Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Omrin gaat grijze en groene containers wegen

22-10-2019

HARLINGEN - Omrin (de inzamelaar afval) alle Sortibakken en Biobakken (grijze en groene containers) vanaf 28 oktober 2019 wegen voor onderzoek voor onderzoek Tilburg University.

1. Waarom is er een onderzoek in de gemeente Harlingen?

In 2020 moet de hoeveelheid huishoudelijk restafval in Nederland drastisch zijn verminderd. De gemeente Harlingen wil graag de hoeveelheid restafval per inwoner verminderen en de inwoners stimuleren om het afval zoveel mogelijk te scheiden. Daarom heeft de gemeente Harlingen aan Tilburg University gevraagd om hierbij te helpen en een onderzoek uit te voeren.

 

2. Waarom worden mijn containers gewogen?

Om het onderzoek goed uit te kunnen voeren is het nodig om vanaf 28 oktober 2019 de Sortibakken en Biobakken (grijze en groene containers) van de inwoners in de gemeente Harlingen te wegen. Daarom gaat Omrin (de inzamelaar afval) alle Sortibakken en Biobakken (grijze en groene containers) vanaf 28 oktober 2019 wegen.

 

3. Kunt u meer vertellen over het onderzoek?

De gemeente wil samen met Tilburg University onderzoeken of het informeren van huishoudensover hoe je beter afval kunt scheiden, ook daadwerkelijk leidt tot beter afval scheiden.

 

4. Hoe lang duurt het onderzoek?

Het wegen voor het onderzoek start op 28 oktober 2019. De tweede fase van het onderzoek start halverwege januari. Deze fase duurt tot eind oktober 2020. Gedurende het onderzoek worden de gegevens periodiek geanalyseerd.

 

5. Waarom zijn persoonsgegevens nodig voor het onderzoek?

De hoeveelheid afval en de mate van afvalscheiding is afhankelijk van verschillende factoren. Tilburg University verwacht dat de gezinssamenstelling en woningkenmerken veel invloed hebben. Tijdens het onderzoek gaat Tilburg University onderzoeken of deze aanname ook klopt.

 

6. Welke persoonsgegevens worden er voor het onderzoek gebruikt?

Voor het onderzoek worden de volgende gegevens gebruikt:

 • gezinssamenstelling: het aantal gezinsleden, de leeftijdsgroep per gezinslid. De leeftijd van de gezinsleden wordt in de volgende categorieën verwerkt:
  • 0-4: 0 kinderen in deze categorie, 1 kind in deze categorie of 2 of meer kinderen in deze categorie;
  • 5-17: 0 kinderen in deze categorie, 1 kind in deze categorie of 2 of meer kinderen in deze categorie;
  • 18-64;
  • 65 en ouder.
 • Woningkenmerken: totale perceeloppervlakte, m3 wooninhoud en de WOZ-waarde 2019 van de woning (waarde peildatum 1 januari 2018), verwerkt in categorieën oplopend met € 50.000,--
 • De hoeveelheid kilo’s huishoudelijk restafval en GFT (groente-, fruit- & tuinafval) die gedurende de loop van het onderzoek ingezameld wordt.

 

7. Wie verwerkt mijn persoonsgegevens?

Bij dit onderzoek zijn drie organisaties betrokken, namelijk de gemeente Harlingen (opdrachtgever), Omrin (inzamelaar afval) en Tilburg University (onderzoeksinstantie). De gemeente Harlingen levert persoonsgegevens zoals de gezinssamenstelling en woningkenmerken. Omrin verzamelt gegevens over de hoeveelheid huishoudelijk afval. De gegevens worden gepseudonimiseerd naar Tilburg University gestuurd en uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek. Dat wil zeggen dat de gegevens niet meer direct herleidbaar zijn tot een persoon of adres door Tilburg University.

 

8. Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Gedurende het onderzoek worden alle gegevens gepseudonimiseerd. Dit betekent dat de gegevens niet meer direct herleidbaar zijn tot een persoon of adres. Ze worden uitsluitend verwerkt voor dit onderzoek. Alle voor dit onderzoek aan Tilburg University verstrekte persoonsgegevens worden maximaal twee jaar ná afronding van het onderzoek door Tilburg University volledig geanonimiseerd of verwijderd.

 

9. Ik wil niet dat mijn gegevens voor dit onderzoek gebruikt worden. Hoe geef ik dit aan?

Als u niet wilt dat uw gegevens worden gebruikt, kunt u dit voor 28 oktober bij de gemeente Harlingen melden. U kunt hiervoor gebruik maken van een afmeldingsformulier op www.harlingen.nl onder de knop “Onderzoek afval”. Voor het invullen van dit formulier heeft u DigiD nodig. Heeft u geen DigiD? Vraag uw DigiD aan via www.digid.nl.

 

10. Waarom moet de afmelding via DigiD?

Alle communicatie waarin persoonsgegevens van individuele burgers wordt gebruikt gaat via DigiD. Zo waarborgt de gemeente dat uw gegevens zorgvuldig en veilig worden verwerkt.

 

11. Ik heb geen computer en geen DigiD. Hoe kan ik aangeven dat mijn gegevens niet gebruikt mogen worden?

Als u bij de servicebalie van de gemeente Harlingen uw legitimatie laat zien, krijgt u een afmeldingsformulier. Dit kunt u ter plekke invullen en bij de servicebalie inleveren.

 

12. Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik na 28 oktober doorgeef dat ik geen toestemming geef?

Als u na 28 oktober aangeeft dat uw gegevens niet gebruikt mogen worden, geeft de gemeente Harlingen dit door aan Omrin en Tilburg University. Zij zorgen ervoor dat uw gegevens niet meer worden verwerkt in dit onderzoek.

 

13. Omrin heeft vanaf 28 oktober de gewichten van mijn containers. Kan ik de gewichten van mijn eigen containers ook zien?

In het kader van het onderzoek kunt u de gewichten van uw containers niet zien.

 

14. Wat gebeurt er met de resultaten van het onderzoek?

De resultaten van het onderzoek worden door Tilburg University teruggekoppeld aan de gemeente Harlingen. Daarnaast worden de resultaten landelijk gedeeld zodat andere gemeenten ook nieuwe inzichten krijgen hoe ze afvalscheiding kunnen verbeteren.

 

15. Moet ik in de toekomst per kilo afval betalen?

Het onderzoek is er juist op gericht om maatregelen te onderzoeken en te vinden die voorkomen dat u per kilo afval gaat betalen.

 

16. Waar kan ik terecht met vragen of tips?

Heeft u nog een vraag of een tip? Neem dan contact op met SYP, het Service Ynformaasje Punt van Omrin: 0900- 210 0 215 (bereikbaar op werkdagen van 8:00 – 17:00 uur) of via onderzoek@omrin.nl

 

 

Gemeente

Meer nieuws

MIN12 in herfstvakantie extra open!

22-10-2019

HARLINGEN - Kom met het mooie herfstweer nog lekker genieten van een heerlijk MIN12 ijsje.

Suzanne Sprooten, werkzaam bij Peter Kuiper, in aflevering van Omroep Max

22-10-2019

HARLINGEN - Op 15 mei vertrok een team van 5 opticiens op uitnodiging van Stichting Zienderogen naar Moldavië om de allerarmsten daar te voorzien van brillen, Suzanne Sprooten was erbij!

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 42 - 2019

22-10-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 14 t/m 18 oktober 2019.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd De Lichtboei De Lichtboei The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns