Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ondernemend Harlingen en Businessclub positief vooruit!

16-10-2021

HARLINGEN - Op woensdagavond j.l. organiseerde de Businessclub van Ondernemend Harlingen een bijeenkomst voor de Harlinger ondernemers en leden in het Entrepotgebouw aan de Dokkade.

Ondernemend Harlingen en Businessclub positief vooruit! Foto: Joachim de Ruijter

Door Ubbo Posthuma

 

Op het programma stond de Algemene Ledenvergadering waarin een update werd gegeven over het bestuur, financiën en andere zaken. Daarnaast was er volop tijd om vooral veel bij te praten, ontmoeten, eten, borrelen en andere gezelligheid. Het natje en droogje werd verzorgd door Grieks restaurant ‘Tasty Samos’, ‘Hippe Frieten’ van Cor en Wietske Boonstra en ‘Broodje Nuchter’. De inrichting was sfeervol gedaan door In4More en om de gezelligheid te verhogen was er muziek van Johan Schlecht uit Bolsward. 

 

Marco van der Voorn van de Businessclub heette alle aanwezigen, mede namens de bestuursleden Menno Mensonides en Olaf Hermus, hartelijk welkom. Hij was blij dat er eindelijk weer iets gehouden kon worden en liet het programma voor deze avond even de revue passeren. Daarbij aangetekend dat om 19.00 de Algemene Ledenvergadering zou beginnen.

 

Het was dan ook keurig om 19.00 uur dat in een afgeschermde gedeelte van de zaal voorzitter Gerard de Boer de vergadering opende. De laatste vergadering werd op 23 januari 2020 gehouden. Begonnen werd met de bestuurssamenstelling. Milan Grijmans en Janco Hiemstra hebben afscheid van het bestuur genomen. Dat hield in dat er een secretaris en penningmeester moest komen. “Na een lange zoektocht hebben we die gevonden. Martine Smits als penningmeester en Nicoline de Jong als secretaris. Daar zijn we heel blij mee en dat betekend dat het bestuur nu compleet is en we weer voortvarend vooruit kunnen”, aldus voorzitter De Boer. De vergadering stemde moeiteloos in met de nieuwe bestuursleden. Afscheid van de ‘oude’ bestuursleden Angela Zeelen, Milan Grijmans en Janco Hiemstra bekrachtigd zou worden met een bloemetje. Helaas konden zij niet aanwezig zijn. De bloemen worden bij hen thuis afgeleverd verzekerde de voorzitter. Ook werd er afscheid genomen van Paul Kwast, Marius Sterk en Johan Dijkstra die de club altijd zeer sterk ondersteunden. Zij waren wel aanwezig en ontvingen een welverdiende bloemenhulde alsmede applaus uit de zaal. Zij werden bedankt voor hun jarenlange inzet. Volgens de voorzitter wordt het nog een hele uitdaging om daar nieuw kandidaten voor te vinden.

 

Het volgende punt was de herstructurering van de organisatie. Wat betreft de reclamebelasting kon de voorzitter mededelen dat die dit jaar niet wordt geïnd. De gemeente int normaal gesproken de gelden afkomstig uit de reclamebelasting en sluist het bedrag door naar de Stichting Ondernemersfonds. Ondanks het niet innen van deze belasting heeft de gemeente gemeend het bedrag toch aan het Ondernemersfonds te schenken waar de activiteiten uit worden bekostigd. Verder werd de Raad van Toezicht bestaande uit twee leden, uitgebreid met Diana Venneman. Het financiële plaatje toonde een rooskleurig beeld. Dit komt mede door de verkregen subsidie en het niet doorgaan van evenementen. “We hebben dus gespaard”, zei De Boer. “We gaan sparen voor het moment dat het weer kan en mag. Ook met name voor de Tall Ships Races Harlingen in 2022 hebben we dan wat meer armslag.” De penningmeester werd voor zijn verslag van 2020 decharge verleend.

 

Om voortaan wat professioneler te gaan werken, ook een wens van de gemeente, heeft de gemeente subsidie aangevraagd bij Provincie Fryslân om een citymanager aan te trekken, dat na verschillende kandidaten Willem Woudstra uit Kollumerland is geworden, dit voorlopig gedurende één jaar. Woudstra stelde zich even voor om te laten zien wat voor ‘vlees’ men in Harlingen in de kuip krijgt. Hij werkte bij de Sociale Dienst en had na 20 jaar alle functies gehad. Hij wilde graag in aanraking komen met enthousiaste mensen die plannen hebben. Na opleiding aan de Leeuwarder Business School beleidsambtenaar geworden, projectleider, directeur van de haven van Lauwersoog , directeur bedrijvencentrum Dokkum en de laatste jaren werkzaam op het gemeentehuis van Dokkum. “Deze man kan voor Harlingen veel betekenen”, liet voorzitter Gerard de Boer weten. De meeste prioriteit van Woudstra betreft de leegstand in de binnenstad. Ook de beeldkwaliteit van de Grote Bredeplaats, Voorstraat en Kleine Voorstraat. Zijn vraag luidde waarin onderscheid Harlingen zich. Zijn conclusie was dat het niet de dienstverlening, gastvrijheid en service verlening betreft, maar de stad zelf is. “De mooie gebouwen, de straten, het water dat is de kracht van Harlingen. Belangrijk is dan ook de uitstraling van de straten.” Woudstra liet weten gesprekken te hebben gevoerd met ambtenaren en ondernemers, die allemaal kunnen vertellen wat beter moet. Maar niemand komt met een oplossing. Ook wat het parkeren op de Voorstraat betreft heeft Woudstra goede ideeën. Voorzitter De Boer liet weten blij te zijn met een onafhankelijk iemand die de problemen kan aanpakken en er neutraal in komt.

 

Om 19.40 uur besloot voorzitter Gerard de Boer onder dankzegging deze vergadering met de toezegging dat in het voorjaar van 2022 weer een Algemene Vergadering zal worden gehouden. Voor de aanwezigen was er nog alle gelegenheid voor een netwerkborrel.

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Pizzeria Pompeï zaalvoetbal competitie 15-10-2021

16-10-2021

HARLINGEN - Drie wedstrijden en 24 doelpunten deze avond.

Gratis computercursussen in bibliotheek Harlingen

16-10-2021

HARLINGEN - In bibliotheek Harlingen valt de komende tijd van alles te doen en te leren op het gebied van gezondheid, computers en online uw zaken regelen.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus