanschap'! 

 

Iedereen een behouden vaart, véél plezier... óp en óm het water van prachtig Harlingen!

Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

De charme van Harlingen op nationale televisie

15-09-2017

HARLINGEN - Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Harlingen.

Ontdek een wereld vol avontuur

15-09-2017

HARLINGEN - Alle jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar worden bij scouting de bevers genoemd.

Route en programma Harlingen Ongeschut

15-09-2017

HARLINGEN - De route passeert tal van verrassende optredens en bezienswaardigheden welke de deelnemende bootjes en opvarenden, maar zeker ook de duizenden toeschouwers op de kades een mooie sprookjesachtige avond zullen bezorgen.

Reacties