Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Onderzoek naar wensen en behoeften van verenigingen

23-07-2022

HARLINGEN - De Stichting Sportakkoord Harlingen is in samenwerking met het Beweegteam Harlingen en Sport Fryslân een grootschalig onderzoek gestart om te peilen wat de wensen, behoeften en ambities zijn van verenigingen in Harlingen.

Doel van het onderzoek is om erachter te komen wat speelt bij de verenigingen, hoe zij hun rol zien in een maatschappelijk veranderende leefomgeving en wat zij nodig hebben om toekomstbestendig te worden.

 

De Stichting Sportakkoord Harlingen wil graag nauw samenwerken met verenigingen om een breed aanbod voor iedereen in Harlingen neer te zetten en om een gezonde leefomgeving te stimuleren. De rol van verenigingen in het leefbaar houden van de stad, wijken en dorpen is immers van cruciaal belang. Onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau heeft echter uitgewezen dat het verenigingsleven in Friesland onder druk staat. Door de coronapandemie hebben veel activiteiten lang stilgelegen, waardoor zowel de leden- als de vrijwilligersaantallen zijn teruggelopen. Bovendien heeft men te maken met steeds veranderende regelgeving en maatschappelijke veranderingen.

 

Verenigingen zoeken daarom naar manieren om toekomstbestendig te blijven om zo hun cruciale rol op het gebied van sociale contacten, maar ook als het gaat om gezondheid, vitaliteit en ontspanning, te kunnen blijven vervullen. De Stichting Sportakkoord Harlingen kan en wil daar samen met Beweegteam Harlingen een rol in spelen om de verenigingen daarbij te ondersteunen. Dat kan onder andere door het aanbieden van praktische ondersteuning, zoals het faciliteren van opleidingen van bestuurders en vrijwilligers, het ondersteunen van het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en door financieel bij te dragen aan het uitvoeren van die nieuwe initiatieven.

 

Inmiddels hebben 37 verenigingen in Harlingen een brief gehad met daaraan gekoppeld een uitgebreid enquêteformulier. Tevens is via Sport Fryslân organisatiedeskundige Dirk van der Woude aangesteld als kwartiermaker. Hij gaat de enquêteformulieren verzamelen en analyseren en op basis daarvan afspraken maken met alle verenigingsbestuurders van de verenigingen om over de uitkomsten verder in gesprek te gaan. Uiteindelijk wordt al die informatie verwerkt in een adviesrapport dat waarschijnlijk begin november 2022 gereed zal zijn. De inhoud van dat rapport zal medebepalend zijn hoe de Stichting Sportakkoord Harlingen, in samenwerking met het Beweegteam Harlingen en de gemeente Harlingen, de ambities om de verenigingen in Harlingen gezonder en sterker te maken, vorm kan worden gegeven.

 

Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waterscouts strijken met de eer

23-07-2022

HARLINGEN - Twee eerste prijzen kreeg waterscoutinggroep Caspar di Robles uitgereikt na zeilwedstrijden van Scouting Fryslân bij Sneek.

Oldstars Friendship Cup bij fc Harlingen

23-07-2022

HARLINGEN - Op zijn eigen bakfiets fietste Simon Vuyk vrijdagmiddag het veld van fc Harlingen op.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn