De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ondernemen met elkaar!

14-09-2021

HARLINGEN - Dat is voor city-manager Wim Woudstra de grootste uitdaging.

Ondernemen met elkaar! City-manager Wim Woudstra

Hij is onlangs door de gemeente aangetrokken om nieuwe leegstand in het kernwinkelgebied te voorkomen en de huidige te laten afnemen. Hij mag ook voorstellen doen om de beeldkwaliteit en de inrichting van het centrum te verbeteren. Tenslotte verwacht de vereniging Ondernemend Harlingen van hem ook een bijdrage in de discussie over hoe om te gaan met redelijke eisen van welstand en hoe de winkels het historische karakter van de binnenstad kunnen versterken.

Woudstra stond niet te trappelen om mee te werken aan en interview, want "ik ga dat natuurlijk niet allemaal in mijn eentje oplossen. Dat moeten belanghebbenden uiteindelijk allemaal zelf doen."

Eenmaal aan het woord blijkt hij toch wel een duidelijke visie te hebben over wat er kan en moet gebeuren in Harlingen. Ondanks de coronapandemie en het gewijzigde consumentengedrag met meer internetbestellingen, is hij optimistisch over de ontwikkelingsmogelijkheden van Harlingen. "Maar dan moeten alle belanghebbenden wel meer gaan samenwerken." Dat optimisme is gestoeld op zijn kennis en ervaringen met de ontwikkelingen in Dokkum.

In de binnenstad komen veel belangen samen. Bewoners vragen aandacht voor het leefklimaat. Bedrijven willen een basis hebben om te kunnen ondernemen. Beleggers gaan voor waardeontwikkeling. De Harlingers willen vooral een snelle boodschap kunnen doen en bezoekers van elders willen funshoppen in een aantrekkelijk verblijfsgebied. Nergens is de druk van maatschappelijke en economische belangen op een gebied zo hoog als in de binnenstad.

Samen doen. Het lokale bedrijfsleven, de mienskip en de gemeente hebben elkaar steeds meer nodig, om het verschil te kunnen maken. Gastvrijheid en de binnenstadbezoekers centraal stellen. Daar richten andere binnensteden zich ook op. Harlingen kan daar kwaliteiten aan toevoegen die verankerd liggen in de door iedereen herkende historische binnenstad. Fraaie panden, kunnen niet zonder schone en goed onderhouden straten en straatmeubilair. Uitstallingen, reclames, decoraties, terrassen en parkeerlocaties moeten daar op worden afgestemd. Daar ligt voor mij de uitdaging!

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

D'Heerlijckheid Harlinghen, het nieuwe boek van Robert Adjiet

14-09-2021

HARLINGEN - Als ex-Randstedeling is Robert Adjiet sinds kort nieuwbakken inwoner van de stad Harlingen en mag hij zich de gelukkige bewoner noemen van een van haar fraaie grachtenpanden met bijzondere historie.

Fotorroutes Tall Ships Races Harlingen

14-09-2021

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 18 september treffen inwoners en bezoekers drie fotoroutes aan langs de Noorder- en Zuiderhaven in Harlingen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

14-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen weekend werd alweer de tweede ronde (beker)competitie gespeeld.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen